Apple este dispusa sa colaboreze cu Kaspersky pentru descoperirea vulnerablitatilor sistemului de operare Mac OS X

  Pentru ca in ultima vreme malware-ul “si-a facut de cap” cu OS X-ul celor de la Apple, compania americana vrea sa dovedeasca lumii intregi ca sistemul sau de operare este in continuare foarte sigur. In aceasta idee ei s-au aratat dispusi sa colaboreze cu cei de la Kaspersky pentru a descoperi noi vulnerabilitati ale sistemului de operare Mac OS X, CTO-ul Kaspersky oferind informatii despre oferta celor de la Apple. Reprezentanti ai companiei din Rusia au afirmat in repetate randuri ca OS X-ul va deveni din ce in ce mai vulnerabil in viitor in fata virusilor, iar cei de la Apple probabil vor sa le demonstreze ca se inseala. Kaspersky a inceput o analiza independenta a Mac OS X, analiza care probabil va dezvalui lumii intregi daca sistemul de operare este intr-adevar atat de sigur precum se crede.

Speaking exclusively to Computing, Kaspersky CTO Nikolai Grebennikov said his firm had recently begun the process of analysing the Mac OS platform at Apple’s request. 

“Mac OS is really vulnerable,” he claimed, “and Apple recently invited us to improve its security. We’ve begun an analysis of its vulnerabilities, and the malware targeting it,” said Grebennikov.

  CTO-ul Kaspersky, Nikolai Grebennikov, sustine ca Apple nu acorda indeajuns de multa atentie acestor probleme de securitate si a afirmat ca Oracle a rezolvat problemele software-ului Java inainte ca malware-ul sa infecteze Mac-urile, dar Apple nu a implementat acel update. Mergand mai departe cu prezicerile, Grebennikov sustine ca in curand vom avea malware si pe iOS, hackerii cautand in momentul de fata metode prin care sa publice in App Store aplicatii cu malware.

  Desigur ca tot ceea ce spune CTO-ul Kaspersky este pur teoretic si desigur ca firma sa trebuie sa gaseasca motive pentru a convinge posesorii de Mac-uri si de iDevice-uri sa cumpere software de care probabil nu au nevoie inca.

UPDATE: Iata si pozitia oficiala a Kaspersky :

„Pe măsură ce cota de piaţă a Mac OS X se află în continuă creştere, ne aşteptăm ca infractorii cibernetici să dezvolte noi tipuri de malware şi metode de atac pentru această platformă software. Pentru a întâmpina noile tendinţe, Kaspersky Lab a iniţiat o analiză complexă a vulnerabilităţilor sistemului de operare Mac OS X şi a noilor forme de malware. Această analiză a fost desfăşurată independent de Apple. Cu toate acestea, compania şi-a exprimat deschiderea pentru o colaborare cu noi, în ceea ce priveşte noile vulnerabilităţi Mac OS X şi tipurile de ameninţări informatice identificate în analiza noastră. Kaspersky Lab se angajează să ofere cel mai ridicat nivel de securitate pentru toţi utilizatorii, inclusiv cei de Mac OS X, şi va continua să-şi perfecţioneze tehnologiile, pentru a răspunde peisajului malware aflat în continuă schimbare” – Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer, Kaspersky Lab.