Tutorial: Unlock pentru iPhone pe orice versiune a iOS folosind redsn0w si tichetele salvate cu SAM(Windows, Mac OS X)

  Ieri cei de la Dev Team au lansat o noua versiune a redsn0w care, printre altele, ne permite sa refacem o decodare facuta initial cu SAM. Aceasta procedura se aplica NUMAI pentru cei care au salvat deja o decodare cu SAM folosind, printre altele, acest tutorial, deci nu veti putea decoda un iPhone daca nu aveti acele tichete. Optiunile implementate acum in redsn0w ofera doar o metoda mult mai simpla de a reface decodarea salvata deja, deci nu vorbim despre o posibilitate de a decoda iPhone-uri care nu au fost decodate in prealabil.

  Metoda functioneaza pe orice iPhone si pe orice versiune a iOS, indiferent ce baseband/bootrom aveti.

Pasul 1

Fa jailbreak folosind Absinthe 2.0 sau redsn0w 0.9.12 beta 1.

Pasul 2

Descarca cea mai recenta versiune a redsn0w de aici.

Instaleaza SAM din Cydia din repo-ul repo.bingner.com.

Pasul 3

Conecteaza iDevice-ul la calculator si mergi in Extras>Even More.

Pasul 4

Acolo vei vedea butonul Tickets pe care trebuie sa il apesi.

Pasul 5

Dupa apasarea butonului ti se va deschide o fereastra noua, iar prin ea trebuie sa navighezi catre folderul in care ai salvata decodarea intr-o arhiva .zip sau sub forma unui fisier .plist salvat din folderul LockDown al terminalului.

Pasul 6

Dupa terminarea incarcarii fisierul redsn0w va afisa un mesaj prin care te anunta ca totul s-a transferat cu succes iar tu trebuie sa iti repornesti iPhone-ul.

Dupa resetare ar trebui sa ai un iPhone decodat si functional.

152 COMENTARII

  1. Conteaza cand bagi cartela? Inainte sau dupa acei pasi? Daca se respecta pasii si totusi apare NO SERVICE? Vedeam pe net la diferite tutoriale video, ca multi cand apasau ENABLE/DISABLE la SAM (din SamPrefs), le aparea cautare de retea, ori la mine, din NO SERVICE nu iese. Mai ramane sa incerc cu iosul cu care am facut decodarea. Nu stiu ce sa mai fac!! Mentionez ca am refacut cu mare atentie TOTI pasii, pe ios proaspat instalat. Ori e vreo setare mica, pe care cei ce fac tutoriale o ignora, considerand-o by default, ori e vreo problema cu backupul meu (facut cu redsn0w), ori exista terminale pe care nu mai merge. Cartela functioneaza, am incercat-o in alt telefon.

    Daca vine cineva cu vreo idee, nu cred ca-s singurul cu problema asta si nu as renunta, ca-i vad pe toti spunand ca MERGE ..

  2. Daca am 5.1 tethered decodat cu SAM (dar nesalvat ticketul) daca fac update la 5.1.1 si apoi JB untethered ramane decodat sau se codeaza la loc ? Logic, va fi folosit acelasi SIM.

  3. Eu am folosit ticket-urile fara sa instalez sam din cydia….inainte, dupa jailbreak inlocuiam doar fisierele din lockdown si tot fara sa instalez sam

  4. @Locked: Teoretic nu ar trebui sa conteze pentru ca SAM verifica cartela cand o bagi. Unii spun ca si un revert lockdown ajuta la decodare cand pui fisierele salvate.
    @ginginson: Trebuie sa salvezi decodarea altfel o pierzi permanent.

  5. Pai pot sa o salvez acum, dupa ce Apple a ”blocat” functionalitatea decodarii cu SAM ? Stiam ca acum nu mai merge salvata pt ca la restaurare nu mai ramane tel decodat!

  6. Eu nu am instalat niciodata SAM si activarea a mers din prima dar trebuie sa stergi fisierul lockdown din c:/programdata/apple/ . Altfel nu o sa-ti mai recunoasca itune telefonul

  7. Salut,

    Cand aveam JB pe 5.0.1 am folosit SAM si am decodat telefonul. Am salvat folderul Lockdown.
    Acum am JB cu 5.1.1 untethered si am incercat modalitatea de mai sus de decodare.
    Nu mi-a functionat si imi apare No Service. Am primit mesaj de la aplicatia redsnow ca ticketul a fost uploadat si sa dau un restart la device. Dar tot No Service apare.

    Any ideas ?

    Thx.

