Apple si Samsung incaseaza 99% din profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile

  Era de asteptat ca Apple si Samsung sa ia banii multor producatori de telefoane mobile si iata ca in Q1 2012 acest lucru se intampla, deoarece 99% din profitul generat de producatorii de telefoane mobile a ajuns in conturile companiilor Samsung si Apple. In imaginea de mai sus aveti un grafic foarte frumos si observati acolo ca 73% din profitul industriei a ajuns la Apple, 26% a ajuns la Samsung si restul de 1% s-a impartit la restul producatorilor. Facand o comparatie cu trimestrul fiscal anterior observam ca Apple a incasat cu 2% mai putini bani, in timp ce Samsung a incasat cu 10% mai multi bani, deci profitul companiei coreene merge pe o traiectorie foarte buna in momentul de fata.

  Daca e sa vorbim strict despre banii incasati din telefoane mobile, atunci Apple a bagat in conturi vreo 8 – 9 miliarde de dolari, in timp ce Samsung a luat aproape 4, iar restul producatorilor au luat cateva sute de milioane de dolari, unii dintre ei mergand chiar pe pierdere. Samsung si Apple inregistreaza vanzari extrem de bune, in timp ce Motorola, HTC, RIM, LG, Sony Ericsson si Nokia fie pierd bani, fie castiga extrem de putin din vanzarea telefoanelor mobile, iar in viitor lucrurile nu par sa se indrepte pentru ei.

  Cred ca acest trimestru fiscal nu va fi repetat prea curand si spun asta pentru ca imi vine greu sa cred ca Apple si Samsung ar putea obtine din nou 99% sau chiar 100% din profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile.