LG prezinta ecranul full HD de 5 inch care in aparenta este mai bun decat Retina Display-ul din iPhone

  Ecranului din terminale iPhone i-a fost data denumirea “Retina Display” multumita faptului ca afiseaza mai multi pixeli per inch decat poate vedea ochiul uman. Apple a profitat de tehnologie, a promovat iDevice-urile corespunzator, a implementat-o si in iPad, insa acum avem de la LG un alt ecran care pare sa fie mult mai bun. Vorbesc despre un ecran de 5 inch care afiseaza 440 pixeli per inch, are un screen ratio de 16:9, rezolutie 1920 x 1080, foloseste tehnologia AH-IPS, are unghiuri de vizibilitate mai mari, timpi de raspunsi mai mici si o luminozitate mai buna, deci teoretic vorbim despre un ecran mai bun.

  Cei de la LG spun ca in a doua jumatate a acestui an vor lansa ecranul pe piata si cu ajutorul lui vor putea construi un smartphone care va oferi, cel mai probabil, imagini de calitate mult mai buna decat cele afisate de terminalul iPhone. Ma bucur sa vad ca pe piata apar tehnologii concurente, si aparent mai bune decat cele ale Apple, insa cred ca rezolutia full HD ar putea fi utilizata in tablete si nu in ecrane de doar 5 inch.

Seoul, Korea (May 28, 2012) – LG Display [NYSE: LPL, KRX: 034220], a leading manufacturer of thin-film transistor liquid crystal display, introduced today a 5″ Full HD LCD panel for smartphones – the highest resolution mobile panel to date. LG Display’s 5″ Full HD LCD panel is a step forward past existing mobile display technology. The LCD panel based on AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) technology features 440ppi and 1920×1080 resolution, providing for the first time Full HDTV quality on a smartphone. With 16:9 widescreen aspect ratio, the panel is also 0.5 inches larger, 2.2 times denser in pixels, and 1.3 times more advanced in ppi than the preceding 4.5″ panel at 329ppi and 1280×720.