Apple ar putea folosi spatii de stocare NAND Flash in viitoarele MacBook Pro

  Foarte multa lume asteapta cu nerabdare lansarea noilor Mac-uri care ar trebui sa ne aduca Retina Display-uri si procesoare din seria Ivy Bridge, insa exista sansa ca acest dispozitive sa mai ascunda un mic secret. Un analist al companiei Barclays sustine ca Apple ar putea utiliza medii de stocare NAND Flash in viitoarele MacBook Pro-uri, aceste componente fiind momentan regasite in iDevice-urile sale. El spune ca Apple ar urma sa implementeze aceste medii de stocare atat in MacBook Pro-uri cat si in MacBook Air-uri, iar vanzarile celor de la Apple ar putea creste cu 1 milion de unitati pentru fiecare trimestru fiscal.

  Mediile de stocare NAND Flash sunt extrem de rapide, insa din pacate ele sunt mult mai scumpe decat clasicele HDD-uri, deci pretul Mac-urilor ar putea creste semnificativ daca Apple va decide sa ofere aceste componente in produsele standard. Daca totusi compania va hotara sa suporte costul acestui upgrade, atunci MacBook-urile vor deveni mult, mult mai rapide dar si mult mai atractive pentru clientii care inca nu au luat decizia de a cumpara un asemenea produs.

7 COMENTARII

  1. MacBook Air vin cu SSD deoarece sunt prea subtiri pentru un HDD “clasic” de 2.5″ si la fel se va intampla Pro-urile de anul acesta. Din pacate insa viteza de care vorbesti Zaone, va fi drastic diminuata de CPU-urile dual core only. Doar MacBook Pro-urile destinate segmentului enterprise OEM vor avea quad core deoarece Ivy Bridge se incalzeste foarte tare.

  2. iar pentru MacBook Pro ai optiunea de a schimba HDD cu SSD 🙂
    pe ce data vor fi lansate? (cand au fost cele de anul trecut lansate)?