Steve Jobs vorbind despre declinul Apple din anii ’90(audio)

  In anii ’90 compania Apple a trecut prin cea mai dificila perioada din intreaga sa istorie, fiind aproape de a intra in faliment dupa ce produsele lansate pe piata nu generau indeajuns de multe vanzari. Atunci Steve Jobs a fost rechemat pentru a salva compania, lucru pe care l-a si facut cu ajutorul lui Bill Gates, persoana care l-a tradat cu multi ani in urma. Vorbind despre perioada in care el nu facea parte din Apple, dar privea declinul companiei, Jobs compara situatia cu cea in care o mama isi vede copilul transformat intr-un criminal in serie.

Imagine if you’re the mother of, you know, some bad kid. You’re Jeffrey Dahmer’s mother. Or you’re the mother of some kid who’s turned into a robber … robbed banks or something, been to jail. I don’t equate Apple with that, but in a way I do…. You never stop loving your kid.

  Steve Jobs compara dragostea pentru compania Apple cu dragostea pe care o mama o simte pentru copilul ei, iar durerea pricinuita de declinul “copilului sau” este asemanata cu durerea simtita de o mana cand copilul sau devine un criminal inrait. Probabil Jobs a exagerat, sau poate isi iubea compania atat de mult incat nu suporta sa o fata intr-o situatie atat de grea, insa indiferent care au fost sentimentele sale, el a reusit sa isi readuca “copilul” pe linia de plutire in scurt timp.