Huawei intentioneaza sa dezvolte o tehnologie care ne va permite sa controlam smartphone-urile si tabletelele folosind simple gesturi

  Desi deocamdata nicio tableta Android nu a reusit sa depaseasca tableta iPad in ceea ce priveste vanzarile, cei de la Huawei devin in sfarsit inventivi si gandesc un sistem care ne va permite sa controlam smartphone-urile si tabletele folosind gesturi. Asemenea idei au fost incercate in trecut de studenti ai universitatilor americane, insa nimeni nu a reusit sa aduca tehnologia pe piata, probabil pentru ca ea nu functioneaza chiar atat de grozav. Chiar si asa, cei de la Huawei sustin ca intentioneaza sa utilizeze camere frontale stereo si un procesor grafic puternic pentru a construi totul.

What if you use the camera of a tablet or a smartphone and use it to capture the visualization of your hands. So imagine instead of touching a smartphone, you can actually have a three-dimensional interaction with it.

  Daca vreti sa va faceti o idee cu privire la modul in care va functiona totul, trebuie doar sa va uitati la un clip video in care cineva foloseste tehnologia Kinect si veti intelegere despre ce vorbim aici. Din pacate acest gen de tehnologii sunt deocamdata foarte departe de ceva care trebuie sa ajunga in terminalele mobile ale oamenilor si sincer sa fiu nu vad cum ar putea vreo companie sa perfectioneze tehnologia in viitorul foarte apropiat. Pe scurt, ideea este buna, implementarea va fi cel mai probabil imperfecta, la fel cum este cea din Kinect.