Tim Cook a fost cel mai bine \”platit\” CEO din SUA in 2011

  Steve Jobs avea un salariu anual de doar 1$ la compania Apple insa averea de cateva miliarde de dolari il ajuta sa traiasca fara probleme in SUA. Steve Jobs facea parte dintr-o categorie selecta de presedinti de companii care au ales sa nu ia un salariu anual mare pentru serviciile prestate insa Tim Cook nu a mers pe acelasi drum. In anul 2011 Tim Cook a incasat 1.8 milioane de dolari din salariu si alte beneficii plus actiuni Apple de inca 376.2 milioane de dolari. Practic Tim Cook a primit in anul 2011 bani si actiuni care totalizeaza suma de 380 de milioane de dolari insa cea mai mare parte a acestei sume poate fi incasata pana in anul 2021 presupunand ca valoarea actiunilor Apple nu se va schimba.

Apple Inc. (AAPL)’s Tim Cook was the highest-paid chief executive officer in the U.S. last year as compensation gained 2 percent overall from 2010, the New York Times reported. Cook received about $378 million, which includes salary, perks and bonuses ($1.8 million) and a one-time stock award ($376.2 million), that extends over 10 years. One-half of the award vests in 2016 and the other in 2021, the newspaper said. Larry Ellison of Oracle Corp. (ORCL) was second with $77.6 million, followed by J.C. Penney Co. (JCP)’s Ronald Johnson, at $53.3 million, the Times said.

  Desi nu a primit suma intreaga acum, sunt sanse destul de bune ca ea sa fie mult mai mare peste cativa ani avand in vedere ca valoarea actiunilor Apple creste de la luna la luna. Tim Cook a vandut anul acesta actiuni in valoare de peste 100 de milioane de dolari deci are o avere impresionanta insa daca va pastra functia de CEO pana in 2021 atunci s-ar putea sa intre direct pe lista miliardarilor daca Apple va continua pe un trend ascendent.