Prima Pagina Apple iPad Mini ar putea fi un “cosmar” pentru competitorii Apple

iPad Mini ar putea fi un “cosmar” pentru competitorii Apple

  Conform unui analist american, singura intrebare pe care si-o poate cineva in legatura cu iPad Mini este data la care produsul va fi disponibil pe piata. El considera ca Apple va lansa sigur acest produs insa deocamdata nu stie cand anume il vom putea achizitiona din magazine. Chiar daca afirmatiile sale sunt adevarate sau nu, cert este ca o tableta iPad cu ecran de 7 inch ar fi un adevarat “cosmar” pentru competitorii companiei din Cupertino. Deocamdata nimeni nu a reusit sa intreaca tableta iPad in vanzari insa cei de la Amazon au demonstrat ca piata tabletelor cu ecran de 7 inch poate oferi extrem de multi clienti dornici sa cumpere o tableta ieftina.

  Daca Apple s-ar decide sa intre pe aceasta piata cu o tableta iPad ce ar avea un ecran de 7.85 inch si un pret de maxim 250$, atunci Kindle Fire si orice alte tablete asemanatoare vor deveni rapid doar o trista amintire. Majoritatea celor care cumpara o tableta de 200$ o fac pentru ca nu au bani de una care sa le ofere tot ceea ce au nevoie si aleg alternativa ieftina dar nu prea buna. Daca iPad ar fi disponibila la un pret similar si in acelasi format atunci vanzarile tabletei Kindle Fire ar scadea dramatic pentru ca oricine ar dori o tableta conceputa de Apple si disponibila la un pret “de nimic”.

  Daca Apple va lansa produsul sau nu ramane de vazut insa eu cred ca poducatorii de tablete Android vor avea extrem de mult de pierdut in urma unei asemenea lansari.

 • Vlad Osan

  Eu nu i vad rostul acestui iPad mini..

 • Ciprian

  Vlad Osan…cum nu vezi rostul acestei tablete mini? Daca citeai articolul intelegeai ca acest ipad mini este pentru cei care nu isi permit ipad normal unu la mana si doi la mana ca sa bata celelalte tablete cu ecran de 7 inch…

 • Mihai_rt

  Ar fi binevenita, tablete android ar fi vandute la 100 dolari

 • Bogdan

  pai isi are rostul. nu neaparat prin pret cat si prin dimensiuni. 7 inch e la limita a ce incape intr-o borseta mai mare. Si totusi incape. Astfel de device-uri ar fi mult mai usor de carat de colo colo, ar fi utile posesorilor de camere sau celor ce le folosesc la omorat timpul pe drum spre x destinatii.
  Sunt oameni ce considera cititul pe o tableta mare relativ incomod datorita greutatii tabletei care ajunge sa conteze in conditiile cand o tii cateva ore in mana incontinuu. Din anumite puncte de vedere se preteaza mai bine ca player multimedia mobil decat ipad-ul “mare”.
  Plus ca este cu 30% mai putin penibil sa faci poze cu un ipad mini :))

 • Blitzkrieg

  Zaone,eu unul(si nu cred ca sunt singurul) , m-am plictisit de zvonurile astea idioate,pune si tu articole mai important ffs.

 • sorela50

  Nimic concret! Caracteristici th., IOSxxx, cand, unde, cine…..s.a. Cu tot repectul, Blitz….asta are dreptate! Sa fiu cinstit, imi face cu ochiul una mini.

 • Goaji

  Pe o piata unde aproape nimeni altcineva nu conteza, o miscare ca asta ar insemna sabotarea propriului produs. Un mini ipad piate ca ar lua din clientii kindle dar cu siguranta ca cel mai afectat ar fi ipadul mare. Amazon poate scadea pretul chiar si mai mult, profitul lor vine din alta parte, dar Apple traieste in primul rand din vanzarea de deviceuri. Sa iti sabotezi propriul produs, care are marja de profit serioasa, cu altul mult mai putin profitabil parca nu e stilul lor.

 • Cosmin

  Apple s-a obisnuit sa castige sute de dolari pe produs vandut. Un ipad mini la pret de 250 de dolari nu o cred ca e tentant decat pentru a mari cota de piata. Ei sunt obligati sa ofere aceeasi calitate la produs pentru ca asa si-a obisnuit clientii dar asta inseamna un cost de productie mai ridicat. Nu cred ca o sa scoat profit nici macar $100 per unitate vanduta, si dupa cum spuneam inainte, e prea putin pentru cat sunt obisnuit sa castige din fiecare vanzare.

 • Moss

  un cosmar pt competitori si un esec pt fani 🙂

 • Mihai

  Uitati ce am primit de dimineata, http://www.adevarul.ro/financiar/VIDEO-Apple-convingerilor-Steve-Jobs_0_685731476.html# , din cate zice aici sigur apare.

 • Yea, e doar zvonul asta dar prezentat ca sigur de aia. Nu mai puneti baza in ceea ce scriu ziarele din Romania, am spus-o de atatea si atatea ori..