Tutorial: SAM Unlock pentru iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S pentru iOS 4.3.x – 5.1 si orice baseband

  In momentul de fata Apple incepe sa blocheze posibilitatea de a mai face decodare folosind acest tutorial. Daca faceti pentru prima oara unlock folosind SAM si procesul nu functioneaza, atunci exista posibilitatea ca el sa nu functioneze indiferent de cate ori incercati. Mai multe detalii aveti aici.

  V-am spus acum cateva zeci de minute ca o noua versiune a SAM este disponibila in Cydia iar cu ajutorul ei puteti simplifica enorm de mult procesul de decodare. Practic acum nu mai trebuie sa stiti pe ce operator de telefonie este blocat iPhone-ul vostru, trebuie doar sa apasati un buton si sa asteptati ca tweak-ul sa va decodeze terminalul. Noua versiune a SAM face unlock pentru iOS 4.3.x – iOS 5.1, pentru iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S indiferent de baseband, insa fac mentiunea ca in cazul iPhone 4S nu puteti face unlock pe iOS 5.1 deoarece nu exista o solutie de jailbreak pentru el.

  Metoda de unlock prin SAM functioneaza numai cu o singura cartela si trebuie salvata, altfel nu veti mai putea face un viitor decodarea. Deocamdata doar terminalele GSM pot fi decodate, deci daca veti un terminal CDMA atunci puteti cauta o cartela Gevey Ultra care sa va ajute sa faceti decodarea. Pentru a urma procedura de mai jos trebuie sa aveti un iPhone jailbroken altfel intreg procesul nu va functiona. Daca iPhone-ul vostru este blacklisted, adica daca IMEI-ul a fost marcat ca fiind al unui iPhone furat, atunci SAM nu va face decodarea.

Pasul 1

Deschideti Cydia, mergeti in meniul Sources si adaugati repo-ul repo.bingner.com din care veti instala Sam Bingner’s SAM (Subscriber Artificial Module). Dezvoltatorii SAM spun ca acel repo ar trebui utilizat deoarece acolo se afla versiunea originala a tweak-ului si ea functioneaza sigur in cadrul acestei proceduri.

Pasul 2

Introduceti in iPhone cartela pe care doriti sa faceti decodarea si deschideti interfata SAM utilizand fie aplicatia Settings fie iconita pe care o aveti deja in Springboard.

Pasul 3

In meniul SAM mergeti in sectiunea Method si alegeti optiunea Auto-Detect. Exista sanse ca ea sa nu functioneze pentru ca procesul acesta nu functioneaza la fel pentru orice iPhone, iar in acest caz puteti sa refaceti totul alegand By Country an Carrier, Manual sau Bundle. Din pacate trebuie sa va jucati cu aceste optiuni pana cand o gasiti pe cea care functioneaza cu operatorul vostru.

Pasul 4

Reveniti in meniul principal al SAM, mergeti in sectiunea Utilities unde veti alege optiunea Attempt Activation si asteptati. Terminalul va incerca sa se activeze singur si dupa cateva secunde/minute ar trebui sa isi dea respring si sa vedeti ca recunoaste operatorul cartelei voastre.

  Daca procedura simpla de mai sus nu functioneaza atunci acesti pasi ar trebui sa va ajute sa rezolvati rapid problema voastra.

  1. Conectati-va la fisierele de sistem ale iPhone-ului folosind un utilitar preferat, sau deschideti iFile direct din dispozitiv.
  2. Navigati catre /var/root/Library si salvati fisierul LockDown din terminal. Din iFile puteti sa il arhivati si el va fi salvat automat acolo. Daca l-ati salvat deja folosind procedura veche, salvati-l din nou daca urmati acest proces. Dupa ce il salvati il veti sterge din terminal.
  3. Mergeti in /User/Library/Preferences, cautati com.bingner.sam.plist si stergeti-l.
  4. Inchideti telefonul, redeschideti-l si urmati din nou tutorialul de decodare. Acum totul ar trebui sa functioneze fara probleme.

Daca nici aceasta a doua procedura nu a functionat, atunci trebuie sa urmati procesul complet descris de mine in acest tutorial. Dupa ce ati decodat terminalul este extrem de important sa salvati decodarea si aici v-am explicat cum sa faceti acest lucru folosind redsn0w. Alternativ puteti salva fisierul LockDown conform procedurii descrise in a metoda din tutorial.

