Nokia ataca design-ul smartphone-urilor intr-un spot publicitar publicat recent(Video)

[youtube]http://youtu.be/4OnBTTqff-4[/youtube]

  La inceputul acestei luni va spuneam ca Nokia a lansat un website prin intermediul caruia ataca smartphone-urile disponibile pe piata insa propune si o solutie care se numeste Lumia 900. Atunci Nokia critica problemele pe care unele smartphone-uri le au dar din pacate nici al sau Lumia 900 nu a fost lipsit de ele insa compania finlandeza le-a rezolvat repede. Lasand la o parte problemele hardware/software, Nokia ataca acum design-ul smartphone-urilor spunand ca majoritatea terminalelor disponibile pe piata au un design asemanator si nu ies cu absolut nimic in evidenta.

  Intr-adevar, multe terminale mobile au un design asemanator si ultimele doua terminale iPhone arata identic insa din punctul meu de vedere Lumia 900 nu este un etalon. Eu nu sunt placut impresionat de ceea ce a facut Nokia cu terminalul propriu si daca ne uitam la N8, N9 si Lumia 800 observam ca exista diferente destul de mici in ceea ce priveste design-ul dispozitivelor. Desi Nokia isi lauda terminalele, eu nu consider ca design-ul terminalului Lumia 900 este mai bun decat cel al iPhone 4/4S sau al HTC One X, de exemplu, si nu cred ca acest smartphone le permite celor de la Nokia sa le dea lectii altora avand in vedere ca nu uimeste prin al sau design.

  Voi ce parere aveti?

26 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca e doar o metida de a face publicitate prin orice metode. Partea cea mai neplacuta e ca ar putea sa se intoarca impotriva lor… Pe de alta parte, ar putea da de gandit designer-ilor si ar putea aparea pe piata modele din ce in ce mai atragatoare (asta nu inseamna ca imi place Lumia 900, 800 etc 🙂 ).

  2. Daca nu iesea Apple cu ideea unu smartphone, nu existau acum atatea. Iar Lumia nu e diferit cu nimic decat alte smartphone-uri. Sa vina ei cu ceva original iar Apple sa ii copieze si mai vorbim

  3. eu cred ca e o incercare disperata din partea Nokia de a evita falimentul. Au tinut cu dintii atatia ani de Simbian, care a nemultumit pe toti utilizatorii, au creat ecrane touch de 2 lei si acu se relanseaza…. Asta dupa parerea mea e greseala unui colos, care nu mai vede ce isi doreste clientul, care se gandeste ca orice ar rahat de telefon ar scoate pe piata s-ar vinde. Din fericire pentru noi utilizatorii au aparut unele smartphonuri care ne-au scapat de cosmarul nokia.Cred ca majoritatea dintre noi au avut cate un nokia, dar nu stiu cati dintre noi ne vom intoarce la nokia.

  4. Nu e bine nici acum, dar macar ai mai dres-o.
    Ai putea incerca sa fii un pic mai echilibrat in comentariile pe care le faci, iar daca nu te pricepi sa interpretezi un articol/reclama/videoclip/whatever pune doar link-ul. Asta daca vrei sa atragi pe site si alti cititori in afara de pusti corditi de 12 ani carora nu le-a disparut inca acneea.
    Bafta!

  5. Hai să nu uităm că Nokia a fost lider pe piață mai mult de 14 ani,despre faliment nici nu poate fi vorba..”Samsung, cel mai mare producător de aparatură electronică din Asia, a devansat pentru prima oară Nokia în privinţa vânzărilor de telefoane mobile, devenind lider mondial în primul trimestru cu ajutorul popularităţii smartphone-urilor Galaxy, estimează analişti intervievaţi de Bloomberg, potrivit Mediafax.
    Compania sud-coreeană a livrat în total aproximativ 92 de milioane de telefoane mobile în primele trei luni, potrivit mediei estimărilor făcute de cinci analişti.
    Samsung a vândut probabil 44 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru, de peste trei ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a estimat la începutul lunii aprilie un analist al CLSA Asia-Pacific Markets din Seul.
    Nokia a anunţat miercuri că a vândut în primul trimestru 83 de milioane de telefoane mobile, din care 12 milioane de aparate smartphone şi 71 de milioane de modele obişnuite.

