Noile MacBook-uri cu Retina Display ar urma sa fie cu 100$ mai scumpe?

  Zilele acestea s-a tot vorbit despre posibila implementare a unor Retina Display-uri in MacBook-urile companiei Apple, Air-ul, Pro-ul si iMac-ul urmand sa fie echipate cu asemenea ecrane. Ei bine ecranele de inalta rezolutie ar putea aduce, din pacate, si o crestere in pretul final al Mac-urilor si vorbesc despre o posibila crestere cu 100$ a pretului finit al acestora. Cei de la cNET sustin ca aceste ecrane au intrat deja in lantul de distributie al partenerilor Apple si ele sunt cu 100$ mai scumpe decat cele normale folosite in actualele Mac-uri, iar presupunerea este ca utilizatorii vor suporta aceasta crestere in pret.

The feature, which could cost nearly $100 more than Apple currently spends, would make photos, applications, and text look sharper and clearer on Apple’s computers. The company pulled the same trick on its iPhones and iPods, and more recently on the iPad. Computers have been the one holdout, but that’s changing.

DisplaySearch Senior Analyst Richard Shim says that super high-resolution 13.3-inch and 15.4-inch panels that Apple would be a prime candidate to use are already available from suppliers.

  Ecrane Retina de 13/15/17 inch pentru Mac-uri sunt deja disponibile pentru achizitie la preturi incepand cu 134$ si in cazul celui mai mic ecran vorbim despre o diferenta de pret de peste 60$. Desi se presupune ca utilizatorii vor suporta diferenta de pret, realitatea este ca tot Apple va suporta costurile, asa cum a facut si in cazul tabletei iPad 3. Acolo Apple a refolosit unele componente vechi pentru a mentine costurile la un nivel acceptabil si a suportat o crestere de cativa zeci de dolari in pretul ecranului Retina, iar acelasi lucru se va intampla si acum.

  Chiar daca Apple va lansa Mac-uri cu ecrane extrem de bune, compania nu poate creste preturile, altfel risca sa piarda o parte dintre clienti.