Prima Pagina Apple O imagine cu o posibila cutie a MacBook Pro apare pe internet,...

O imagine cu o posibila cutie a MacBook Pro apare pe internet, denota lipsa Retina Display-ului

  Dimineata v-am spus ca Apple ar urma sa actualizeze intreaga linie de Mac-uri disponibile in magazinul sau si iata ca acum un angajat al Apple ar fi facut o poza a unei cutii ce aparent apartine unui MacBook Pro 13 inch care inca nu a fost lanasat. In poza puteti vedea ca Mac-ul are un procesor dual-core de 2.5 GHz, ruleaza OS X(de la OS X Mountain Lion), are 4 GB RAM DDR3  la 1600 MHz, are HDD de 500 GB, are placa grafica Intel HD 4000, insa din pacate lipseste Retina Display-ul deoarece rezolutia mentionata pe cutie este de 1280 x 800 pixeli.

  Desi se mentioneaza clar implementarea noilor procesoare Ivy Bridge, din pacate Retina Display-ul nu ar urma sa fie inclus in modelul de 13 inch al MacBook Pro. Pana acum s-a spus ca doar modelele de 15 inch ale MacBook Pro ar urma sa aiba design modificat si Retina Display, iar aceasta poza confirma acest lucru, insa ramane de vazut daca ea este adevarata sau nu. Aceasta poza confirma si faptul ca la WWDC 2012 Apple urmeaza sa lanseze noi Mac-uri, altfel nu ar fi existat produse deja ambalate in magazinele companiei.

 • egrimisu

  Nuuuuuuuuuuuuuuuu….

 • totomess

  si asa mi se pare o prostie goana asta dupa rezolutii imense, nu mai aveam in ce investii puterea de procesare?!

 • Daniel

  Retina display pe un MBP 13.3″ ar utiliza aproape toate resursele gpu-ului și nu ar mai rămâne mai nimic pentru restul aplicațiilor. În alte cuvinte, noul MBP ar fi mai slab decât predecesorul său pe care experții în domeniu le-ar cataloga: “poor graphics behaviour”, “small battery life”, “crippled user experience” . Apple nu poate implementa hardware upgrade-uri dacă aduce care fac downgrade la tot sistemul.

 • Mergand pe logica asta ai putea spune ca nici iPad 3 nu trebuia sa aiba retina display.

 • totomess

  cu atat mai putin iPad3 🙂

 • silviu s

  e cutia de la vechiul model. daca faci o comparatie cu modelul actual MBP de 13 inch de pe siteul appple vei vedea ca are aceleasi dimensiuni si aceeasi greutate!

 • Dennis

  usb 3..dar din pacate doar doua:(

 • @silviu s: Pai daca nu sa implementat ceva nou in el, de ce sa se schimbe greutatea? Asta nu e un motiv pentru a decide ca acea poza e falsa. In ceea ce priveste dimensiunile nici nu merita purtata discutia.

 • crocodilu

  Cum sa implementeze Retina Display intr-un SO care nu e gandit sa afiseze 100% vectorial ca iOS-ul ? in iOS, fie ca avem 320×480 sau 960×640 la iPhone sau 1024×768 vs 2048×1534 la iPad, dimensiunile raman aceleasi, scrisul nu se micsoreaza etc etc.

  La PC-uri si Mac-uri, conceptul e altul, cu cat creste rezolutia, cu atat vezi vedea mai mult pe ecran. Un retina display in 13” ar fi ridicol, s-ar vinde impreuna cu o lupa de mare putere….

  A schimbat Apple ceva atat de radical la Mac OS X intr-o iteratie minora de SO si nu s-au laudat cu asta sau n-au spus la toti dezvoltatorii pentru a-si updata aplicatiile ?
  Nu ? No, atunci nu o sa fie nici un Retina Display in MAC OS X.

  Si nici nu cred ca o sa vedem vreodata un Retina Display pe PC/MAC, ar fi ridicol ca eu cu 27” sa vad tot atat pe ecran cat ala de 13” doar ca le vad mai clare.

  Oare de unde o fi aparut zvonul asta cu Retina Display pe Mac-uri ? Ca e complet fara sens sau imi scapa mie ceva ?

 • Horia

  e fake

 • si ce sens mai au superdriveurile? mai bine le-ar scoate din dotarea standard & pret si sa fie cumparate ca unitati externe

 • Doc

  Daca nu e fake, e adus la zi doar cu CPU si chipset! Adica nu merita investitia! Cat despre ODD, e deja legacy…!

 • Andries

  Mie sincer mi se pare inutil retina display pe macbook. Se vede foarte bine ecranul si oricum nu cred ca sta nimeni la 15 cm de ecran.

 • Me

  …daca nu ai cu ce omorî placa video si cu ce încinge laptop-ul, pui un “retina display” și gata :)…chiar că iți trebuie si o lupă, ca să mai vezi ceva…