Apple si unul dintre motivele importante pentru care lupta impotriva jailbreaking-ului

  In ultimul an Apple si-a intensificat lupta impotriva jailbreak-ului si multi au pus aceasta atitudine in seama fenomenului piratarii care, sa fim seriosi, a atins cote alarmante in ultimii ani si afecteaza serios toate platformele pentru terminale mobile. Desi piratarea aplicatiilor reprezinta un motiv extrem de important in baza caruia Apple blocheaza solutiile de jailbreak, el nu este singurul. Putini dintre noi iau in calcul faptul ca Apple vinde iDevice-uri catre guverne, mari companii, agentii guvernamentale, armata, politie si alte entitati care pun foarte mare accent pe securitatea terminalelor mobile folosite de proprii angajati.

  Tot mai multe astfel de entitati sunt interesate sa cumpere iDevice-uri in detrimentul terminalelor BlackBerry si Apple le promoveaza ca fiind dispozitive sigure ce nu pot fi compromise. Ei bine existenta solutiilor de jailbreak contrazice politica de marketing a companiei Apple, asa ca ea lupta foarte puternic pentru a anihila aceste solutii de jailbreak la foarte scurt timp dupa lansare, insa asta nu e tot. iOS 5 a adus noi masuri de securitate care cu greu au fost depasite de hackerii care au dezvoltat solutiile de jailbreak si pe viitor lucrurile nu vor deveni mai usoare, ba din contra, totul va deveni mult, mult mai greu.

  Apple trebuie sa isi protejeze platforma, Apple trebuie sa o prezinte ca fiind o platforma premium ce este greu de exploatat si care este perfecta pentru entitatile care pun mare accent pe securitate. Avand in vedere ca in ultima vreme tot mai multe entitati de acest gen aleg iDevice-uri, se pare ca planul celor de la Apple este unul bun, dar asta inseamna ca in viitor solutiile de jailbreak vor fi dezvoltate tot mai greu. Apple va lupta si mai mult impotriva dezvoltarii acestui gen de solutii si la un moment dat va ajunge probabil sa actioneze hackerii in instanta pentru a proteja integritatea iOS-ului si a il vinde, pe bani grei, companiilor, guvernelor si agentiilor guvernamentale din lumea intreaga.

  Lupta imptriva jailbreaking-ului nu se rezuma doar la problema piratarii si aceea a compromiterii iOS-ului, insa aceste doua motive sunt extrem de importante pentru cei de la Apple.