Prima Pagina Apple iPhone 4S vs Nokia Lumia 900 – comparatie privind specificatiile tehnice

iPhone 4S vs Nokia Lumia 900 – comparatie privind specificatiile tehnice

  De ieri Nokia Lumia 900 este disponibil pentru achizitie in SUA, terminalul a fost recenzat de mai multe website-uri de pe continentul american si in imaginea de mai sus aveti reprezentat produsul. Din punct de vedere al design-ului terminalul nu arata rau insa cand ajungem la specificatiile tehnice lucrurile nu se prezinta chiar atat de bine pentru cei de la Nokia. Mai jos aveti o comparatie intre iPhone 4S si Nokia Lumia 900 iar terminalul celor de la Apple este inferior doar in ceea ce priveste marimea ecranului.

  Este adevarat ca Windows Phone-ul nu are nevoie de quad-core pentru a functiona fara probleme insa cei care au testat dispozitivul nu au fost prea multumiti de felul in care ruleaza sistemul de operare si poate ar fi timpul sa vedem procesoare quad-core pe aceasta platforma. Nokia Lumia 900 nu uimeste prin absolut nimic si asta il transforma intr-un smartphone care poate nu merita luat in considerare in detrimentul unui iPhone sau terminal Android. Eu cred ca Nokia Lumia ar trebui comparat cu iPhone 4, nu cu iPhone 4S insa unii il compara direct cu iPhone 3GS.

 • Cosmin

  La fel cum iPhone 4S nu are nevoie de quad core datorita modului in care a fost construit iOS, telefoanele cu WP nu au nevoie de dual core. Merge perfect, fara lag pe hardware mult mai slab.
  Cat despre: “il transforma intr-un smartphone care poate nu merita luat in considerare in detrimentul unui iPhone sau terminal Android” depinde de care terminale vorbesti. Probabil nu e o alternativa la HTC One X sau la iPhone 4S dar e o alternativa superioara la majoritatea terminalelor Android si la generatiile mai vechi de iPhone.

  Cei care prefera un 3GS sunt probabil preocupati doar de ideea de a detine ceva facut de Apple si sunt lipsiti de obiectivitate.

  Totusi, e o piata libera si fiecare face ce doreste cu banii lui.

 • @Cosmin: Lumia 900 e high-end-ul Nokia, daca nu il fac sa se bata cu alte terminale high-end atunci care-i rostul?

 • Cosmin

  @zaone: scopul lor in momentul de fata nu e “sa se bata” ci sa creeze “brand awareness” si sa castige cota pe cele doua piete importante: China si SUA.

  La pretul de $0-$99 la at&t sau $450 la liber cu care se vinde in SUA cred ca o sa fie un succes. Daca treaba va merge bine sunt convins ca o sa vedem si alte modele.

 • Brand awareness, Nokia? Daca era ZTE sau Huawei era o treaba dar la Nokia?

 • Alin Cristian

  @zaone : Lumia 800/900 are single core de 1,4 ghz , nu e dual core.
  Meniul se misca mai fluent , as spune mult mai fluent decat la iphone . La iphone se misca fluent primele maxim2 luni , dupa ce il umpli se misca groaznic.
  De cand am Lumia 800 nu mi s-a miscat greu niciodata.
  Nu mai arunca cu cartofi pentru ca spune ala si ala.
  Nu sunt fan nokia , Iphone bate Windows-ul insa crede-ma , e mai bun decat android-ul.

 • Cosmin

  Da, Nokia. Pe piata din SUA au avut o prezenta aproape invizibila in ultimii ani … nu stiu cati dintre adolescentii de acum mai stiu de Nokia din “zilele bune”…

 • anonim

  @Alin Cristian: am auzit ca v-a bagat si voua marketplace pentru Romania acum vreo 2-3 saptamani… Misto! Acum aveti acces liber la cele 10-20 de aplicatii!

 • adzzz

  haters gonna hate…. zaone… eu inteleg sa fi fan un brand… dar a spune ca se compara cu un iphone 3gs mi se pare de proc si imi faci impresaia ca incerci sa arunci cu noroi in orice brand… chiar daca fie el nokia htc sau motorola au ceva mai bun decat un iphone… eu chiar refuz sa sa cred ca daca cineva isi cumpara adnroid sau wp e prost… cam asa mi se pare ca vrei sa reiasa…. cat despre acest nokia…. avand in vedere ca e la inceput de drum mie mi se pare foarte ok… sa nu mai spun ca am si umblat 1 saptamana intreaba pe un lumia 800 si chiar nu am simtit lipsa iphonelui 4 ce-l detin 😉

 • Intelegi gresit 😉

 • george

  am avut tel de toate marcile si am ajuns la concluzia ca exista in lume doar doua marci de telefoane nokia si restul lumii