Iata de ce aplicatia Facebook pentru iOS functioneaza atat de greu

  Am spus in repetate randuri ca aplicatia Facebook este groaznica, functioneaza extrem de greu, se inchide singura, practic este o aplicatie nedemna de reteaua de socializare pentru care este facuta. Probabil va intrebati cum isi permite o companie atat de mare sa lanseze in App Store o asemenea aplicatie cand are la dispozitie fonduri enorme pentru a dezvolta ceva mai bun. Ei bine totul are legatura cu rapiditatea cu care evolueaza Facebook si cu procesul de aprobare a update-urilor pentru aplicatii. Practic Facebook modifica in mod constant lucruri in interfata Facebook-ului, dar Apple aproba greu update-urile pentru aplicatii, deci pana cand Apple ar aproba un update  cu modificari ale aplicatiei Facebook, tot ceea ce a inclus acolo compania nu ar mai fi bun de ceva.

FB developers are responsible for their own QA, and part of that is to push code out to a limited set of servers, see results and then push it out to more and do this each day if not more often. With Apple taking as least a week of review, rolling back a code change is a nightmare.

  Pentru a nu fi in mod constant legata de Apple, compania Facebook a ales ca in aplicatia sa sa foloseasca UIWebView pentru a incarca o versiune HTML mobila a Facebook.com. Practic aplicatia incarca un website mobil pe care il puteti accesa din Safari intr-un mod mult mai rapid. Acel UIWebView incarca totul mult mai greu pentru ca nu stie sa preia eficient informatiile, asa cum stie Safari, si nu contine tot ceea ce contine Safari, deci functioneaza mult mai greu. Solutia aceasta de compromis le permite celor de la Facebook sa implementeze rapid modificari in interfata retelei de socializare, dar din pacate experienta de utilizare este groaznica.

  Din pacate alta solutie nu exista si pe viitor fie renuntati de tot la aplicatia Facebook, fie va multumiti cu ceea ce va ofera aplicatia.