iOS 6, noua aplicatie Maps si de ce nu trebuie sa te entuziasmezi prea tare

[youtube]http://youtu.be/mlelVaxctI0[/youtube]

  Ieri am auzit ca Apple va implementa o noua aplicatie Maps in iOS 6 si va renunta la Google Maps in ceea ce priveste sistemul de cartografiere. Noua aplicatie Maps ar avea la baza tehnologii ale companiilor C3 si Placebase, ambele fiind achizitionate de catre Apple anii trecuti. Unii spun ca noua aplicatie Maps “ne va da pe spate”, altii spun ca functiile noi ale ei nu sunt chiar atat de grozave si nu vor fi utilizate in mod constant de noi. Se pare ca functionalitatea 3D pe care Apple intentioneaza sa o implementeze in aplicatia sa ar fi asemanatoare cu Google Street View, dar ceva mai buna, insa stim cu totii ca nu o vom utiliza in mod constant.

  Totusi, nu acel sistem va sta la baza aplicatiei, ci sistemul de cartografiere si vorbesc aici despre harti detaliate, dar probabil nu pentru toata lumea. Practic Apple ar urma sa inlocuiasca hartile din Google Maps cu cele din propriile sisteme si aici ar putea exista probleme foarte mari pentru anumite tari. Printre ele includem si Romania, care nu a avut parte de prea multa atentie in ceea ce priveste serviciile oferite de compania din Cupertino si exista posibilitatea ca noua aplicatie Maps sa nu ne ofere prea multe.

  Daca sistemul de harti al celor de la Apple nu acopera Romania la fel de bine precum Google Maps, atunci pentru noi schimbarea nu va fi chiar atat de grozava si vom fi nevoiti sa utilizam software alternativ din App Store sau versiunea web a Google Maps. Nu se stie deocamdata ce a pregatit Apple pentru utilizatori, in ceea ce priveste hartile, insa eu sper ca noua aplicatie Maps sa acopere cel putin la fel de bine Romania, inclusiv pe partea de vizualizare 3D a locatiilor.

  Pana una alta, va recomand sa nu aveti asteptari foarte mari de la aceasta aplicatie pentru ca s-ar putea sa ramaneti foarte dezamagiti.