Playsurface – masa touchscreen “ieftina” care probabil nu va ajunge pe piata(Video)

[youtube]http://youtu.be/10r8gTEWs-Y[/youtube]

  Playsurface este un proiect kickstarter care a fost conceput in ideea de a aduce utilizatorilor o masa touchscreen la un pret accesibil. Dezvoltatorii proiectului au gandit o masa touchscreen care ar fi disponibila pentru putin peste 1300$, insa ar functiona la fel precum masa de 8000$ a celor de la Microsoft. Masa lor nu are un design deosebit, insa functioneza destul de bine in spatii inchise, dar are nevoie de un calculator pentru a prelucra imaginile si interactiunile utilizatorilor.

  Cei de la Engadget au testat-o in clipul video de mai sus si observati ca vorbim despre o masa touchscreen care recunoaste pana la 100 de atingeri simultane, deci puteti sa va invitati prietenii pentru a lucra simultan pe ea. Masa functioneaza cu ajutorul unui proiector si a unei camere care detecteaza atingerile si observati ca ea se descurca foarte bine in procesul de a “intelege” modul in care utilizatorii interactioneaza cu ea. Din pacate masa nu functioneaza singura, ci afiseaza imaginile preluate dintr-un calculator, iar noi avem efectiv controlul asupra unui PC cu Windows 7 instalat, iar in el putem rula orice dorim.

  Campania proiectului se apropie de sfarsit pe kickstarter, iar el nu a adunat banii necesari pentru a fi finantat, insa poate pana la final se vor gasi destule persoane dornice sa detina un asemenea gadget.