Greenpeace protesteaza in fata campusului Apple cerand companiei sa foloseasca surse alternative de energie

  In ultima perioada Greenpeace si-a “pus tinta” pe compania Apple acuzand-o ca nu ia suficient de multe masuri pentru a proteja natura care ne inconjoara. Acum mai bine de o saptamana mai multi membri ai Greenpeace s-au legat de sinele unei cai ferate impiedicand un tren plin de carbune sa ajunga la o centrala electrica a companiei Apple, iar acum alti membri au ajuns chiar in sediul din Cupertino al celor de la Apple. La sediul Apple cei de la Greenpeace au proiectat diverse mesale pe una dintre cladirile companiei, au montat o structura in care s-au baricatat si au refuzat sa plece, iar la final cativa dintre ei s-au imbracat in iPhone-uri care aveau ecrane LCD ce afisau diverse mesaje impotriva politicilor aplicate acum de Apple.

Apple’s executives have thus far ignored the hundreds of thousands of people asking them to use their influence for good by building a cloud powered by renewable energy. As Apple’s customers, we love our iPhones and iPads, but we don’t want to use an iCloud fueled by the smog of dirty coal pollution.

  Cei de la Greenpeace le cer celor de la Apple sa renunte la carbunele folosit in centrala electrica utilizata pentru a genera energie pentru centrul de date in baza caruia functioneaza iCloud, iar pana acum 215.000 de persoane au semnat o petitie conceputa de organizatie in acest sens. Apple va schimba la un moment dat sursa de energie a centrului iCloud, insa pana atunci va trebui sa suporte tot ceea ce Greenpeace are pregatit pentru ea.

3 COMENTARII

  1. Da ! si eu propun sa functioneze centralele electrice cu partzuri… Asta se numeste campanie ANTI Apple si nu are nici o legatura cu “salvarea planetei”. A vazut cineva Greenpeace sa protesteze in fata altor companii din USA sau au impresia ca restul folosesc energie solara pentru fabrici. Dau un singur exemplu : GM care sunt singur ca consuma mult mai multa energie decat Apple.