Apple schimba denumirea tabletei iPad 3 in anumite tari de pe glob

  In luna martie Apple a lansat tableta iPad 3 si a pus accent pe capacitatea ei de a se conecta la retele 4G de mare viteza. Ceea ce la conferinta Apple nu s-a spus este ca acea compatibilitate cu retele 4G se limiteaza strict la SUA si Canada, iar restul lumii ramane doar cu o conectivitate DC-HSDPA de pana la 43 Mbits. Ei bine agentiile guvernamentale din anumite tari au fost sesizate cu privire la modul incorect in care Apple isi promoveaza produsele, asa ca Apple a devenit subiectul unor investigatii si la 2 luni dupa lansarea oficiala a tabletei iPad a inceput sa ii schimbe denumirea.

  iPad Wi-Fi + 4G a devenit iPad Wi-Fi + Cellular in Australia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, SUA, Canada, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Thailanda, Vietnam, Malesia, Irlanda si Hong Kong. In ciuda acestor modificari, in Franta, Germania, Italia, Spania, si alte state europene, tableta iPad 3 este in continuare branduita iPad Wi-Fi + 4G, insa presupun ca Apple va schimba denumirea si acolo, altfel va risca noi investigatii din partea statului. Denumirea iPad Wi-Fi + Cellular trebuia adoptata de la bun inceput, insa cei de la Apple au incercat sa obtina ceva mai multi bani din branding-ul care implica denumirea 4G, insa din pacate multi s-au lasat pacaliti de aceasta strategie de marketing.

  Sper ca si magazinele online autohtone sa ia act de aceasta modificare si sa nu mai prezinte tableta iPad ca un produs ce se conecteaza la retele 4G pentru ca in tara noastra nu exista asa ceva la vreun operator important.