Mozilla blocheaza Java in Firefox pentru Mac

  Java pare a fi veriga slaba a OS X-ului insa partea buna este ca acest plugin nu face parte din sistemul de operare al celor de la Apple. Compania din Cupertino a blocat o data o vulnerabilitate a Java care a dus la infectarea a 600.000 de Mac-uri, insa alta ameninta posesorii acestui gen de calculatoare si deocamdata Mozilla a luat decizia de a bloca plugin-ul Java in celebrul browser Firefox. Masura are menirea de a incetini cresterea numarului de Mac-uri infectate, insa doar cei care utilizeaza Firefox vor fi feriti de probleme deoarece Safari si Chrome inca nu au asemenea masuri de securitate implementate.

Mozilla this week began blocking outdated versions of a Java plug-in in Firefox for some Mac users after calling the threat posed by the Flashback malware “evident and imminent.” The move came two weeks after Mozilla disabled unpatched versions of Oracle’s software on Firefox for Windows. Although Mozilla said on April 2 that it might add the Java plug-in to Firefox for Mac’s blocklist — a list it maintains of add-ons and plug-ins that the company disables because they’re infected with malware or have been targeted by attackers — it didn’t follow through until Monday.

  Noul troian descoperit recent infecteaza Mac-urile utilizatorilor fara ca acestia sa stie si ofera acces total la sistemul de operare. Hackerii pot accesa Mac-ul si pot fura orice fel de date din sistem deci trebuie sa aveti foarte mare grija ce website-uri si documente word deschideti deoarece troianul a fost ascuns si un unele documente de acest gen.

8 COMENTARII

  1. Idiotii se bucura cu fraze de genul ce bine ca nu am mac dar uita ca pe win sunt de 10 ori sau chiar mai mult expusi.
    Pot naviga si pe win fara stresul antivirusului iar acum a aparut Bitdefender moca adica free pentru mac.L-am pus de forma ca nu am fost infectat oricum.Tre sa fi naiv sa dai accept la flashback.

  2. cum adica sa dai accept la flashback daca el intra oricum cu sau fara acceptul tau.nu mai inteleg nimic din toata chestia asta.pana la urma cum intra acest troian pe mac-urile noastre.poate ne ziceti mai explicit ce nu trebuie sa deschidem sau sau cum sa evitam infectarea.