Touché – viitorul suprafetelor tactile prezentat de Disney(Video)

[youtube]http://youtu.be/E4tYpXVTjxA[/youtube]

  Ecranele tactile au revolutionat nu doar telefoanele mobile, ci si dispozitivele electronice disponibile in aproape orice casa ori chiar in masini, avioane, vapoare sau orice alt fel de masinarii. Pentru ca ecranele tactile nu sunt de ajuns, cei de la Disney isi imagineaza ca putem trai intr-o lume in care multe suprafete devin tactile, insa pe langa ele includem lichidele si chiar corpul omenesc. In clipul video de mai sus avem o scurta demonstratie a tehnologiei concepute de Disney si observati ca software-ul lor este capabil sa perceapa nu doar atingerile ci sa si distinga intre o atingere normala si una complexa.

Touché proposes a novel Swept Frequency Capacitive Sensing technique that can not only detect a touch event, but also recognize complex configurations of the human hands and body. Such contextual information significantly enhances touch interaction in a broad range of applications, from conventional touchscreens to unique contexts and materials. For example, in our explorations we add touch and gesture sensitivity to the human body and liquids. We demonstrate the rich capabilities of Touché with five example setups from different application domains and conduct experimental studies that show gesture classification accuracies of 99% are achievable with our technology.

  In functie de felul atingerii software-ul din dispozitivele gandite de Disney reactioneaza diferit si cred ca tehnologia lor, desi extrem de interesanta, este poate mult prea avansata pentru vremurile in care traim. Touché va ajunge cel mai probabil in diverse dispozitive in viitorul apropiat, insa deocamdata nu cred ca ne putem baza pe aplicari practice ale sale.