App Store-ul si aplicatiile pe care tu de fapt le inchiriezi

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  Probabil putini dintre voi stiu ca de indata ce “cumparati” o aplicatie din App Store, de fapt voi practic inchiriati continutul digital pus la dispozitie de catre Apple pentru voi. Apple ne spune ca achizitionam aplicatiile, insa in realitate doar le inchiriem din magazinul companiei si de indata ce Apple/dezvoltatorul lor decid ca ele nu mai sunt bune, atunci aplicatiile dispar in App Store. Practic noi suntem licentiati sa utilizam aplicatiile, le putem instala pe un numar limitat de terminale mobile, nu le putem distribui in voie fara acordul Apple si de indata ce dispar din magazin nu mai pot fi instalate in terminalele noastre.

  Din pacate termenul “achizitie” este folosit fara drept de Apple pentru ca noi nu cumparam o aplicatie ci achizitionam o licenta care poate fi anulata in mod arbitrar si fara un anunt prealabil. Desigur ca o aplicatie cumparata poate fi salvata in calculator direct din iTunes, insa daca nu faceti acest lucru si Apple retrage aplicatia din App Store, atunci ea nu mai poate fi reinstalata de catre voi si dupa certuri du departamentul de facturare poate veti primi banii inapoi.

  In App Store, Apple “face legea”, noi suntem doar vizitatori si tot ceea ce “cumparam” poate fi retras de acolo, insa banii platiti pe respectivele produse ar putea fi pierduti.