Prima Pagina Apple Apple si Samsung incaseaza 99% din profitul intregii industrii a producatorilor de...

Apple si Samsung incaseaza 99% din profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile

  Era de asteptat ca Apple si Samsung sa ia banii multor producatori de telefoane mobile si iata ca in Q1 2012 acest lucru se intampla, deoarece 99% din profitul generat de producatorii de telefoane mobile a ajuns in conturile companiilor Samsung si Apple. In imaginea de mai sus aveti un grafic foarte frumos si observati acolo ca 73% din profitul industriei a ajuns la Apple, 26% a ajuns la Samsung si restul de 1% s-a impartit la restul producatorilor. Facand o comparatie cu trimestrul fiscal anterior observam ca Apple a incasat cu 2% mai putini bani, in timp ce Samsung a incasat cu 10% mai multi bani, deci profitul companiei coreene merge pe o traiectorie foarte buna in momentul de fata.

  Daca e sa vorbim strict despre banii incasati din telefoane mobile, atunci Apple a bagat in conturi vreo 8 – 9 miliarde de dolari, in timp ce Samsung a luat aproape 4, iar restul producatorilor au luat cateva sute de milioane de dolari, unii dintre ei mergand chiar pe pierdere. Samsung si Apple inregistreaza vanzari extrem de bune, in timp ce Motorola, HTC, RIM, LG, Sony Ericsson si Nokia fie pierd bani, fie castiga extrem de putin din vanzarea telefoanelor mobile, iar in viitor lucrurile nu par sa se indrepte pentru ei.

  Cred ca acest trimestru fiscal nu va fi repetat prea curand si spun asta pentru ca imi vine greu sa cred ca Apple si Samsung ar putea obtine din nou 99% sau chiar 100% din profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile.

 • Alain

  Nu cred ca e corecta analiza…

 • Yoyo

  Nici eu nu cred asa ceva,adica toate marcile din lumea asta la un loc sa nu depaseasca 1%???Hai sa fim seriosi totusi,asta ar inseamna sa spunema ca intr-un an appls si samsung vand 99 milioane de smartphoneuri iar toate celelalte marci sa vand doar 1 milion,bine hai fie sa spunem ca apple are profit mai muklte deoarece vinde lucruri ieftine in cutii frumoase,dar totusi,1%?

 • Alex

  Yoyo nu are legatura cu numarul de telefoane vandute ci cu marja per telefon – graficul se referi la profit nu la incasari / unitati vandute

 • claudiu91

  Aberatie totala… te rog publica sursa informatiei

 • Analiza e facuta de un analist roman in baza rezultatelor financiare prezentate de companiile prezente acolo. Daca e ceva incorect, atunci e de la companii care au raportat profitul gresit.
  Sursa informatiei e publica, e pus link in articol, inca de la bun inceput a fost pus.

 • Alin Cristian

  Off: Azi la ora 9 ora romanei , se prezinta galaxy s3

 • Yoyo

  WTF is that,ala e noul sgs3???Este un samsung galaxy nexus mai subtire,nu imi vine sa cred ca au scos uratenia aia rotunda,in opinia mea mare mare mare fail,il asteptam ca nebunul,ziceam sa imi vand sgs-ul 2 si iphoneul 4 si acum:((

 • adi

  Vanzari ca vanzari, dar unde este studiul in care se specifica cat de des isi schimba oamenii telefonul, cat de fiabile sunt. Cumperi o plasticaraie de la samsung, o tii cateva luni pana se zgarie si iti iei alta si tot asa. Sau iti iei un iphone si il tii 1-2 ani. Sunt sigur ca sg3 va fi un esec total.