iMac si MacBook Pro ar putea avea Retina Display-uri din vara

  Ieri v-am spus ca Apple intentioneaza sa lanseze un nou model al MacBook Pro de 15 inch care va veni echipat cu procesoare Intel Ivy Bridge, cu USB 3.0, cu placi grafice Nvidia GT 650M, dar si cu un nou Retina Display. Informatiile de ieri au fost confirmate de Bloomberg si de ABC News, iar acum aflam si ca iMac-urile vor avea parte de acelasi tip de ecran. Practic de la Apple ne putem astepta sa vedem MacBook-uri cu un design nou, cu Retina Display si iMac-uri care vor aduce doar Retina Display-ul si hardware nou, fara vreo modificare facuta design-ului.

ABC News has similarly heard from its own sources that both the next MacBook Pro and the iMac would be getting very, very high resolution displays. Apple refreshed its new iPad with a Retina Display in March. The new laptops are expected to be powered by Intel’s latest processors, called Ivy Bridge. Those processors will be faster than the current generation of Intel processors and improve graphics. However, the laptops will also get a graphics boost  from Nvidia’s latest graphics, the GeForce GT 650M card.  ABC News has heard the same from its sources, which say Apple will move from AMD to Nvidia graphics chips in this version of the MacBook Pro.

  Vorbim despre Retina Display-uri in Mac-uri, dar oare la ce rezolutii ne putem astepta? Ei bine MacBook Pro-ul de 15 inch ar urma sa afiseze o rezolutie de 2880×1800 pixeli, dubla fata de 1440×900 cat are acum, MacBook Pro-ul cu ecran de 17 inch ar ajunge la o rezolutie de 3840×2400, fata de 1920×1200 cat are acum, iar iMac-ul cu ecran de 27 de inch ar urma sa afiseze  o rezolutie de 5120×2880, fata de 2560×1440 cat are acum. Practic Apple ar urma sa dubleze rezolutiile Mac-urilor, insa noi s-ar putea sa ramanem fara optiunea de a alege exact ce rezolutie dorim.

  V-am spus ieri ca Apple va implementa un nou sistem de afisare a rezolutiei pe Mac-uri si totul se va rezuma la doar 3 sau 4 optiuni care nu vor afisa rezolutia in pixeli ci ne vor spune doar daca afisam totul in mod optim sau nu. Avand in vedere ca Mac-urile ar urma sa aiba rezolutii extrem de mari, optiunea privind schimbarea sistemului de alegere a rezolutiei mi se pare a fi extrem de buna, desi initial va genera putina confuzie in randul utilizatorilor.

  In final vom afla la WWDC cate dintre aceste zvonuri sunt adevarate, insa totul pare a fi extrem de interesant si parca sunt tot mai motivat sa-mi cumpar un Mac nou.