149 COMENTARII

  1. Salut, vreau să intreb daca ați intâmpinat probleme in decodare cu noua metodă “SAM” ieri seară? pt. ca eu am incercat cu 3 terminale(iph4) si nu am reușit să le activez cu “SAM” si nu am reușit să decodez nici măcar unu. Sa și dat seama “băieții” de la apple? și sa fi blocat soluția?

  2. Orice as alege la method cand dau atempt activation imi da eroare. U must insert the corect simid.. Iphone 4 ,5.0.1, gevey ultra

  3. salut tuturor vreau sa spun ca metoda sam functioneaza suta la suta am incercat diferetite cartele si am urmat de fiecare data pasi si mereu a functionat mentionez ca sunt din spania o zii buna tuturor si multumesc mult zaone

  4. deci treaba asta imi zice dupa ce fac toti pasi..imi zice niciun servicu..scot simu asa din si introduc iar….schimb mod avion…dupa iar dau normal..si dupa asta imi zice sim nevalidat.

  5. Ok. I-am dat de cap, acum la info zice activated dar fara gevey nu nici vorba de semnal(vodafone)…e devina tavita pt sim? O am doar pe cea gevey

  6. Salutari dragilor,
    am facut si eu aseara decodarea cu SAM.
    Intrebarea mea este urmatoarea, dupa acest procedeu a aparut Activation State – WildCard Activated. Poate cineva sa mi spuna ce inseamna wildcard activated ?

    Va multumesc anticipat.

  7. salut zaone uite eu am reusit am un iphone cumparat de la movistar spania am renuntat la movistar pentru orange am urmat pasi si la inceput nu a functionat dar am reusit pana la urma am bagat cartela de orange am urmat instructiunele dar la By Country an Carrier am bifat reteau pe ce este codat terminalul am dat simid si am fucntionat dupa cateva minute am dat restart la telefon si merge fara sa salvezi decodarea dar daca bag alta cartela atunci trebue sa reau pasi mie chear imi foloseste metoda vreau sa iti multumesc inca odata esti foarte tare un salut tuturor

  8. la mine cu ipusher….a zis ca totul e ok…singurul lucru pe care mi l amintesc , este ca nu am dat restart la tel. si nici semnalul nu a cazut . Cap coada nu am deconectat tel de la iTunes. Cei drept, la sfarsit s a gandit cam 40 sec. pana sa faca sincronizarea.

  9. Deci cateva obiectii:
    – de zici ca merge doar ios4.3xx, cand eu lam decodat pe 4.2.1 si nu cred ca sant singurul(eu cred ca merge si orice ios)
    – faza cu atempt activation nu apare chiar daca e instalat din sursa originala(oricum merge tutorialu’vechi doar ca introduci reteaua si tara pe care e codat nu pe care vrei sa o folosesti)
    – daca repeti procesul pt a2 sau 3 cartele pe retele romanesti diferite, decodarea e ” memorata” in momentul cand schimbi cartelele?????
    – am salvat decodarea pe 4.2.1 ,,, apple blocheza metoda iar eu fac updat la ios 5.01-5.1 mai imi e de folos salvarea pe ios inferior?? Ms

  10. am salvat decodarea pe 4.2.1 ,,, iar apple blocheza metoda iar eu fac updat la ios 5.01-5.1 mai imi e de folos salvarea decodarii pe ios inferior?? Ms

  11. Este nevoie de WIFI ca sa fac activarea cu SAM??? ca eu am incercat si cand scot Gevey numai merge si am incercat din nou si fara SIM scrie unable to connect to network to retrive activation… deci daca fac activarea cu Gevey introdus nu va merge daca il scot sau este problema la mine???

  12. Souldy eroarea aia ti-o da cu sam disable?? daca ti-o da cu SAM desable ii dai ok inchizi itunes si il mai deschizi o data si ar trebuii sa functioneze

  13. Daca apple blocheza metoda mai imi e de folos salvarea decodarii pe ios inferior?? Ms

    Sau trec akm pana mai merge sam pe 5.0.1????????

    Raspunde zao te rog

  14. Primesc eroarea “You must select the original carrier SIMID of your phone” pe un Iphhone 4 – 4.3.3 codat pe Bouygues France. Am incercat si vechea metoda si cea noua si indiferent daca activarea e Auto, Manual sau By Carrier and country eroarea e aceeasi. A mai patit cineva ?

