Prima Pagina Apple Nokia acuza Apple ca manipuleaza rezultatele afisate de Siri pentru cautari

Nokia acuza Apple ca manipuleaza rezultatele afisate de Siri pentru cautari

  Saptamana trecuta Nokia si Microsoft s-au laudat cand Siri a inceput sa le spuna unora ca Lumia 900 este cel mai bun smartphone din lume. Desigur ca Siri nu facea asta de capul lui, ci doar afisa rezultatele cautarilor facute  folosind motorul de cautare WolframAlpha, insa cei de la Microsoft si Nokia s-au bucurat atat de tare incat au inceput o mica campanie pe internet. Ei bine toata bucuria a durat doar o zi, deoarece a doua zi terminalele Lumia incepeau sa spuna ca iPhone 4S este cel mai bun smartphone pe care il putem cumpara si totul trebuia sa se termine acolo.

Apple position Siri as the intelligent system that’s there to help, but clearly if they don’t like the answer, they override the software.

  Spun ca “trebuia” sa se termine acolo deoarece lucrurile au evoluat pana in punctul in care Nokia acuza acum compania Apple de influentarea rezultatelor care sunt afisate de Siri. Un purtator de cuvant al celor de la Nokia a acuzat Apple ca a modificat rezultatele afisate de Siri cand a observat ca asistentul lauda un smartphone al concurentei, insa nimeni nu va sti vreodata care este adevarul. Siri preia informatiile pentru cautari din WolframAlpha, deci vorbim despre o companie separata de Apple care isi bazeaza raspunsurile pe un algoritm complex. In cazul Nokia, Lumia 900 a fost prezentat ca fiind cel mai bun smartphone multumita multor review-uri bune publicate pe site-ul companiei Best Buy, dar si a altor factori, deci Apple ar putea spune oricand ca Nokia a manipulat rezultatele afisate de Wolfram.

Of course, Wolfram will use its own mechanism for sorting. The bottom line is that Wolfram has ratings from Best Buy, and it’s not trying to weight those in any particular fashion such as number of reviews or number of purchases.

  Nu vom sti vreodata ce se ascunde in spatele acestor mecanisme, insa Nokia devine penibila plangandu-se de asemenea lucruri.

 • Toma

  Ma intreb daca pe site-ul de la WolframAlpha cand intrebai acelasi lucru iti arata tot ca este nokia.

 • Toma

  Dap, asa e.
  http://www.wolframalpha.com/input/?i=What+is+the+best+smartphone+ever
  Arata ca e lumia, deci nu cred ca are vreo vina Apple.

 • Din moment ce Apple este “tata” lui siri, doar nu ar vrea nokia sa influenteze ei ce zice siri….aberant.
  Ma mir ca nu o falimentat inca.

 • Vasi

  O sa falimenteze in ritmul asta…traieste din inerție acum, de dragul vremurilor de odinioară…

 • al calin

  nokia incepe sa o dea pe “diverse”
  in locul lor as scoate cat mai repede ceva bun daca nu o sa fie episodul 2 motorola
  se duc sigur spre faliment

 • Hybrid

  Goodbye Nokia:) incet incet o sa dea faliment sigur

 • U.nnamed

  70% nu ati inteles treaba…inainte siri spunea ca cel mai bun e un telefon nokia…
  acum zice “you’re kidding right?” si multe alte chestii de genul…deci clar ca s-a umblat la el ca sa nu mai returneze raspunsul corect.

 • djcata

  nokia nu o sa dea faliment … in cel mai rau caz o sa fie cumparata de microsoft