Prima Pagina Apple Apple si HTC au fost obligate sa discute o incheiere amiabila a...

Apple si HTC au fost obligate sa discute o incheiere amiabila a disputelor legale

  Samsung si Apple au fost obligate sa discute o posibila incheiere a disputelor legale, iar acum Apple si HTC sunt obligate sa faca exact acelasi lucru, dupa problemele privind importul smartphone-urilor companiei taiwaneze. Pe data de 28 august reprezentanti ai celor doua companii se vor intalni pentru a discuta o posibila intelegere care le-ar permite sa incheie disputele legale si sa renunute la procesele deschise in instantele din SUA. In cazul medierii dintre Samsung si Apple, presedintii companiilor vor participa la sedinte, insa in cazul Apple vs HTC trebuie sa participe doar persoane care au putere de decizie in numele companiei.

Today the United States District for the District of Delaware ordered the lawyers as well unspecified decision makers of Apple and HTC to meet in Delaware on August 28, 2012, to discuss a possible settlement. The talks will be moderated by Magistrate Judge Sherry R. Fallon. This orders comes a day after two HTC product launch dates had to be postponed because of issues resulting from an ITC import ban Apple won last year over a “data tapping” patent, and a few days before the CEOs of Apple and Samsung will meet for the same kind of purpose in San Francisco (on Monday and Tuesday).

  Decizia instantei americane este, din punctul meu de vedere foarte buna, deoarece astfel de actiuni nu aduc vreun beneficiu companiilor sau utilizatorilor. Prin blocari ale importurilor sunt afectate atat companiile care vand produsele cat si utilizatorii, iar aici instantele fac bine ca intervin si ajuta la o rezolvare a problemelor in afara salilor de judecata. Nu cred ca Apple va licentia tehnologiile pe care producatorii de terminale Android le folosesc fara drept, insa cred ca ii va convinge pe acestia sa foloseasca alte metode de a oferi o functionalitate asemanatoare pentru utilizatori si in final toata lumea are de castigat.

 • Cristi

  Ii pot obliga sa aibe întâlniri in vederea rezolvarii disputelor pe cale amiabila dar nu se ii pot obliga sa ajunga la un acord…praf in ochi

 • Ion

  Pana si catelul meu e exasperat de acest patent war ce se duce la nivel global.
  Chiar citisem acum cateva zile pe undeva unde se compara iphoneul cu S III cum ca iphoneul este primul telefon cu margini drepte si colturi rotunjite, astfel ca pentru S III au facut marginile curbate tocmai pentru a nu exista iar dispute.

  Cum ar fi daca logica celor de la apple s-ar aplica la celelalte lucruri inconjuratoare, TVuri, fiare de calcat, masini etc.? :)))

 • gogutza

  pana astia se bat intre ei macar samsungu mai face ceva cercetare si se pare ca ne apropiem usor dar sigur de “aparatul” implantat : http://www.engadget.com/2012/05/18/samsung-graphene-breakthrough/

  se pare ca si din cauza cercetarii se tine samsungul in piata tehnologiei nu doar in constructia(copierea) de “electronice”

 • gogutza

  iar remarca de mai jos face o nota umoristica destul de faina:

  JahanShah 3 minutes ago

  Apple is already in the process of patenting this, so when they invent this in 2015 they can sue Samsung for copying their innovation.