  15. Zaone, am si eu o intrebare, poti folosi solutia aceasta pentru a face unlock la mai multi operatori?Sau merge doar o singura data, pentru un operator?

    Multumesc.

  16. A reusit cineva sa decodeze Bouygues France ? Am incercat ambele metode (cea de acum cateva zile si cea de azi) si nici una nu functioneaza. Cred ca e ori de la operator ori de la vers de soft 4.3.3. Ori ambele. Stiu ca sunt persoane care au decodat si telefoane cu versiuni mai mici de soft dar nu cred ca pe acest operator. Am repetat si cei 4 pasi din tutorialul de mai sus de 2 ori, am dat si Reset Network Settings si degeaba. Unlockul se incearca pe Vodafone Romania si tel functioneaza perfect cu GeveySIM.

  17. @alex si @zaone , multumesc , am citit tutorialul am ramas la pasul 4 de aici
    citez : activation reports error:activation info rejected . u must select the original carrier simid of ur phone …..

    pls help !

  18. razvane Dacă nu apare Attempt activation, apăsați pe De-Activate iPhone, iar pe urmă ar trebui să apară și opțiunea Attempt Activation.

  19. Zaone, daca telefonul meu e codat pe AMERICA MOVIL (MEXICO), si nu gasesc in lista de tari si retele in SAM, aceasta retea, ce pot face ? Practic cand selectez By Country and Carrier, trebuie sa caut reteaua mea ? (Orange Romania), sau reteaua in care e blocat tel. ? Multumesc!

  20. @alex uite id traianc , ms cu itols am facut copy paste la detali de ce specimen inutil am :))) ActivationState: Unactivated
    BasebandVersion: 04.12.01
    BasebandBootloaderVersion: ICE_2_13
    BasebandChipId: 80
    BasebandGoldCertId: 257
    BluetoothAddress: 58:1f:aa:72:9f:15
    BuildVersion: 9B176
    CPUArchitecture: armv7
    DeviceClass: iPhone
    DeviceColor: black
    DeviceName: Stefan’s iPhone
    FirmwareVersion: iBoot-1219.43.32
    HardwareModel: N90AP
    ICCID: 8940101202050002178
    IMEI: 012542003386205
    IMSI: 226101612181717
    MLBSerialNumber: J5101A7ZY6LUG
    MobileSubscriberNetworkCode: 00
    ModelNumber: MC603
    PasswordProtected: False
    ProductType: iPhone3,1
    ProductionSOC: True
    ProductVersion: 5.1
    ProtocolVersion: 2
    ProximitySensorCalibration: PX8(„1
    RegionInfo: KH/A
    SDIOProductInfo: P=N90 m=3.1 V=m
    SIMStatus: kCTSIMSupportSIMStatusOperatorLocked
    SerialNumber: 84102L5ZA4S
    SupportedDeviceFamilies: 1
    TimeIntervalSince1970: 1335434398
    TimeZone: Europe/Bucharest
    TimeZoneOffsetFromUTC: 10800
    UniqueChipID: 4371756879183
    UniqueDeviceID: ca4437174fdae0f819ad6806831a2a4cfb85d6d8
    Uses24HourClock: False
    WiFiAddress: 58:1f:aa:72:9f:16
    Keyboard: en_US
    BatteryIsCharging: True
    BatteryCurrentCapacity: 100
    Activated: 2011-10-27
    Purchased: 2011-01-19
    Operator: SK Telecom KOR
    Region: KR
    Order Type: t1
    Label: IPHONE 4 16GB BLACK
    Description: iPhone 4
    Image: https://km.support.apple.com.edgekey.net/kb/securedImage.jsp?configcode=A4S&size=72×72
    Customized: N
    Global Hotline: http://www.apple.com/support/contact/phone_contacts.html

  21. mentionez ca la detaliile despre iphone de mai sus am urmat tutorialul si nu am trecut de pasul 4 , ma ajuta cineva ?
    error:activation info rejected . u must select the original carrier simid of ur phone …

  22. Alex Andrei Daca iPhone-ul vostru este blacklisted, adica daca IMEI-ul a fost marcat ca fiind al unui iPhone furat, atunci SAM nu va face decodarea.

