Salut, eu sunt “iPhone 5”!

  Zilele acestea am vazut doua carcase care se presupune ca sunt ale viitorului iPhone 5, insa si o schita care ar trebui sa ne prezinte partea frontala a viitorului terminal pe care Apple urmeaza sa il lanseze. Cei care au prezentat primii carcasele si schita au sustinut ca ele sunt in concordanta cu produsul ce urmeaza sa fie lansat de catre Apple, insa aceasta nu este prima oara cand vedem asemenea zvonuri si cu siguranta nu va fi ultima, avand in vedere ca aproape 6 luni ne despart de prezentarea iPhone 5.

  Tocmai aceasta distanta foarte mare de lansarea dispozitivului face incerta situatia acestor carcase prezentate cu atata luciditate fanilor. Este adevarat ca Apple incepe sa produca iDevice-urile cu aproape 2 luni inaintea lansarii oficiale, insa cred ca e prematur sa vorbim despre design-ul final al unui viitor terminal iPhone. Apple inca are cel putin 2 luni in care poate testa prototipurile viitorului telefon si cu siguranta are mai mult de unul pregatit, pentru ca trebuie sa gaseasca cea mai buna combinatie de componente/design pentru a lansa pe piata un dispozitiv mai mult decat bun.

  Lasand la o parte perioada de timp, putem sa ne uitam la design-ul acestor carcase, design care nu prea pare sa fie in concordanta cu ceea ce ne-a obisnuit Apple pana acum. Compania lanseaza produse care au un design deosebit, coerent, iar aceste carcase sunt departe de asa ceva. Ele sunt facute din 3 bucati, au doua culori, nu arata chiar atat de bine si sincer sa fiu cred ca vedem doar un prototip nefinalizat al unei carcase. Este drept ca iPhone 2G a avut o carcasa facuta din doua bucati, insa ceea ce vedem mai sus este departe de asa ceva si eu unul consider ca produsul final nu va avea o carcasa facuta atat de “neglijent”.

  Eu sunt de parere ca in imagini vedem doar un prototip al iPhone 5, un prototip care inca se afla in faza de testare, un prototip cu design temporar si singurul aspect caruia ii dau sanse de implementare de peste 50% este ecranul de 4 inch.

25 COMENTARII

  1. da,de acord,e posibil sa fie doar pt teste….mai un pic si o sa aflam cum st treaba…in schimb cu an zis si aseara portul pt jack e interesant si util in acelas timp…asta observ ca si utilizator de casti si telefon in blugi..;)))…probabil in parte de sus unde se afla actualul port jack o sa fie antena si atunci ar disparea neplacerea pt semnalul mai slab…

  2. Eu unu le-as fi propus sa le faca mat culorile.. Gen alb mat si negru mat.. Cred ca ar fi dat dragut.. Evident modificarile de rigoare… Dar tare imi e ca or sa aiba ecran de 4 inch si or sa fie cam pe aceeasi lungime de unda cu iphone 4 si 4s…

  3. @Costi,eu am o folie matuita pe el si intradevar,da o senzatie de nou mai tot timpul pt ca nu se vad amprentele asa atare si pare mai curat cu folia respectiva,dar nu cred ca il vei folosi fara folie..:)))…deci aspectul se poate modifica dat eu as prefera tot sticla(lucioasa)…are un aspect mai elegant la prima vedere..;)))

  4. Si eu am folie de care spui tu.. eu ma refeream ca telefonul sa fie mat.. gen nu stiu daca ai vazut.. sunt unele masini care sunt vopsite nu colantate mat…si se vad dragut..nu gasesc cuvinte sa explic exact.. 🙂 ma rog.

  5. am inteles perfect la ce te referi..:)..dar nu stiu ce contrast ar avea mat cu mat…probabil ar afecta vizibilitatea in lumina mai puternica…cu atat mai mult mat si apoi sa pui o folie lucioasa peste…:((…bine aici e vb de gusturi din ce spui,dar eu prefer utilitatea si chiar manevrabilitatea inainte de orice..;)))

  6. Eu unu consider ca nu are nici o legatura cu apple! pe orice prototip de genu nu se pun insemnele produsului (brand/ model/ etc…)

  7. @zaone ..dupa un stiudiu mai atent al acestor carcase comparate cu flex-ul prezentat de tine acum o luna e foarte probabil ca acest prototip sa fie una din versiunile de iphone pe care apple o testeaza .In acest caz pe langa ecranul mai mare putem spune cu siguranta ca vom avea o repozitionare a mufei audio in partea de jos a terminalului langa dock connector, antena de wifi va fi interna si nu vom avea difuzoare stereo in partea de jos a telefonului 🙂
    Se poate ca acest design sa fi fost “scapat” de apple pentru a testa reactia pietei la acest design si eu unul sper sa isi dea seama ca nu este suficient si sa vina cu ceva diferit .

  8. Succesul iphone 5 va depinde f mult de estetic. Sincer abia il astept dar daca nu imi place o sa prefer 4s ul. Sa ramana la sticla pe carcasa pot sa il faca putin curbat pe spate am vazut un prototip al unui presupus model care chiar mi a placut. Iar daca va avea butonul de home si logo pe spate iluminat slab va fi o adevarata bijuterie.

  9. @ Mihai, Steve va mai ‘schita” si pentru produsele pe care Marul le va lansa peste 10 ani. Acestea sunt doar penibilitati de marketing. Steve nu a mai facut nimic cu mult timp inainte sa moara pentru ca nu mai putea,

  10. Eu ma gandesc , ca e posibil sa faca precum cei ce testeaza masinile porsche , forma este cea finala , dar este acoperita de prelate si alte chestii c sa nu dea de gol designul , mie m-i se pare oribil cu spatele in 2 nuante iphone-ul 😐 …

  11. Pare oricum interesant, jackul ca la iPod si mini usb din cate se vede la baza.
    Ramane de vazut ce va fi pana la urma.

  12. Daca noul IPhone o sa arate asa inseamna ca Apple incepe sa o dea in bara pe partea de design. Am tot asteptat ceva nou si se pare ca nu ne-am ales cu mai nimic de la IPhone 4 si IPad 2 incoace 🙁 Mai bine ar prelua designul de la tableta, ar arata mult mai bine. Chiar mi-e dor de spatele de aluminiu al lui IPhone 2G.

  13. Ce va tot bateti capul atat,apare si 5-ul daca va place il cumparati,iar daca nu mai asteptati ca o sa mai apara si alte modele,totusi nu isi permite orcine un produs Aplle

  14. “[…]avand in vedere ca aproape 6 luni ne despart de prezentarea iPhone 5”. Doar nu il prezinta in decembrie, nu?