Operatorii de telefonie mobila din Europa considera ca seria Nokia Lumia nu poate concura cu iPhone-ul sau terminalele Android

  Desi Nokia a investit o suma considerabila de bani pentru a promova seria Lumia in SUA, in Europa operatorii de telefonie mobila sunt nemultumiti de modul in care compania isi deruleaza campaniile. Pentru inceput reprezentanti ai operatorilor spun ca in momentul de fata terminalele iPhone si cele echipate cu Android OS sunt mult mai atractive si seria Lumia ar fi avut mai mult succes daca avea Android si hardware potent. Reprezentantii marilor operatori de telefonie mobila din Europa sustin ca terminalele cu Nokia cu Windows Phone OS sunt mult prea scumpe, au un sistem de operare lipsit de inovatii care are probleme de functionalitate si care nu atrage consumatorii insa asta nu e tot deoarece nici design-ul nu pare a fi un punct forte al terminalelor.

An unnamed European mobile phone executive said, “No one comes into the store and asks for a Windows phone. Nokia have given themselves a double challenge: to restore their credibility in terms of making hardware smartphones and succeed with the Microsoft Windows operating system, which lags in the market. If the Lumia with the same hardware came with Android in it and not Windows, it would be much easier to sell.”

  Povestea trista a celor de la Nokia nu se opreste aici deoarece operatorii spun ca departamentul de marketing a companiei finlandeze nu face indeajuns de multe pentru a isi promova terminalele si clientii care intra in magazinele operatorilor rareori cer sa cumpere un terminal al finlandezilor. Pe scurt, operatorii nu au incredere in terminalele celor de la Nokia si asta va afecta vanzarile companiei deoarece operatorii nu vor face eforturi foarte mari pentru a le promova. In SUA terminalul Lumia 900 pare sa aiba succes insa el nu este disponibil in Europa asa ca ramane de vazut daca Nokia va transforma aceste critici in schimbari productive si va atrage atentia consumatorilor.