  8. Salut,

    Daca se face update de soft cu tot cu update de firmware si se decodeaza cu sam, se rezolva problema la afisarea semnalului? Am iphone 4 cu firmware 01.59.00 si am decat o liniuta la semnal. Am incercat decodare si cu ultrasnow si cu sam si e in aceasi situatie.

  9. @cilles: Da, ideea e totusi sa ai decodarea cu SAM salvata, ca daca nu o aisi faci update de baseband nu il mai poti decoda software cu nimic.
    @Bogdan U: Conecteaza-l la iTunes. E hacktivat sau activat cu cartela originala?

  10. @zaone: e hacktivat.

    Pana una alta am facut ce am facut..si l-am ametit de tot..ii pun jb din nou acuma si vad ce iese apoi :p

  11. I-am pus din nou JB, am instalat SAM, i-am pus ticket-ul cu redsnow…am dat restart..l-am conectat la itunes…nothing 🙁

  12. @zaone: “It just works” . A mers..

    am dat Revert Lockdown din Sam
    am copiat ticketul cu resnow
    am dat restart
    et voila..it works:)

    Mersi.

  13. Baieti eu am un iphone 4 codat , nu am bagat nici odata sam daca bag acum o sa mearga ? va rog astept un raspuns am telefonu codat de mai mult de 6 luni :)) si il folosesc numai ca ipod

  14. Zaone, am si eu o intrebare . Daca am 2 ticketuri de la 2 cartele diferite ca retea Pot jongla intre eel . Adica daca vreau sa folosesc cosmoteul, doar copiez lockdownul si apoi umblu cu sam. Ai idee , merge ?

  15. Salut Zaone, again 🙂 La un iphoen 4 cu sam decodat momentan mrge pe oregne, daca urmaresc cele 2 tutoriale, adica asta de sus si ce lalat sa salvezi ticketurile, voi putea sa il fac enverlocked cum ar venii? sau e deja prea tarziu?

  16. Salut

    Cand incerc sa incarc salvarea in redsn0w imi zice “couldn’t find any activation tickets in C:/bla bla/Lockdown_2012…….

    Sugestii??

  17. Fisierul zip Lockdown care mi l-a facut redsn0w cand am salvat ticketul si pe care mi l-a salvat in folderul de la redsn0w…

  18. Salutari,

    am urmat tutorialul, am incarcat din lockdownul salvat plistu, insa nu merge……imi scapa ceva? in lockdownul salvat sunt mai multe plisturi, care anume trebuie incarcat?

  19. am incercat si cu just boot,dupa just boot imi funtioaneaza tot dar nu mai imi funtioaneaza partea telefonica daca il sting si il aprind imi functioneaza partea telefonica si nu mai imi functioneaza cydia,safari, mail etc..
    ma poate ajuta si pe mine cineva?
    multumesc!

  20. buna!
    am un iphone 4 5.1 decodat cu SAM dar nu imi merge cydia nici o aplicatie din sidia safari etc,am incercat si cu just boot,dupa just boot imi functioaneaza tot dar nu mai imi functioaneaza partea telefonica daca il sting si il aprind imi functioneaza partea telefonica si nu mai imi functioneaza cydia,safari, mail etc..
    ma poate ajuta si pe mine cineva?
    multumesc!
    ZAONE help plz!

  21. am un iphone3gs am instalat fara sa vreau noua versiune ios 5.1.1 si nu mai pot activa windowsu un sfat prietenescc daca se poate sau un link pt activare sigura mury:)

  22. salut am un iphone 4 si am urmarit toti pasii vostrii am facut si un revert lockdown si tot nu merge
    in sam imi zice la more information/activation state Wildcard. tiketul la incarcat ok dar tot imi apre no service ce s aii mai fac ???

  23. Am facut exact ce ai zis aici zaone , cu ajutorul lui bogdan am reusit sa fac sa mearga , e decodat tot , tot dar nu merge push notification , cum fac sa mearga , are cnv o idee?

  24. Salut Zaone, am un iphone 4 cu lockdow-ul salvat i-am facut update la 511 si am incercat sa-i refac decodarea cu tichetul salvat din Sam dar nu reusesc deloc, am vazut aici ca ar trebui sa incerc sa fac un revert lockdown sau pierd tot. Multumesc

  25. Salut Zaone ….Am un iphone 4 cu 5.1.1 si bb 04.12.01 si ass vrea sal decotez….
    Nu asi vrea sa fac cv in el sal nul mai pot decoda ……..
    Nu poate careva sa faca un tutorial video pt o decodare facuta cu SAM si redsn0w
    ne-ar fii tuturor mai usor :D….mss anticipat:D

  26. am un iphone 4 de 8gb codat pe orange ro versiune 5.1.1 si modem frmware 04.12.01 ce varianta as avea sa pot folosi orice cartela sau macar un numar de cosmote ? si mai am un iphone 4 32gb versiune 4.3.1 si modem 04.10.01 si as vrea sa stiu ce varianta am sa i-l pot folosi in romania pe orice retea ? Stima !

