Prima Pagina Apple LG prezinta ecranul full HD de 5 inch care in aparenta este...

LG prezinta ecranul full HD de 5 inch care in aparenta este mai bun decat Retina Display-ul din iPhone

  Ecranului din terminale iPhone i-a fost data denumirea “Retina Display” multumita faptului ca afiseaza mai multi pixeli per inch decat poate vedea ochiul uman. Apple a profitat de tehnologie, a promovat iDevice-urile corespunzator, a implementat-o si in iPad, insa acum avem de la LG un alt ecran care pare sa fie mult mai bun. Vorbesc despre un ecran de 5 inch care afiseaza 440 pixeli per inch, are un screen ratio de 16:9, rezolutie 1920 x 1080, foloseste tehnologia AH-IPS, are unghiuri de vizibilitate mai mari, timpi de raspunsi mai mici si o luminozitate mai buna, deci teoretic vorbim despre un ecran mai bun.

  Cei de la LG spun ca in a doua jumatate a acestui an vor lansa ecranul pe piata si cu ajutorul lui vor putea construi un smartphone care va oferi, cel mai probabil, imagini de calitate mult mai buna decat cele afisate de terminalul iPhone. Ma bucur sa vad ca pe piata apar tehnologii concurente, si aparent mai bune decat cele ale Apple, insa cred ca rezolutia full HD ar putea fi utilizata in tablete si nu in ecrane de doar 5 inch.

Seoul, Korea (May 28, 2012) – LG Display [NYSE: LPL, KRX: 034220], a leading manufacturer of thin-film transistor liquid crystal display, introduced today a 5″ Full HD LCD panel for smartphones – the highest resolution mobile panel to date. LG Display’s 5″ Full HD LCD panel is a step forward past existing mobile display technology. The LCD panel based on AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) technology features 440ppi and 1920×1080 resolution, providing for the first time Full HDTV quality on a smartphone. With 16:9 widescreen aspect ratio, the panel is also 0.5 inches larger, 2.2 times denser in pixels, and 1.3 times more advanced in ppi than the preceding 4.5″ panel at 329ppi and 1280×720.

 • Blitzkrieg

  iPhoneul pentru mine e perfect,nu stiu ce ar putea sa fie ala mai bun…whatever

 • Marius

  Offfff, vreau sa spun ca nu agreez marca LG de nici o culoare, dar trebuie sa recunoastem ca are tot timpul inovatii, iarasi aceeasi poveste, daca ar fi implementata aceasta tehnologie intrun produs apple ar fi cea mai buna alegere. 440 ppi!!!

 • xs

  mai bun ar fi o rezolutie 720p pt iphone, ecran de 4 – 4.2 inchi. Front camera de calitate mai buna si de 2mpx, semnal mai bun al telefonului,butonul home sa fie unu cu touch( la toate iphone-urile pe care le-am avut s-a dus) si nu in ultimul rand un iOS upgradat la maximum. Asta inseamna file manager, wi-fi, Bluetooth transfer app , un safari mult imbunatatit, sa poti trimite din safari de pe pc/mac pe safari din telefon si invers ( gen pocket, yahoo axis)

 • Mihai gh

  Mai bun, adica are mai multi pixeli, dar asta nu inseamna ca se vede mai bine atata timp cat ochiul nu poate distinge pixeli de pe retina display-ul din iphone si ipad. Probabil este o diferenta de contrast, dar cam atat.

 • Vasi

  Marketing….

 • Ruben

  La fel si mie iphone 4s pentru mine tot e bun imi Plac mai mult

 • daca ochiul uman nu distinge peste 310ppi, atunci, in afara de contraste (cum mentiona cineva mai sus) care este diferenta?
  degeaba afiseaza cele mai clare contururi si detalli, cand ochiul uman nu le percepe

 • Cristi

  LG făcea lucruri de calitate cand se numea GoldStar…numai experiente neplacute am avut cu produsele lor

 • Andreas

  Cu siguranta ochiul poate distinge mai mult de atat .. Ideea este in felul urmator : daca va uitati la ios pe un retina display ve ti observa ca mai sunt cateva shapeuri crispy nu la fel ca la 3g dar exista, ei bine imaginati-va butoane & stuff si mai clare, nu credeti ca s ar vedea mult mai bine .. Eu asa gandesc .. Este strict opinia mea…

  Ps: presupun ca, conteaza si cat de bine vezi, sunt multi care nu pot vedea pozele 3d.. Red/cyan so..

 • ionutz

  Ecranul Apple este defapt produs tot de LG, iar ecranul de pe noul Ipad este produs de Samsung. Prin concluzie LG a produs un ecran mai bun decat LG.