T(ether) – viitorul prezentat folosind o tableta iPad(Video)

3

[vimeo]http://vimeo.com/42173010[/vimeo]

  Presupun ca multi dintre voi au vazut filmul Minority Report si felul in care Tom Cruise manipula calculatoarele de acolo folosind simple gesturi. Ei bine acelasi lucru poate fi facut acum in viata reala cu ajutorul tablete iPad si a unei tehnologii dezvoltate de catre studentii de la MIT. Practic tableta camerei iPad impreuna cu un accesoriu special permite celor de la MIT sa genereze obiecte 3D in timp real, sa manipuleze mai multe obiecte in acelasi timp si sa le prezinte pe tableta in concordanta cu pozitia utilizatorului fata de dispozitiv.

The iPad is running an app compiled with the Cinder library, which is a C++ wrapper for openGL. We are not using the camera on the iPad – we use a Vicon motion-capture system (used in the film industry) to track the iPads location and orientation. The attached rectangle is what the motion-capture system tracks. By constantly tracking the 5 retroreflective dots on it, we can reconstruct the correct pose (position + orientation) of the iPad. We track the gloves with the same system.

  Tehnologia celor de la MIT permite utilizatorilor sa interactioneze cu date volumetrice intr-un mod extrem de interesant si spre acest gen de tehnologii se indreapta totul in momentul de fata. Partea interesanta este ca spatiul virtual in care sunt prezentate obiectele 3D generate de utilizatori poate fi partajat si catre alte dispozitive care folosesc aceeasi tehnologie. Ceea ce ne prezinta cei de la MIT este deocamdata departe de a ajunge pe piata, insa peste cativa ani de zile vom putea folosi terminale mobile pentru a ne “juca” in acest mod.