In viitor iti vei putea controla calculatorul cu simple gesturi(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lBo7287UFXM[/youtube]

  Viitorul  ne va aduce tehnologii extrem de interesante si unele dintre ele sunt deja prezentate publicului larg. In clipul video de mai sus aveti demonstrat un sistem de control al calcualtoarelor care are la baza nu atingerile sau perifericele conectate fizic la el, ci simplele gesturi. Sistemul de control se bazeaza pe tehnologia 3D si pe niste senzori speciali care interpreteaza miscarile noastre, iar Leap Motion, compania care l-a dezvoltat, sustine ca acesta este cel mai avansat sistem de acest gen si ca el va costa doar 70$.

We want there to be world-changing applications that fundamentally transform how people interact with their operating system or browse the Web…. The goal is to fundamentally transform how people interact with computers and to do so in the same way that the mouse did, which means that the transformation affects everyone, both from the most basic use case all the way up to the most advanced use cases you can imagine for computing technology.

  Totul functioneaza cu ajutorul unui accesoriu care se conecteaza la calculatorul vostru si interactioneaza cu un software special ce interpreteaza gesturile facute de voi in fata calculatorului. Sistemul este capabil sa recunoasca atat gesturile facute folosind mainile, cat si cele facute folosind simple obiecte, deci nu sunteti conditionati de utilizarea mainilor pentru a folosi sistemul. Intreaga tehnologie este asemanatoare cu cea din Kinect, insa pare a fi mult, mult mai precisa si la pertul de 70$, va fi extrem, extrem de cautata.