4 ani de App Store

  Peste aproape 2 luni de zile se vor implini 4 ani de la lansarea App Store-ului si pana atunci magazinul va gazdui probabil 650.000 de aplicatii pentru iDevice-uri. In 4 ani de zile App Store-ul a crescut extrem de mult, fiind cel mai mare magazin virtual de aplicatii din lume. Anul  trecut s-a spus ca Google Play il va intrece, insa Apple a avut grija sa publice toate prostiile aplicatiile interesante in el si deocamdata isi mentine titlul. In 4 ani de zile App Store-ul a adunat aproape 25 de miliarde de descarcari de la peste 300 de milioane de iDevice-uri si cifra creste cu peste 10 miliarde de descarcari anual.

  Daca e sa facem o separare a aplicatiilor disponibile acolo, atunci 400.000 dintre aplicatii sunt facute pentru iPhone/iPod Touch si 200.000 dintre ele sunt facute special pentru iPad sau sunt universale, insa tablete celor de la Apple pot rula orice aplicatie. Numarul foarte mare de aplicatii este principalul motiv pentru care lumea cumpara iDevice-urile companiei Apple si cred ca fara el acum iOS-ul nu ar fi fost atat de puternic. Chiar daca Google Play creste intr-un ritm accelerat de cativa ani incoace, nu cred ca va depasi App Store-ul prea curand, insa cand o va face nu va conta prea mult.

3 COMENTARII

  1. Mai oameni buni, nu mai spuneti ca google play va intrece appstore pentru ca nu se va intampla niciodata. In cel mai fericit caz google o va egala. Pentru ca developeratorii sunt mai atrasi de appstore decat de google play si nu veti gasi aplicatii doar pentru android. Intai se lanseaza aplicatia/jocul in appstore, ca se scoate profit mai mare, si pe urma se lanseaza in google play sau in cel mai fericit caz se lanseaza pe amandoua platforme odata.