  23. Buna, am reusit decodare Iphone 4S, SFR Fr, cu aceasta metoda Attempt Activation, acum are semnal pe Orange Ro, trebuie sa fac acele salvari, dar nu inteleg unde intru in SAM sa dezactivez tweak ul !!!!! Va rog ajuta ti ma cu pasii de dupa decodare !!!!!PLS

    Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2012/04/22/tutorial-unlock-iphone-3gs-iphone-4-si-iphone-4s-cu-orice-baseband-pe-ios-5-0-ios-5-0-1-si-ios-5-1-folosind-sam/#ixzz1t9Ct6eYl
    Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

  24. @Ginginson eu am un 4S deblocat prin metoda SAM iar el fiind blocat pe Bouygues France. Deci problema nu este din cauza retelei pe care este blocat.

  25. rog ajutor. 4.11.08 5.0.1 virgin franta primesc tot timpul activation reports error: activaton rejected. you must select the original carrier SIMID of your phone

  26. am dat attempt activation si dupa un tim primesc: Activation reports Error: Unable to retrieve activation from Apple. Is your network connection working?

  27. Buna ziua, mai exista alta metoda de bagat un iphone 4 ios 5.0.1 in dfu mode fara, sa tin pe home si power, pentru ca e stricat butonul home. Multumesc

  28. Sunt fericita posesoare al unui iPhone 4 de 32GB decodat cu Attempt Activation! Cu optiunea Auto-Detect la mine nu a functionat, in schimb, dupa ce am ales tara si operatorul(By Country an Carrier) pe care era codat telefonul a functionat din prima(conectat la WI-FI). Va multumesc mult.

  29. Zoane, Imi poti explica si mie te rog mult de ce nu il pot decoda cu sam un i4 codat suedia telenor cred cu ios 5.1, imi da uramtoarea eroare you must select the original carrier SIMID of your phone

  30. Am mai scris si la celalalt tutorial despre problema mea,caci am activat telefonul cu o cartela de proba si daca vreau sa o schimb cu cartela mea nu mai pot face activarea.Am facut restore si update la ios 5.1,jailbreack,am instalat cydia, sam,iar cand restartez telefonul pot sa-l pornesc doar cu redsn0w,pt. ca nu am cartela originala pe ce e codat telefonul.Cu cartela de proba merge si cu metoda noua cu SAM.Ma poate ajuta cineva.Mai are rost sa incerc merge si cu alta cartela?

  31. Merge.
    Iphone 4 Orange Romania – operatiune facuta aseara prin cablu a mers perfect ActivationState: WildcardActivated ( daca poate cineva sa mi spuna cum trebuie interpretata aceasta info )

    Acelasi tel, cartela Vodafone

    method- by bundle nama
    orange_ro
    sim id 22610….trebui bifat
    attepmt activation… face respring automat si a intrat in retea.
    Acum am ActivationState ……Activated

    Astept daca se poate sa mi spuna cineva de ce pe Orange am ActivationState: WildcardActivated iar pe Vodafone Activated

  32. salut
    vroiam sa iti multumesc ca m-ai ajutat sa-mi deblochez iphon-ul …il aveam prin casa de vreo 4 luni de cand am fost eu destept si l-am updatat .acum intrebarea mea este :daca dezinstalez SAM ce se va intampla? acum zambesc spunandu-ti ca umblu cu dracia asta de telefon ca cu un ou.am masina de mult mai mare valoare dar cu tel asta…
    ps. inainte cu vreo 3-4 ore de a decoda tel. pe situl asta am si comandat gevey .noul gevey …m-a costat 49,99+10 transport….dolari….pot sterge sam fara consecinte?

  33. Am reusit sa decodez si eu 2 iphone, codate pe Telenor Sweden. Am folosit urmatoarea metoda: am introdus la carrier pe ce retea e codat si am apasat attempt activation. Mentionez ca a mers doar la a doua incercare. Multumim Zaone! Multa bafta tuturor.

  34. cred ca au oprit solutia … tinand cont ca azi la pranz am facut vreo 3 buc
    dupa care acuma … am 2 un vodafone spania si un sfr franta si nu merge cu nici care…

  35. Si eu am incercat si de asemenea cred ca au oprit solutia, am incercat AT&T si boygues telecom france….
    Deci eu credo ca 100% s a oprit izvorul….

