Adobe lauda decizia Apple de a dezactiva versiunile vechi ale pluginului Flash in Safari

  Ieri compania Apple a lansat Safari 5.1.7 pentru posesorii de calculatoare si aceasta versiune a browserului dezactiveaza automat versiunile vechi ale plugin-ului flash player. Masura a fost implementata pentru a ii proteja pe utilizatori impotriva hackerilor si cei de la Adobe lauda initiativa companiei din Cupertino. Cei de la Adobe au lucrat intens la rezolvarea tuturor vulnerabilitatilor flash player-ului, insa versiunile noi ale plugin-ului nu erau instalate de utilizatori, deci acestia nu beneficiau de protectie, insa masura implementata de Apple rezolva aceasta problema.

We welcome today’s initiative by Apple to encourage Mac users to stay up-to-date. A thank you to the security team at Apple for working with us to help protect our mutual customers. The vast majority of users who ever encountered a security problem using Adobe products were attacked via a known vulnerability that was patched in more recent versions of the software. This is why we’ve invested so much in the Adobe Reader/Acrobat update mechanism introduced in 2010, and more recently in the Flash Player background updater delivered in March.

  Desi cele doua companii nu au avut o legatura chiar atat de stransa de-a lungul anilor, in principal din cauza lui Steve Jobs, iata ca acum lucrurile par sa se indrepte. In viitor flash player-ul va fi inlocuit aproape in totalitate de HTML 5, multumita celor de la Apple, insa asta nu inseamna ca vom fi feriti de probleme.

3 COMENTARII

  1. Din ce in ce mai multe companii care produc smartphone-uri pe Android renunta la Flash, si bine fac. Stia Steve de ce face asta…HTML5 depaseste Flash-ul dupa multe criterii.

  2. @ gikendu
    Si mai ales ce te faci, ca inca foarte multe site-uri au flah si nu au trecuta la html 5? Te apuci sa le scrii administratorilor sa-si updateze paginile? Poate sunt eu ignorant, dar cum poti renunta la flash pe Android? Ce ai vrut sa spui cu asta? Ca in browserul implicit nu ai flash? Rezolvi problema in 2 minute cu mii de browsere gratuite din store. Eu oricum nu am auzit de vreun android phone fara flash, in specificatii. Tu zaone?