Apple nu aproba in App Store anumite aplicatii care contin SDK-ul Dropbox

  Desi App Store-ul este plin de tot felul de tepe, Apple isi face acum curaj si refuza sa publice in magazin anumite aplicatii care contin SDK-ul celor de la Dropbox. Totul are in mijloc un link care ii directioneaza pe utilizatori catre o pagina web din care isi pot face un cont Dropbox sau pot achizitiona mai mult spatiu pentru propriul cont. Pentru Apple aceasta redirectionare reprezinta o problema deoarece utilizatorii nu trebuie sa ajunga acolo printr-un link din Safari, ci trebuie sa ajunga acolo printr-o aplicatie si daca au ceva de cumparat, trebuie sa cumpere prin aplicatie pentru ca Apple sa primeasca un comision.

11.13

We found that your app provides access to external mechanisms for purchases or subscriptions to be used in the app, which is not in compliance with the App Store Review Guidelines.

Specifically, your app enables to user to create accounts with Dropbox and Google.

  Eu vad toata aceasta “problema” ca o criza de ipocrizie din partea companiei Apple, din moment ce exista atatea aplicatii care fura banii utilizatorilor si nimeni nu face absolut nimic pentru a le sterge din App Store. Desigur ca Dropbox a scos o noua versiune a propriului SDK care nu contine acel link, insa problema de fond este alta si ea are legatura cu modul in care gandeste Apple. Incet, incet, App Store-ul isi pierde credibilitatea si probleme minore precum aceasta ne dau de inteles cat putin conteaza utilizatorii pentru Apple.