Tutorial: Restore iOS 5.0.1 pentru iPhone, iPad si iPod Touch plus rezolvarea erorilor 11/3014(Windows/Mac)

  Incepand cu iOS 5.0.1 procesul de restore s-a complicat extraordinar de mult si TinyUmbrella a devenit complet inutila in fata masurilor de securitate impuse de catre compania Apple. In momentul de fata utilizarea TinyUmbrella si a TSS Serverului pentru a face restore unui iDevice la iOS 5.0.1 cu SHSH-uri va avea drept efect eroarea 11 sau eroarea 3014 indiferent daca puneti dispozitivul in DFU Mode sau nu. Din fericire pentru aceasta problema exista o rezolvare si ea se numeste redsn0w. Acest program permite utilizatorilor sa foloseasca SHSH-uri pentru a face restore la iOS 5.x fara probleme insa cu mai multe batai de cap. sn0wbreeze este la fel de util deci il puteti folosi fara probleme.

  Pentru inceput descarcati TinyUmbrella de aici pentru sistemul vostru de operare. Dupa ce ati descarcat programul deschideti-l si conectati iDevice-ul la calculator. Acum in TinyUmbrella accesati meniul Advances si acolo bifati Request SHSH from Cydia(debifati Save ALL Available SHSH) si modificati locatia in care sunt salvate SHSH-urile voastre. Apasand butonul din partea dreapta veti putea selecta o locatie din calculatorul vostru in care sunt salvate SHSH-urile si va recomand sa le salvati intr-un folder de pe desktop pentru a fi siguri ca le gasiti rapid in caz de nevoie.

  Acum ca ati salvat SHSH-urile sa trecem la ce e mai complicat. In testele facute de mine s-a dovedit ca un custom ipsw cu baseband pastrat functioneaza fara probleme de fiecare data deci va recomand sa utilizati aceasta metoda. Aceasta este singura metoda de restore la iOS 5.0.1 si functioneaza numai daca aveti SHSH salvat pentru acele versiuni ale iOS.

  Tutorialul se aplica pentru urmatoarele iDevice-uri :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati ultima versiune a redsn0w de aici.

Descarcati iOS 5.0.1 de aici.

Pasul 2

Deschideti redsn0w si accesati meniul Extras.

Pasul 3

In meniul Extras apasati butonul Custom IPSW si veti face un ipsw care va mentine baseband-ul intact in timpul procesului de restore. Dupa ce apasati butonul vi se va deschide o fereastra in care va trebui sa selectati ipsw-ul iOS 5.0/5.0.1 descarcat la pasul 1.

Pasul 4

Dupa ce redsn0w termina procesul veti avea un ipsw cu numele NO_BB facut in folderul in care aveti salvat redsn0w.

Pasul 5

Acum trebuie sa „lipim” SHSH-urile salvate cu TinyUmbrella de noul vostru ipsw. Din acelasi meniu in care aveti optiunea Custom IPSW selectati optiunea SHSH Blobs.

Pasul 6

In noul meniu selectati optiunea Stitch. Acum trebuie sa selectati optiunea IPSW pentru a incarca ipsw-ul la care doriti sa lipiti SHSH-urile si aici aveti doua optiuni. Daca nu doriti pastrarea baseband-ului intact atunci selectati ipsw-ul original al iOS 5.0.1. Daca doriti pastrarea baseband-ului intact atunci selectati ipsw-ul cu denumirea NO_BB.

Pasul 7

Dupa ce ati selectati ipsw-ul trebuie sa selectati si locatia SHSH-ului iar pentru a face acest lucru trebuie sa selectati butonul Local. Dupa ce apasati butonul veti naviga catre locatia in care aveti salvat SHSH-ul si dupa ce il selectati redsn0w va incepe sa faca noul ipsw care va avea denumirea numarului SHSH-ului salvat de voi.

Pasul 8

Pentru a utiliza noul ipsw trebuie sa introduceti iDevice-ul vostru in Pwned DFU Mode. Pentru a face acest lucru trebuie sa conectati terminalul la calculator, sa reveniti in meniul principal al redsn0w, sa selectati optiunea Extras apoi Pwned DFU si sa urmati pasii de mai jos :

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Pasul 9

Dupa ce ati introdus dispozitivul in Pwned DFU Mode deschideti iTunes si folosind combinatia shift + click pe restore/tasta option + click pe restore, selectati ipsw-ul cu numarul SHSH-ului si lasati iTunes sa isi faca treaba. Dupa ce totul s-a terminat dispozitivul ar trebui sa afiseze meniul de activare. redsn0w NU face hacktivare.

  Daca intampinati vreo eroare in timpul procesului de restore atunci trebuie sa reluati pasii de mai sus si sa faceti alt ipsw. Va recomand sa faceti bookmark acestui tutorial deoarece veti avea cu siguranta nevoie de el pe viitor.