Prima Pagina Apple 100 de tablete iPad au ajutat la reducerea datoriei publice a Greciei...

100 de tablete iPad au ajutat la reducerea datoriei publice a Greciei cu 140 de miliarde de dolari

  Cei de la Fortune Magazine au discutat cu omul care s-a ocupat de restructurarea datoriei publice a Greciei si conform lui, 100 de tablete iPad au fost folosite pentru a transfera 140 de miliarde de dolari in mediul digital. Totul a avut in prim-plan 100.000 de persoane care trebuiau sa predea titluri de obligatiuni, insa din pacate acele persoane se aflau in diverse parti ale globului si nu puteau fi adunate in acelasi loc. Pentru a rezolva problema au fost achizitionate 100 de tablete iPad care au fost echipate cu software special ce a permis detinatorilor acestor obligatiuni sa isi dea, prin internet, acordul pentru diverse tranzactii.

But getting roughly 100,000 bondholders scattered around the globe — from Russia to South Africa to Kazakhstan — to sign off on the deal on a tight deadline was going to be a logistical nightmare.

“I wanted to do something different,” Apfel says. “So I bought 100 iPads.”

  Practic tot ce v-am explicat aici a determinat o companie sa foloseasca 100 de tablete iPad pentru a face tranzactii de 140 de miliarde de dolari si a reduce datoria publica a Greciei la jumatate. Intreaga poveste o gasiti la cei de la Fortune.

Toward the end, things got pretty exciting. “I watched hundreds of millions of bonds being ‘slam dunked’ as these guys were running down the halls,” says Apfel. “Split-second decisions were made that couldn’t have been made without the data platform.”

When last deal finally closed on April 25, $270 billion of Greek debt had been reduced to $130 billion.

“It was the largest financial transaction in the history of the world,” says Apfel. “And we couldn’t have done it without the iPad.”

 • Appleguy

  Inca un lucru ce demonstreaza ca ipad-ul este un obiect util si mai performant decat celelalte tablete.

 • Voicu

  Un singur Pc/Mac mai bun cred ca era de ajuns si vreau contrargumente

 • Julian

  @Voicu: Exact cum a scris si Zaone si cum este si in articolul de la Fortune, este vorba de persoane din mai multe tari, deci…. Cum puteau folosi un singur Pc/Mac toți aceștia? Lăsând la o parte tot advertisingul creat in jurul Apple, cred ca aici e vorba de mobilitatea si interconexiunea la care iPadurile cu softul respectiv , au ajutat 🙂

 • Virgilll

  Si credeti ca nu puteau creea softul asta pt pc/ mac ? Cred eu ca era de mai mare folos..

 • Puteau folosi probabil orice, dar au mers pe iOS si iPad. De ce? Probabil pentru ca le gasesc mai fiabile si mai bune. Indiferent ce vor spune fanii Android, lucrurile astea s-au intamplat, o companie foarte importanta a folosit tablete iPad intr-o operatiune extrem de importanta si asta spune foarte multe despre calitatea produselor Apple. Nu, nu imi spune mie ca eu stiu deja, dar cei care vor auzi povestea vor fi impresionati si decizia de a cumpara o tableta va fi puternic influentata.

 • dorin

  De aia se duce de rapa Grecia

 • Rely

  Eu nu prea am inteles faza erau 100.000 oameni care aveau obligatiuni dar ei au folosit 100 tablete restu de 99.900 ce au folosit? Android, windows, etc 🙂

 • Sincer

  Sincer, nu am inteles nimic.

 • djcata

  pai si daca erau in diferite parti al globului , cum le-au dat tabletele ?

 • Me

  Cred ca le-a mai dat si Apple ceva, asa, de marketing….;) ce sa mai vorbim fratiloor, 100 tablete ipad au salvat grecia….nu lipseste mult, sa le puna in biserica, ca icoane si sa mai fie si vreo “tableta facatoare de minuni”….lumea nu mai judeca, sau e doar o impresie ?