  27. buna Zaone am un iphone 4 pe 5.0.1 si a fost decodat cu sam pe orange am pierdut semnalul asa brusc si nu reusesc sa il fac la loc ,am incercat cu redsnow sa instalez ticketele am dat restart in iTunes imi apare activat dar pe telefon NO SERVICE …ce sa fac?????

  28. Am un Iphone 4 care mi-a mers o perioada decodat cu Gevey Sim si ceva versiune de jailbreak tehtered cu IOS mai veche(4.1.5 cred). Am facut activarea cu SAM atunci cand a aparut si am salvat directoarele acelea care erau scrise in tutorial (activation_records,escrow, pair etc.) . Astazi sotia si l-a oprit pentru prima data de atunci si cand am incercat sa-l repornesc nu mai pornea nicicum. I-am facut restore prin Itunes si acum practic e formatat si are 5.1.1 pe el, doar ca bine-inteles nu mai e activat. Cum trebuie sa procedez acum ca sa mearga? Nu vreau neaparat jailbreak, doar sa il reactivez si sa mearga. Am incercat “Tutorial: Unlock pentru iPhone pe orice versiune a iOS folosind redsn0w si tichetele salvate cu SAM(Windows, Mac OS X)” dar nu merge nicicum. Imi da “Exploit failed” . Multumesc anticipat.

  29. daca e asa…atunci o sa mearga… 🙂 aveam contract si acum am trecut la o alta retea si in acelasi timp e o “cartela noua” sa inteleg ca merge… ?!

  30. Am facut downgrade la baseband pe 5.1.1. Am restaurat tichetele cu redsnow, apoi am copiat folderul manual, revert lockdown, adica cam tot ce am stiut si tot no service.
    Alte idei ?

  31. am intrat pe iphone am copitat lockdown pe mac este ok ?
    am incercat sa incarc fiseire la butonul tickets dar nu merge nici unul fisierul activation este goal. ma poate ajuta cineva?

  32. Sunt utilizator de iphone 4S , am ios 5.1 si baseband 2.0.10
    Nu am facut vreodata unlock si habar nu am termenii si cum se foloseste in acest scop. Nu stiu ce inseamna toate denumirile.
    Ideea e ca telefonul este codat pe orange si as vrea sa-l foloesc pe cosmote. Am zambit sceptic cand am citit. Se poate asa ceva? Va rog sa ajutati un utilizator necunoscator. 🙂 Mersi!

  33. waishamar m-am bucurat si eu de iphone cateva luni cu ajutorul sam si acuma orangeu lor cu cartelele lor superbe surpriza nu mai merge cartela,iar am ipod pfff

  34. Salut ZAONE.
    Am urmatoarea situatie: IPHONE 3GD, 06.15.00, soft 5.1.1.
    Am facut update, JB cu redsnow, activare cu snowbreeze…. Concluzia, nu mai merg notificarile? Stii cumva ce trebuie sa fac, sa imi mearga din nou notificarile?
    Multumesc.

  35. Am instalat SAM, am mers la utilities, restore activation si primesc eroare:
    “Activation reports Failed: Unable to fetch activation record”
    Ai idee ce as putea face? Ma streseaza chestia cu notificarile, m am gandit sa fac downgrade la 5.0.1, dar am inteles ca DOAR cu fisierele shsh salvate ar merge – nu le am. Downgrade de BB ipad nu mi a mers, probaibil sunt unul dintre acei nefericiti la care nu merge….
    Ai vreo solutie sa rezolv problema cu notificarile?
    Merci mult de suport.

  36. salutare! daca iau un iphone 4s dintr-o alta tara pe puncte este normal ca sa il dea codat pe reteaua respectiva, intrebarea mea este daca il pot debloca astfel incat sa fie neverlocked. astept raspuns. bafta

  37. Salut Zazone, Am o mica intreabare, am avut 4.3.5 pe un iphone 4, ieri i-am facut update din greseala si acun an 5.1.1 cu firmware 04.12.01. Mai am vreo sansa sa il folosesc? mentionez ca foloseam Gevey Sim inainte… . Multumesc.

  38. o mica intrebare..am iphone 4 decodat cu sam si un iphone 4 codat , oare merge sa mut cartela sim pe iphonul celalalt si sa restaurez unlockul cu sam?

