Prima Pagina Apple Unul din patru americani ar cumpara un televizor produs de Apple

Unul din patru americani ar cumpara un televizor produs de Apple

  Apple inca nu a dat in vreun fel de inteles ca ar putea lansa un televizor pentru clientii sai, insa zvonuri privind lansarea acestui produsau continuat sa apara. De aceasta data nu avem un zvon ci un studiu de piata realizat de o companie din SUA care sustine ca unul din patru americani ar fi dispus sa achizitioneze un televizor produs de catre compania Apple. Se pare ca pretul de 2000 – 3000$ pentru fiecare televizor a fost utilizat in acest studiu si americanii par a fi dispusi sa il plateasca fara rezerve daca televizorul ar avea intr-adevar un mar argintiu desenat pe spate sau pe marginea ecranului.

The TV set industry is in crisis mode. The manufacturers are scrambling to cut costs but still add features to roll out ever higher volumes of TV sets through struggling retailers. Even though design is an important feature for high end TV sets, this is a much smaller share of the market than it should be. It is my firm belief that there is a wide open market slot for a high-end design-led Apple TV set in this market. Apple should be able to market and succesfully sell $2000-3000 TV sets with unprecedented margins.

  Pentru Romania pretul este mare, insa pentru SUA un televizor destept controlat prin comenzi vocale, cu o interfata frumoasa si conectat direct la iTunes pare  a avea succes.  Desigur ca pretul ar fi indeajuns de mare pentru a le asigura celor de la Apple un profit substantial din vanzari, insa daca ne uitam la acest articol atunci poate ca lansarea dispozitivului nu pare a fi chiar atat de apropiata. Deocamdata nu se stie care sunt planurile companiei Apple, insa daca va decide sa lanseze un televizor are foarte multi clienti care asteapta semnalul pentru a scoate banii din conturi.

Of course, these TV sets will have the Apple TV built in and seamlessly integrate with other Apple products, but fundamentally I think Apple will sell on superior design and quality of the actual TV set. By using their Apple stores as the main outlets for these TV sets, they have a natural sales channel and can use the current market momentum to sell the TVs. The recent appointment of Dixon’s John Browett as head of Apple’s retail operations ensures that the more complex distribution chains for TV sets can be dealt with cost-efficiently. Selling TV sets might never be as important for Apple as selling mobile devices, but they should easily be able to create a $5-10BN business area out of it.

 • George

  “unul din patru americani ar fi dispus” sa cumpere si un rahat daca ar fi facut de Apple.

 • Blitzkrieg

  Gresit zaone,4 din 4 oameni din lume ar cumpara un televizor Apple daca ar avea bani

 • Daniel

  inseamna ca in US nu e criza daca 1 din 4 are 2000-3000$ pentru un tv. sa fim seriosi. prin 2008 poate dar in ziua de azi mi-e greu sa cred.

 • claudiu91

  Studiul acesta cred ca a fost facut pe niste persoane dintr o zona foarte bine dezvoltata economic a usa… pariez ca daca ar fi fost facut pe tot teritoriul sua treaba ar fi stat dezastro gen 1 la 1000 sau si mai rau

 • 1 din 4 americani ar cumpara nu inseamna cu 1 din 4 americani are 2-3000 de $ pentru 1 Tv, daca m-ar intreba cineva daca as cumpara un TV Apple si eu as spune da… partea 2-a este ca nu am 2-3000$ pe un TV ( cel putin pana acum ), am de cheltuit pe lucruri mai importante…

 • oaky

  @zaone… in segmentul asta de piata sunt SIGUR ca Apple nu are nici o sansa in fata celor de la Samsung, au niste televizoare incredibile, iar noile serii au deja functii mai mult decat satisfacatoare pentru orice impatimit de tehnologie.

  Deja sa ceri 3000$ pe un TV facut de Apple care o sa fie cel mult la nivelul celor de la Samsung in care am incredere in domeniul asta… te invit sa verifici functiile noilor serii ES seria 7/8 cu comenzi vocale si prin gesturi + video camera + smart hub (care chiar stie sa faca destule) + design.

  Functiile care ar putea fi implementate de Apple, deja exista iar daca vor functiona pe aceelasi principiu pe care il foloseste SIRI si vor fi utile doar in anumite tari si anumite limbi nu pot face decat din noul TV Apple (DACA o sa apara) un tv banal, foarte scump si cam atat.

 • oaky

  http://www.youtube.com/watch?v=5C1nADiC6OE&feature=relmfu Cateva din functiile modelelor 2012.

 • @oaky: Da, asa ziceau aia care faceau smartphone-uri in 2007. But then..

 • al calin

  @oaky comenzi vocale si gestuale nu ” te dau pe spate” crede ma,le-am incercat.
  mai este cale lunga pana la o optimizare ,desi pt mine sunt inutile,telecomanda insa este interesanta si web cam integrat pt skype.in rest apa de ploaie
  smart hub in unele tari este foarte vast si e super ok
  pvr la noi este “0”
  piata tv e in scadere,daca apple nu aduce ceva “inovator”, parveniti sunt in toata lumea

 • al calin

  oaky ce vezi tu pe youtube e departe de adevar
  reclamele fac 60% din vanzari

 • oaky

  @zaone propun sa faci un topic in care sa scrie fiecare ce crede el ca ar avea un TV Apple si cu ocazia asta putem vedea exact ce crede lumea ca poate “inova” Apple. La fel cum am “aparat” multe dintre produsele Apple, la partea de TV parerea mea personala este ca nu are cu ce sa vina nou si sa justifice un pret Apple.

  @al calin, Nu te dau pe spate dar MERG, iar Smart Hub`ul mi se pare foarte folositor, nu stiu in alte tari ce optini are dar in Romania mi se pare util. Nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia ca Piata TV este in scadere cand mie mi se pare tocmai invers, dar na, fiecare cum vede el lucrurile. Eu am cateva TV`uri Samsung printre care si unul 3D achizitionat forate recent de care sunt multumit si sunt foarte foarte curios ce ar putea “reinventa” Apple.

 • al calin

  toti producatori sunt putin in pierdere
  ce vezi tu in magazine (full de tv) nu se numeste vanzare

 • oaky

  Tu sti ceva concret sau doar vorbesti din auzite ?

 • al calin

  ai prefera sa iti spun cifre concrete??
  e de ajuns sa te uiti la mari producatori si la bilanturile lor
  asta e de vazut
  marketing la magazine si lume putina care cumpara
  criza a lovit si nisa AV