Prima Pagina Android Analistii americani prevad declinul Android OS

Analistii americani prevad declinul Android OS

  Sistemul de operare Android OS este cel mai utilizat la nivel global, 60% dintre telefoanele mobile existente avandu-l instalat. Pe locul 2 se situeaza iOS-ul, iar pe urmatoarele locuri avem BlackBerry OS, Symbian si la final mai putin celebrul Windows Phone. Facand o previziune pentru urmatorii 4 ani, cei de la IDC spun ca Windows Phone-ul va deveni din ce in ce mai popular, in detrimentul iOS-ului si Android OS-ului care vor pierde o buna parte din cota de piata in favoarea sistemului de operare a celor de la Microsoft.

  Sincer sa fiu mi se pare amuzanta previziunea analistilor avand in vedere ca Android OS are o crestere sustinuta e cativa ani incoace si cele mai recente terminale lansate de producatori sugereaza faptul ca vanzarile vor creste. iOS-ul este deasemenea pe un trend ascendent si nu prea vad cum Windows Phone-ul ar putea creste atat de mult in 4 ani, chiar si cu ajutorul celor de la Nokia. Nu cred ca Windows Phone va fura din cota de piata a iOS sau Android OS pentru ca este pur si simplu fnferior, iar terminalele fabricate in baza sa de Nokia, HTC, Samsung sau LG nu sunt chiar atat de convingatoare.

  Windows Phone va creste sigur, dar nu Android-ul sau iOS-ul vor suferi.

 • Bogz

  previziuni din an*s, e doar o strategie a cresterii windows phone OS.

 • Gerry Grigore

  Personal sunt de acord cu ce spun analistii. Windows Phone are un potential urias. Din punctul meu de vedere este mult peste ce era Android la inceput (ceea ce este intr-un fel normal, tinand cont de procesul evolutiv). Si are suportul a doi colosi, Nokia & Microsoft. In tot cazul, avand in vedere ca a fost scris de la zero si fara a copia nici iOS nici Android, pentru mine Windows Phone (ca sistem de operare) se constituie intr-o surpriza extrem de placuta.

 • Rodel

  IOS a crescut datorită noua dar nu este OS-ul perfect.asta vedem si percepem noi dar este fals.mereu pun limitari la toate sistemele de operare ale lor. Si cind vine cu un upgrade vezi doamne au făcut nu știu ce minune.o prostie…

 • doctoracu

  Potential exista. WP e altceva. Dar in 4 ani de zile nu va depasi iOS sau Android.

 • Daddy

  Daca aplicatiile de pe ios si android se vor porta pe wp,atunci o sa vedeti un exil din partea celor care au android si unii din tabara cu ios:),dar atata timp cat nu am aplicatii tot degeaba

 • Am pus mana pe un Nokia lumia whatever cu windows phone pe el. Daca faci slide and hold iti tremura meniul. Mai asteptam 😉

 • Victor Preda

  Pai sunt 100.000 aplicatii in Ovi Store …asta in 20 de luni ….

 • Ovi Store e una, Windows Marketplace e altceva. Oricum in ambele sunt 100.000 aplicatii acum.

 • Mie mi se pare o perioada cam lunga pentru o previziune.
  Zona asta se modifica destul de rapid(si exponential) asa ca 4 ani inseamna f mult si dpdv soft si hard…in fine , nici eu nu cred ca wp va depasii android…
  Cheers 😉

 • Daddy

  Daca cei de la Microsoft vor incheia parteneriate cu firme de developing(games,si orice alta aplicatie),si vor exista macar cate exista pe android(gameloft,ea,etc),vor creste foarte repede,pana nu vor lucra la aceasta parte tot degeaba:),my oppinion si personal one(no offense guys)

 • Mihai_rt

  Blackberry os nu cred ca o sa mai aiba aceeasi cota de piata peste 4, cel mai probabil va disparea

 • Doc

  Povestea cu Xbox360, de succes, se repeta si cu Windows Mobile, pentru ca interconectarea este excelenta, interfata unitara, samd. Masina infernala de marketing, fondurile si strategia lor incepe sa dea roade, 100000 de aplicatii este inceputul. Punem pariu ca Office for mobile o sa se miste mai fluent pe Windows, cu optiuni demne de luat in seama.

 • Kla

  Windows Mobile va avea un potential enorm odata cu lansarea smartphones cu SO WM 8 in care, sustin cei de la Microsoft, vor putea integra orice aplicatie de business a mega utilizatului SO Windows. Cum ar fi sa ai acces la Active Directory, FW, ERP, CRM, Outlook si multe altele. Practic, ai o copie a PC-ului pe tableta/smartphone.