  39. Salut am um iphone 4s din anglia imi ios 5.1.1, daca ii cumpar cartela noua crezi ca pot sa-l decodez pe orange, adica m-ar ajuta tutorialul

  40. Salut Zaone! Am un 3GS, modem firmware 5.16.05, bootrom nou, ios 5.1.1, model MC637B, codat pe orange uk, restore facut cu custom ipsw sn0wbreeze. Ce sanse am sa il decodez? Probabil ca trebuia decodat mai devreme, asa cum am citit pe forum, dar nu aveam nevoie de alta retea pana sa vin in tara. Mai am vreo sansa?

  41. Salut zaone. Am un iphone 3GS 5.1.1 basband 05.16.05 si este codat pe orange romania cum pot sa-l fac nerverlocked? nu este nici jailbreak-uit . Astept ajutorul tau .
    Mersi

  42. Salut zaone. Am achizitionat un iPhone 4 version 4.3.3. Basband 04.10.01 si este codat pe Vodafone Romania . Se poate face neverlocked daca ii schimb versiunea?
    Multumesc

  43. Salut!Miam achizitionat si eu un iphone4,versiune 5.1.1(9B208),firmware modem 04.12.01,este codat in ceva retea din Irlanda,cum as putea sa-l decodez sa mearga pe orange Romania? Ma poate ajuta cineva?

  44. am un iphone 4 cu cip sub cartela cand lam cumparat avea ios 4.3.3 apoi iam facut ios 5.1.1 stiti un cip pentru ios 5.1.1 care merge la iphone 4

  45. Prin acesti pasi as putea decoda un iphone 4s care este blocat pe vodafone ?
    Prin acesti pasi pot sa il fac neverlocked , adica dupa pot sa bag micro-sim de la orange?

  46. Salut zaone. Am o intrebare: am un i4s codat pe orange austria si nu stiu daca merge decodat un vreun fel. nu ma intereseaza jb, doar unlock sa il pot folosi pe vodafone. mersi!

  47. salut am si eu o intrebare pe un iphone 4 cu baseband 01.59.00 se poate instala ios 5.1.1…..te intreb deoarece am auzit ca poate dar si ca nu poate din cauza basebandului…….pe forum nu am gasit sau poate nu am cautat prea bine si dak ar fi posibil s-ar mai putea face decodarea prin ultrasn0w?…stima ionut

  48. Fac back-up using afc2, caut fisierul zip, si cand dau click pe tickets, pe sifier si open imi da mesajul de eroare invalid file – couldn’t find any activation tickets in …../lockdown_201….zip
    ce fac gresit?

  49. Salut am zip-ul , cartela originala (Vodafone ro) jailbreak la 5.1.1 si 4.12.01 se poate pe Orange ro ? Am incercat orice si nu merge . Un sfat cu pasi efectiv se poate, poate nu fac eu ce trebuie 🙁

  50. Va saluta ! Am si eu o nelamurire la iphone`u meu, am iphone 4 versiune 5.1 decodat odata cu samPrefs si am salvat acuma tiketu! Daca ii fac upgrade la ios e sigur 100% faza cu tiketu ? Adica mi se decodeaza? pe cartela asta ?

  51. sall, am un iphone 4 IOS 6.0.1 si dd 04.12.02 se poate face cv sa il decodez?? sau nu mai e valida optiunea cu SAM

  52. Damian si eu ma chinui cu problema asta de ceva timp. 4.12.01 si 4.12.02 pe iphone 4 nu merg facute decat neverlocked care costa cam 400 ron daca esti codat orange (cazul meu)… Nu merge gevei nu merge nimic 🙁 … Eu am nevoie pe vodafone – daca e cineva care are nevoie pe orange fac schimb de placa de baza 🙂 Asta ar fi cea mai ieftina solutie in acest moment…
    Chiar asa – schimb iphone 4 codat orange cu iphone 4 codat vodafone 🙂

  53. allgsmunlock.com e adresa… Am uitat sa precizez – conteaza tara si reteaua in care e codat… daca esti pe vodafone ro spre ex te costa in jur de 200 de ron…

  54. a trecut ceva timp de cand am facut ultima data unlock, activare s.a.m.d(deci mi-am iesit din mana).
    din ce am citit eu si m-am documentat: trebuie sa fac restore din itunes(automat se va face update si la baseband – dar se face downgrade cu al doilea tutorial), apoi voi face activare + instalare cydia cu evasi0n si unlock cu tichetele SAM…imi poate confirma cineva daca am inteles bine?

