Samsung Galaxy S III – un smartphone al carui design a fost “facut” de avocati

37

  Majoritatea celor care au vazut noul Samsung Galaxy S III spun ca design-ul este de-a dreptul urat si sustin ca acum compania coreeana “a dat-o in bara”. Ei bine, Samsung nu ar fi facut design-ul acesta din lipsa de inspiratie, ci din dorinta de a evita procese intentate de catre compania Apple, sau cel putin aceasta este teoria celor de la AndroidPolice. Ei spun ca Samsung Galaxy S III a fost facut pentru a evita brevetele de inventie ale companiei Apple pentru iPhone-uri si din pacate rezultatul final este departe de a fi placut, insa este ferit de eventuale proceste si restrictii de vanzare.

  • a rectangular product shape with all four corners uniformly rounded;
  • the front surface of the product dominated by a screen surface with black borders;
  • as to the iPhone and iPod touch products, substantial black borders above and below the screen having roughly equal width and narrower black borders on either side of the screen having roughly equal width;
  • as to the iPad product, substantial black borders on all sides being roughly equal in width;
  • a metallic surround framing the perimeter of the top surface;
  • a display of a grid of colorful square icons with uniformly rounded corners; and
  • a bottom row of square icons (the “Springboard”) set off from the other icons and that do not change as the other pages of the user interface are viewed.

  Mai sus aveti listate argumentele in baza carora avocatii companiei Apple au actionat Samsung in judecata in mai multe instante de pe glob si se pare ca echipa de design a Samsung a conceput S III-ul in baza acelei liste. Decizia celor de la Samsung a fost buna in final, pentru ca nu multi vor renunta la o achizitie din cauza design-ului si Apple nu ii va putea da in juecata pentru ca dispozitivul din imaginile de mai sus nu seamana cu un iPhone. Desigur ca vorbim doar despre o teorie, insa ea este cat se poate de plauzibila avand in vedere ca design-ul terminalelor este facut special pentru a nu incalca regulile de mai sus si in final arata destul de ciudat.