Prima Pagina Apple Noile MacBook Pro-uri ar putea avea placi grafice Nvidia, Apple renuntand la...

Noile MacBook Pro-uri ar putea avea placi grafice Nvidia, Apple renuntand la colaborarea cu AMD

  Vara se anunta a fi extrem de interesanta pentru cei care au intentia de a isi achizitiona un laptop deoarece Apple pregateste cateva Mac-uri noi echipate cu Retina Display si nu numai. Cei de la theverge sustin ca pe partea chip-urilor grafice va veni o schimbare importanta, Apple renuntand la AMD in favoarea celor de la Nvidia. Se preconizeaza ca MacBook Pro-urile vor avea o placa grafica Nvidia GT 650M construita pe nucleul Kepler si eu nu pot decat sa laud initiativa celor din Cupertino, daca ea este adevarata.

  Placile grafice AMD pentru desktop-uri sunt cu siguranta demne de luat in seama, avand in vedere ca au performante foarte bune la preturi nu chiar atat de mari, insa pe partea de notebook-uri lucrurile nu stau chiar atat de bine, din punctul meu de vedere. Daca MacBook Pro-urile vor avea placi grafice noi, atunci exista posibilitatea ca toate Mac-urile sa aiba asa ceva, iar daca Retina Display-ul va ajunge in MacBook-uri, atunci avem nevoie de foarte multa putere de procesare pe partea grafica. Daca aceasta schimbare va avea sau nu loc vom afla probabil peste mai putin de o luna la WWDC 2012.

 • Anonymous

  Wtf ? Nvidia este marca amd. Si unde ai vazut tu macbook-uri cu placi video amd ?? De la intel gma incoace sunt numai nvidia-uri

 • Bine, din primele 5 cuvinte ai dat de inteles ca nu stii care e treaba. ATI a fost cumparata de AMD si produce placile grafice din MacBook Pro, iMac si Mac Mini. GMA-urile alea de la Intel sunt placi grafice incorporate si sunt acolo doar ca sa afiseze imagini cand nu te joci sau nu rulezi un 1080p greu.

 • World

  Nvidia for the win

 • Nemo

  mi-e si frica! eu si asa nu pot tine MacBook-ul pe genunchi decat pe ceva sa ma apere de carcasa care se incinge…
  cu noul MacBook poate nici nu o sa mai am nevoie de incalzire centrala in casa iarna urmatoare.

 • Toate laptop-urile se incalzesc, asta e o problema generala, nu se rezuma doar la MacBook-uri.

 • sirmotto

  In sfarsit s-au trezit si cei de la apple. Chiar asteptam sa vad cand termina cu pocnitorile de amd-uri.

 • noji

  pe MBP-ul meu cu Radeon 6770 cu 1gb ram am jucat Diablo 3 cu toate detaliile pe high la rezolutie de 1920×1080 si a mers foarte bine. de ce spuneti ca placile ATI nu merg bine?!

 • Vlad.P

  @noji No offence, dar sa zici ca ai jucat diablo3 cu detalii la maxim e ca si cand ai spune ca poti sa joci Doom 3 cu detalii la maxim (ceea ce e adevarat, dar total irelevant). Ia incearca tu un Metro2033 sau un Crysis 2 (cu detalii la minim) si apoi mai discutam :). Asta ca sa nu zic de ceva de anul asta…..