Apple incearca sa blocheze vanzarea Samsung Galaxy S III in SUA

  Samsung Galaxy S III a fost lansat oficial saptamana trecuta in mai multe tari de pe glob, insa in SUA urmeaza sa ajunga abia in cursul acestei zile. Desi cei de la Samsung se grabesc sa aduca terminalul in magazinele americane, in timp ce cei de la Apple si-au trimis avocatii la o instanta americana intr-o tentativa de a bloca vanzarea acestui terminal in SUA sustinand ca el incalca un brevet de inventie pentru Siri si unul pentru “data tapping”. Despre “data tapping” am vorbit ieri cand am spus ca Apple foloseste acest brevet pentru a incerca sa interzica vanzarea a 29 de smartphone-uri HTC in SUA, iar in cazul Siri Apple protejeaza o tehnologie care permite efectuarea de cautari unificate in sistemul de operare.

Apple formally asks the court for permission to add the S III as another product targeted by Apple’s motion for a preliminary injunction against the Galaxy Nexus, a smartphone Samsung co-developed with Google. There’s an important overlap: the “data tapping” patent that Apple is seeking to enforce against HTC’s current generation of products is one of two patents Apple is using against the S III. Apple’s motion notes that “[a]ccording to press reports, Samsung has already sold over nine million preorders of the Galaxy S III; indeed, the Galaxy S III has been reported to be the most extensively preordered piece of consumer electronics in history.” …Apple “will limit its current request for preliminary relief against the Galaxy S III to the ‘604 [unified search, i.e., Siri] and ‘647 [data tapping] patents, because it is clear that infringement can be shown with respect to these patents based on the current record.

  Samsung Galaxy S III ar urma sa intre in vanzare in SUA pe data de 7 iunie, cu 2 saptamani inainte ca o instanta sa verifice cererea celor de la Apple de a include Samsung Galaxy S III intr-un proces existent, iar compania din Cupertino le-a cerut celor de la Samsung sa nu lanseze dispozitivul pana la acea data. Desigur ca Samsung a refuzat sa faca acest lucru si daca acea cerere a companiei Apple va fi aprobata si procesul va fi castigat, atunci Samsung ar putea plati daune pentru lansarea din SUA.

  Era de asteptat ca Apple sa atace Samsung pentru sistemul S-Voice, desi sistemul este net inferior celui disponibil in iPhone 4S, insa nu stiu daca in baza acelor brevete ar putea bloca vanzarile acestui termina.