  36. Dap. Acum am incercat si eu cu 3 ip4 si un 4s nu mai merge de nici o culoare sa-si ia activarea. Functioneaza doar cu cartelele care le-am probat dimineata in rest nu vrea sa ia nici o cartela noua la ora asta (12:48 am). Banuiesc ca “minunea” a tinut doar 3 zile….

  37. aiurea. asta este . orice minune dureaza 3 zile . noi sa fim sanatosi . o sa mai apara ceva . + ca acum avem si gevey ultra . pana acum nu aveam nimic.

  38. Doamne ajuta, sa se deschida din nou izvoru’ ! Reusisem ieri pe la 7-8, dar nu-mi mergeau notificarile, si am incercat diferite …am ramas fara, din moment ce i-am dat revert to stock(salvasem cu ‘back-up’) dar nu la luat.. Era alt iccid.. Daca reuseste careva de acum incolo sa anunte! Mersi.

  39. Salutare! Imi poate spune si mie cineva, va rog, ce inseamna WildCard Activated? Multumesc.

    P.S. Alex daca imi poti da un ID sa vb, sa te intreb ceva as fi recunoscator. Ms!

  40. La revedere activare…..a mers ptr o zi s gata…eu am scos crela din tel si am introdus alta , am reluat procedeul si nimic.Nici macar pe prima nu ma merge activata

  41. salut…am si eu o intrebare, oare nu se poate folosi ce am salvat cu sam(lockdown-ul) fara a mai face jailbreak?..eu am ios 5.1 bb 04.11.08 si nu este decat tethering jailbreak..care are multe faze nasoale si vreau sa scap de el…..acum cateva zile dupa decodarea cu sam am dat restore si scapasem, dar am vrut sa mai fac o decodare pe o alta cartela si dupa restore nu s-a mai activat decat cu jailbreak…

  42. am avut deblocarea facuta si am facut restore. si acuma dau sa faca iara decodarea si imi merge attempt activation , isi da restart dar nimik tot nu imi apare semnal
    ma ajuta cineva?

  43. scuze ca sunt oarecum offtopic dar am dezinstalat sam, fara sa fi folosit metoda de decodare , si acum imi cere sa activez tel….ma ajuta careva cu un tutorial de hacktivare

  44. Salut ZaOne am un 4S 1.0.13 codat pe Telcel Mexic , am fost sa cumpar Gevey la el la 2 magazine si aia mi-au zis k nu se mai vand Gevey pentru 4S k nuj ce naiba au facut refound-uri pnm … spunemi putin cum il pot decoda sa il pot folosi ?? Ma poti ajuta ???

  45. Deci mai merge metoda asta sau nu? Si ce alta metoda as avea pentru un Iphone 4 codat pe Telnor Sweden pentru care nu e disponibil official unlock?

  46. salut…am totusi o problema…cand ajung la Method, orice as alege (by country an carrier (aici imi gaseste reteaua si codul) manual, bundle name, autodetect) imi da SIM failure si nu inteleg dc…daca dau la More Info SAM-ul imi gaseste dar la SIM details nu-mi apare nimic…m-am cam blocat si nu mai stiu c sa fac…:( ati putea cumva sa ma ajutati?

  47. La cati banuti costa un iDevice …eu consider ca ar trebui sa nu le mai dea voie operatorilor sau chiar ei sa mai codeze telefoanele . 🙂

  48. Salut zaone. Am un iphone 4 vers.5.1 (8b176),Firmware(04.12.01) adus din bulgaria care a fost decodat cu samprefs acum cateva luni. Vreau sa stiu si eu daca scot cartela si bag alta se pierde decodarea? Si daca da cum pot sa o rezolv eu singur? Apropo si daca merge imi poti lasa si mie un link in care sa il decodez din nou cu SAMprefs? Mersi

  49. Buna, am citit acum despre sam si as fi interesat de o decodare. am un iphone 4 codat, si m-ar costa decodarea oficila cam mult. oare pot sa ikl decodez cu sam? am pe el ios 6.1.3, dar asta cred ca pot sa il dau napoi? sau nu? si am firmware 04.12.05. Ma ajuta cineva cu vreo solutie? multumesc!

  50. Salutare ! Aş vrea să îmi portez numărul pe altă reţea , automat îmi vă schimba cartela , mai este vreo soluţie de decodare ( am iPhone 4 )