  55. Zaone,nu mi-ai raspuns la postul 112, inafara de faptul ca n-am nevoie de tichete SAM, am spuns corect in rest?
    cum se misca 6.1.2 pe 3gs?

  56. mda..am rezolvat prin metoda clasica(si muult mai simpla), cu snowbreeze.
    daca exista vreo versiune de pwnagetool cu care sa fac customipsw, as fi ales-o cu incredere. dar de dragul update-ului, ma multumesc cu snowbreeze.
    este mai rapid ios6 fata de ios5. confirm

  57. Salut, detin un iPhone 4 iOS 5.1 bb 04.12.01 decodat cu SAM si am salvat ticketu de decodare.
    As vrea sa pun iOS 6.1.2, dar o sa se modifice basband-u. O sa mai imi functioneze SAM daca se modifica baseband-u?

  58. Salut am un iphone 4 soft 5..1.1 luat din anglia si mergea cu gevey ultra acolo acum cand am venit in tara si am introdus cartela de vodafone romania nu mai merge se poate decoda on vodafone romania cu metoda asta? modem firme=ware 04.10,01 ma ajuta cineva cu un raspuns?

  59. Salut. Am un iphone 4 os 5.1.1 baseband 04.10.01 jailbreak cu absinthe decodat cu gevey. Intrebarea mea este daca e posibil o deblocare fara a mai folosi gevey-ul si daca prin aceasta deblocare se pot face update-uri la ultimul OS. Multumesc!

  60. Salut, am si eu o mica rugaminte fata de cei ce sunt in masura sa imi raspunda!
    Am 1 iphone 4 codat pe three uk decodat redsnow cu gevey, versiune de soft 5.1.1! Merge prin aceasta metoda sa ii pun soft 6.1.2? Sunt sanse sa blochez telefonul?
    Multumesc si sarbatori fericite!

  61. Salutare ,am un iphone 4 g 6.0.1 baseband 04.12. 02 scrie la modem firmware sa inteleg ca nu se poate face unlock? e luat din germania tmobile am facut jailbreak cu redsnow dar unlock nu gasesc nici un tutorial nimic incep sa cred ca nu exista inca o modalitate decat prin plata la un servece care nu stiu cat ar costa

  62. buna, as vrea sa te intreb se pot face rost de tiketele de activare SAM pentru ios 5.1.1 bb 04.12.05 ? ca nu mia fost decodat niciodata iphone ul 4 cu SAM,,,

  63. Salut am un ipone 3GS si din gresala eam facut up la ios 6.1.3 .
    Am avut pe el 6.1.2 .
    Pot sai fac jailbreak pe ios 6.1.3 fara sa am tiket salvat cu SAM
    multumesc anticipat
    mometan eam pus ios 4.1 ca la versiune 6.1.2 nu eam putut sa fac jailbreak [non service]
    ipone 3gs Botrom Nou Device Model MC131B/A – iPhone3GS Basedbnd Version 05.13.04-6.4_M3S2 multumesc anticipat

  64. am si eu un iphone 3 gs si din greseala am dat la update si mi-a bagat 6.1.3 am avut 6.1.2 cum asi putea sa il bag inapoi 6.1.2 model mc133t/b firmware modem 05.16.08 ma ajuta si pe mn cineva va multumesc

  65. Salut am un iphone 4 si mi-am instalat ios 7 si acum as vrea sa-mi bag iar 6.1.3 pot sa fac asta sau se poate bloca am uitat sa mentionez telefonul este neverlock

  66. Salut am un iphone 4g versiune ios 4.3.3 si modem firmware 04.10.01 deblocat cu gevey as dori sa ii fac update la ultimul ios. Ma gandeam sa ii fac downgrade la versiunea care poate fii deblocata cu redsnow si apoi sa salvez tichetul si dupa sa ii fac upgrade la ultima versiune apoi sa pun tichetul salvat fuctioneaza oare?

  67. @ZAONE AM SI EU UN IPHONE 4 LUAT DIN AMERICA CU IOS 7.0.5 POT SA II FAC UNLOCK PRIN ACEASTA METODA???
    MULTUMESC ANTICIPAT
    ASTEPT RASPUNSUL @ZAONE

  68. E la riscul fiecaruia sa ruleze programe necunoscute in PC-uri. N-am auzit sa se faca activare in stilul asta, mai ales fara jailbreak, asa ca daca sunteti fani malware/virusi, puteti incerca.

  69. buna…am un iphone 4 blocat orange franta cu ios 5.0.1 (il folosesc ca ipod)…daca i dau update la 7.x.x il mai pot folosi ca ipod ? trebuie sa fac pasi de mai sus ? multumesc