Orange Romania prezinta rezultatele financiare pentru Q1 2012, anunta o triplare a numarului de tablete vandute

  Astazi operatorul de telefonie mobila Orange Romania a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru fiscal al anului 2012. In primele trei luni ale acestui an Orange Romania a avut venituri de 220 de milioane de euro, cu 1.1% mai mici decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, insa oficialii companiei par a fi multumiti de rezultat. 10.087.025 de utilizatori are Orange in momentul de fata, fiecare dintre ei aducand companiei un venit  mediu anual de 82€, insa aici nu vorbim despre clienti unici, ci despre numarul total de clienti ai companiei.

În primele trei luni ale acestui an, Orange România a obţinut venituri în valoare de 220 milioane de euro, rezultate ce corespund în totalitate aşteptărilor companiei. Ultimul trimestru evidenţiază o tendinţă de revenire a veniturilor totale, cu o descreştere de doar 1,1 % comparativ cu perioada corespunzătoare anului trecut. La 31 martie 2012, Orange România avea 10.087.025 clienţi, iar venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 Euro. În decursul acestui trimestru au fost cu 53% mai multe numere portate în reţea decât în perioada similară a anului trecut.

  Partea interesanta este ca in primul trimestru fiscal al anului 2012 Orange a vandut de 3 ori mai multe tablete si cu 44% mai smartphone-uri decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar cresterea este pusa pe seama unei cresteri de 23% a numarului de utilizatorii de servicii internet pe mobil. Practic Orange Romania a avut un trimestru fiscal sanatos, cu o usoara scadere a veniturilor, insa cu o crestere a vanzarilor si ma bucur sa vad ca operatorul reuseste sa convinga utilizatorii sa cumpere tablete si smartphone-uri.

Începutul anului 2012 arată în continuare o creştere a pieţei de tablete şi smartphones. Astfel, numărul de tablete vândute s-a triplat comparativ cu primul trimestru al anului trecut, iar volumul vânzărilor de smartphones a crescut în primul trimestru al anului 2012 cu 44%. Această creştere a susţinut o majorare de 23% a numărului de utilizatori de internet pe mobil.

  Facand o comparatie cu rezultatele obtinute la nivel european de France Telecom va spun ca Romania inca produce foarte putini bani pentru Orange, insa la noi in tara operatorul ofera mai putine servicii decat in alte state europene.

4 COMENTARII

  1. E posibil ca din cauza ca au subventionat mai multe smartphone-uri, de aia au venit mai mic decat anul trecut? daca e asa, atunci vor avea mult de castigat in urmatoarele trimestre.