Prima Pagina 3D In viitor iti vei putea controla calculatorul cu simple gesturi(Video)

In viitor iti vei putea controla calculatorul cu simple gesturi(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lBo7287UFXM[/youtube]

  Viitorul  ne va aduce tehnologii extrem de interesante si unele dintre ele sunt deja prezentate publicului larg. In clipul video de mai sus aveti demonstrat un sistem de control al calcualtoarelor care are la baza nu atingerile sau perifericele conectate fizic la el, ci simplele gesturi. Sistemul de control se bazeaza pe tehnologia 3D si pe niste senzori speciali care interpreteaza miscarile noastre, iar Leap Motion, compania care l-a dezvoltat, sustine ca acesta este cel mai avansat sistem de acest gen si ca el va costa doar 70$.

We want there to be world-changing applications that fundamentally transform how people interact with their operating system or browse the Web…. The goal is to fundamentally transform how people interact with computers and to do so in the same way that the mouse did, which means that the transformation affects everyone, both from the most basic use case all the way up to the most advanced use cases you can imagine for computing technology.

  Totul functioneaza cu ajutorul unui accesoriu care se conecteaza la calculatorul vostru si interactioneaza cu un software special ce interpreteaza gesturile facute de voi in fata calculatorului. Sistemul este capabil sa recunoasca atat gesturile facute folosind mainile, cat si cele facute folosind simple obiecte, deci nu sunteti conditionati de utilizarea mainilor pentru a folosi sistemul. Intreaga tehnologie este asemanatoare cu cea din Kinect, insa pare a fi mult, mult mai precisa si la pertul de 70$, va fi extrem, extrem de cautata.

 • Da..o tampenie..o sa faci febra musculara la maine dupa o ora de stat la birou..

 • oaky

  @Mascka traiesit in epoca de piatra amice … Eu as cumpara fara sa stau pe ganduri la pretul ala, binenteles daca este si functional si poti interactiona cu toate aplicatiile.

 • Bine oaky..cumpara 2..eu am folosit unul cu ecran tactil si nu mai imi trebuie..insa tu poate nu ai auzit de termenul ergomonie..sau poate stai 5 min la pc..

 • ©laudiu

  Super tare. Si ce fel de accesoriu sau senzori sunt necesari? Adică, de fapt, pe ce principiu funcționează interactiunea, că nu este vorba de camera video, aceasta nu poate surprinde atâtea detalii de mișcare.

 • Ionel Craciunel

  Interesant, mai ales la o prezentare de produse unde te poti desfasura mult mai bine si mai ales poti aplica mult mai bine si captivant harfe de management gen NLP … plus sa ne inchipuim ca asa o sa arate tabla de la scoala, pai ce copil nu o sa vrea sa iasa la tabla ?! acum sa stau la birou si sa fac pe interesantu` cu mainile in aer, or sa se ia colegii cu mainile de cap pana dau eu un zoom sau un enter 🙂

 • oaky

  @Mascka am auzit de ergonomie, din pacate stau mai mult de 5 minute in fata pc`ului si nu spun ca ar putea fi folosit in orice situatie dar in mule poate inlocuii mouse/tastatura.