    Compania finlandeză a fost lider pe piaţa mondială a telefoanelor mobile în ultimii 14 ani „

  6. @zaone …Are legătură cu comentariile …atunci cînd nokia scoteau telefoane inteligente echipate cu cameră foto,mp3,hard-disk…etc…apple se chinuiau să scoată primul ipod..așa că ..

  7. Apple probabil nu avea intentii sa intre pe piata telefoanelor mobile atunci si e irelevant acum. Nimanui nu ii pasa ce ai facut acum 20 de ani daca produsele de acum sunt praf. Chestia asta cu traditia can only go so far si nu tine o companie in viata.

  8. Zaone are dreptate. Cui ii mai pasa ceea ce a fost acum 20 de ani? Pe moment sa incearca sa se refaca, nu sa faca campanii impotriva altor companii. Sustin sus si tare ca din 2000 si pana a aparut iPhone am avut 3 telefoane Nokia care rupeau gura targului. Am cumparat iPhone din curiozitate, de atunci am avut aproape toate modelele si nokia nu m-a atras inapoi de atunci cu nimic. In schimb ataca design-ul smartphone-urilor. Intelegeti acum ce voiam sa zic?

  9. Singurul telefon cu un design exceptional este iPhone 4/4S. Daca nu ar fi fost asa, Apple nu ar fi vandut asa de multe iPhone 4S.

  10. se pare ca nu a-ti inteles reclama….:) in reclama nu se sugereaza ca nokia lumia 900 e mai frumos… ci doar ca nu se aseamana cu celalate 🙂 mai spunea cineva mai sus ca… lumia va avea toata lumea si ca nu vei mai iesii in evidente… sory da asta se intampala cu iphone acum 😉

  11. pai si ce voiai sa zica ugly design? eui nu am auzit this phone is better than…. x.. rili.. reclama sugereaza altceva… nu ce interpretati voi… nu a zis nimeni ca celalate sunt urate

  12. mie imi place mai mult cum arata lumia ca si iphone , e putin mai diferit si oricum deja orice spur de gradinita cu bani are iphone deci incepe sa imi fie rusine cand imi suna melodia aia standard de la iphone si i suna la spuru ala

  13. Rezuma-te la un singur comentariu. Prin reclama sugereaza ca telefoanele disponibile pe piata sunt banale, nu ies in evidenta, sunt toate la fel. Se sugereaza ca Lumia are un design nou, unic, frumos, care iese in evidenta. Acum tu intelegi ce vrei.

  14. Sper ca Nokia sa isi revina…..Adica de la 6230i incoa nu a mai scos nici un telefon rezistent la socuri si sincer pentru asta a devenit Nokia renumita.Nu zic ca nu scot telefoane cu design frumos si atractiv,dar sunt foarte proaste si antice,iar soft-ul lor este foarte ciudat. Tin minte ca aveam 3310 si il aruncam de la etaju 10 si il gaseam jos dezmembrat dar inca functional. Si cu 6230i la fel. Il dadeam de toti peretii si inca mergea,Acum daca iti scapa din greseala un telefon de la ei ori este pa telefonul ori i-a sarit camera etc etc etc.

  15. Hai ca au dreptate, mai ales in cazul iphone, care este ff urat!
    Chiar e nevoie de aer curat pe aceasta piata deja suprasaturata de telefoane diferite dar care arata la fel, unele foarte urate, unele poate mai frumusele… dar fara nimic care sa le diferentieze.

    Seria Lumia chiar e ceva nou, diferit, frumos, clar peste iphone, chiar mai bine ca One X.
    Daca n-ar trebui acum sa dau bani pe aplicatii noi pentru windows, aplicatii pe care le am deja cumparate pe android si ios mai ca m-as arunca la un Lumia 900.

    Ma astept sa inceapa iar isteria care a fost cu nokia 3310 si carcasele diferite! Ce vremuri…

    Welcome back Nokia! Te asteptam!

    //Si cei de la Sony pare ca revin in forta!