100 de tablete iPad au ajutat la reducerea datoriei publice a Greciei cu 140 de miliarde de dolari

  Cei de la Fortune Magazine au discutat cu omul care s-a ocupat de restructurarea datoriei publice a Greciei si conform lui, 100 de tablete iPad au fost folosite pentru a transfera 140 de miliarde de dolari in mediul digital. Totul a avut in prim-plan 100.000 de persoane care trebuiau sa predea titluri de obligatiuni, insa din pacate acele persoane se aflau in diverse parti ale globului si nu puteau fi adunate in acelasi loc. Pentru a rezolva problema au fost achizitionate 100 de tablete iPad care au fost echipate cu software special ce a permis detinatorilor acestor obligatiuni sa isi dea, prin internet, acordul pentru diverse tranzactii.

But getting roughly 100,000 bondholders scattered around the globe — from Russia to South Africa to Kazakhstan — to sign off on the deal on a tight deadline was going to be a logistical nightmare.

“I wanted to do something different,” Apfel says. “So I bought 100 iPads.”

  Practic tot ce v-am explicat aici a determinat o companie sa foloseasca 100 de tablete iPad pentru a face tranzactii de 140 de miliarde de dolari si a reduce datoria publica a Greciei la jumatate. Intreaga poveste o gasiti la cei de la Fortune.

Toward the end, things got pretty exciting. “I watched hundreds of millions of bonds being ‘slam dunked’ as these guys were running down the halls,” says Apfel. “Split-second decisions were made that couldn’t have been made without the data platform.”

When last deal finally closed on April 25, $270 billion of Greek debt had been reduced to $130 billion.

“It was the largest financial transaction in the history of the world,” says Apfel. “And we couldn’t have done it without the iPad.”