O noua versiune a redsn0w ne va permite sa facem downgrade la iOS 5.x pentru iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3 si restore fara iTunes

  Ieri v-am spus ca Dev Team are o noua metoda de face downgrade la iOS 5.x folosind SHSH-uri si iata ca in cursul serii trecute MuscleNerd ne-a anuntat oficial ca respectiva metoda va putea fi utilizata in curand de posesorii terminalului iPhone 4S si ai tabletelor iPad 2 si iPad 3. Procedura de downgrade functioneaza numai daca aveti SHSH-uri salvate pentru iOS 5.0.1 sau 5.1, fara ele nu puteti face absolut nimic, deci aveti acum sansa de a salva un SHSH macar pentru iOS 5.1.

  MuscleNerd a afirmat ca metoda sa difera de cea a hackerului iH8sn0w pentru ca nu foloseste fisiere proprietare ale companiei Apple, deci este legala. Nu se stie cand anume vom avea disponibila noua versiune a redsn0w, insa de indata ce ea va fi publicata va voi anunta. Aceasta metoda de downgrade este special facuta pentru cele 3 iDevice-uri mentionate anterior, iar pentru restul puteti face deja downgrade cu un SHSH salvat. Din pacate nu puteti face si downgrade de baseband urmand metoda lui MuscleNerd, deci nu sperati ca veti putea obtine asa ceva.

  A doua componenta foarte importanta a viitoarei versiuni a redsn0w este posibilitatea de a face restore fara iTunes. Daca Dev Team va reusi sa implementeze aceasta functie, atunci redsn0w va fi primul program public care ne permite sa facem restore fara a folosi iTunes-ul companiei Apple. Eliminarea iTunes-ului ne-ar permite, teoretic, sa instalam aproape orice fel de ipsw dorim in iDevice-urile noastre, insa deocamdata sunt interesat sa vad cum a gandit Dev Team sistemul propriu.