iDevice.ro mini review: iPhone 4S vs Samsung Galaxy S III

  Acum mai bine de o saptamana am intrat in posesia noului Samsung Galaxy S III care mi-a fost oferit de catre cei de la Orange Romania si atunci v-am spus ca astazi voi publica un mini review comparativ intre acest terminal si iPhone 4S. Ei bine, iata ca “momentul adevarului” a sosit si mai jos aveti detaliata experienta mea cu acest dispozitiv. Ca si in cazul mini review-ului pentru HTC One X, prezint totul dintr-o maniera subiectiva pentru ca este vorba despre experienta mea si nu a altcuiva. Cu aceasta ocazie va indemn sa va indreptati atentia spre alte articole daca nu sunteti de acord cu un punct de vedere subiectiv, iar daca il respectati nu-mi aduceti aminte in comentarii ca “sunt subiectiv” pentru ca am mentionat deja acest lucru.

  Bun, trecand la Samsung Galaxy S III va spun ca dispozitivul are un ecran Super AMOLED de 4.8 inch cu 306 pixeli per inch si rezolutie 1280 x 720, are un procesor quad-core Exynos 4212 ce este tactat la 1.4 GHz, ruleaza Android OS 4.0.x, are 1 GB RAM, are o camera de 8 megapixeli capabila sa filmeze Full HD si o camera frontala de 1.9 megapixeli, iar la final ramane bateria Li-Ion de 2100 mAh. Din punct de vedere al design-ului eu nu am ramas placut impresionat de acest model al seriei Galaxy. Am spus-o cand a aparut terminalul, imi mentin parerea acum dupa o saptamana de utilizare si din punctul meu de vedere iPhone-ul are un design superior, HTC One X fiind deasemenea superior din acest punct de vedere. In ceea ce priveste design-ul trebuie sa mentionez faptul ca butonul “home” implementat de catre Samsung este incomod, greu de utilizat si asta pentru ca el este subtire dar lat, deci chiar si un deget normal nu l-ar putea apasa corect. Butonul Home din iPhone si cel tactil din HTC One X sunt mult mai usor de utilizat, insa cei de la Samsung par sa fi fost de alta parere.

  Dupa scurta inspectie a exteriorului porniti terminalul si sunteti intampinati de interfata TouchWiz 4.0, una special facuta de catre Samsung pentru propriile terminale, insa ea nu uimeste prin ceva anume. Spre deosebire de HTC Sense exista totusi o atentie ceva mai mare acordata modului in care sunt prezentate informatiile prin meniurile de setari, exista in unele privinte mai multe optiuni de personalizare, insa totul tine si de felul in care a construit Samsung terminalul. Facand o comparatie cu iOS-ul pot spune ca fiecare sistem de operare are propriile puncte forte/slabe si totul tine in principal de felul in care este gandit terminalul sa functioneze. N-as da vreunui dispozitiv castig de cauza la acest capitol, insa daca producatorii de terminale Android si-ar pune mintile la contributie si ar cosntrui o aplicatie Settings precum cea din iOS, nu ai mai avea impresia ca folosesti o interfata gandita la inceputului anului 2000. Si daca tot suntem la interfata va recomand sa pretuiti notificarile din LockScreen-ul iOS-ului, asa cum sunt ele, pentru ca la Android nu aveti parte de ceva asemanator si informativ, cel putin nu in interfata implicita.

  Trecand peste interfata, ajungem la performante si pot spune ca Galaxy S III-ul este foarte “snappy”, adica raspunde foarte rapid la comenzi in 99% din cazuri si foarte rar a deschis/rulat greu o aplicatie, deci din acest punct de vedere nu am ce sa ii reprosez. Nu ai senzatia ca tii in mana un smartphone quad-core care este de 2 ori mai rapid decat iPhone 4S, insa, din punctul meu de vedere, terminalul celor de la Samsung este mai rapid decat high-end-ul celor de la Apple. Diferenta aceasta o veti simti uneori cand incarcati pagini web sau cand rulati un film/un joc, dar nu veti avea parte de o experienta care sa va dea de inteles ca acel terminal are un procesor cu frecventa dubla, cu de 2 ori mai multe nuclee si de 2 ori mai mult RAM. Nu am inteles rostul procesoarelor quad-core inainte ca ele sa fie efectiv implementate in smartphone-uri si refuz in continuare sa inteleg rostul implementarii lor dupa testarea a doua terminale Android. Experienta de navigare pe web este fluida, lucru pe care il apreciez la terminalele Android, avand in vedere ca pana recent ele ofereau o experienta groaznica, insa Google pare sa isi fi rezolvat problemele.

  Bun, din punct de vedere al performantelor totul este grozav, dar oare cum se descurca ecranul? Ei bine Samsung Galaxy S III are un ecran SUPER AMOLED de 4.8 inch insa spre deosebire de HTC One X am observat ca terminalul este mai usor de utilizat cu o singura mana. Nu ma intelegeti gresit, e tot greu de folosit cu o singura mana, insa la acest capitol eu il clasez pe un loc fruntas in fata HTC One X-ului. E usor de utilizat, dar imaginile cum sunt afisate pe el? Pe scurt pot spune ca “realitatea” pe care o veti vedea prin “ochii” Samsung-ului este denaturata de ecranul construit folosind tehnologia Pentile pe care unii o caracterizeaza drept una care afiseaza pixeli “falsi”. Nu am avut probleme in ceea ce priveste claritatea imaginilor, insa problemele au aparut atunci cand a venit vorba de afisarea culorilor deoarece terminalul celor de la Samsung afiseaza culori mult prea saturate, departe de cele reale. Daca va uitati la imaginile de mai jos veti intelege despre ce vorbesc si pozele afisate pe ecrane le aveti aici: 1, 2, 3.

  Pe langa calitatea imaginilor trebuie avut in vedere si faptul ca in lumina directa a soarelui nu veti vedea prea multe pe ecran si asta desigur din cauza tehnologiei utilizate de catre producator. Partea buna este ca pe ecran nu veti observa vreun pixel, din acest punct de vedere neexistand diferente fata de terminalul iPhone 4S. Din punctul meu de vedere ecranul este unul dintre putinele puncte slabe ale Samsung Galaxy S III, insa el conteaza foarte mult avand in vedere ca intreaga experienta de utilizare se transpune prin el.

  Chiar daca ecranul nu va multumi pe toata lumea, camera ar trebui sa o faca si recent s-a spus ca dispozitivul are un senzor de imagine asemanator cu cel al iPhone 4S. Judecand dupa calitatea pozelor as putea spune ca acest lucru este adevarat, diferentele dintre pozele facute cu cele doua terminale sunt infime, iar in cazul clipurilor video aveti parte de aceeasi experienta. Nu declar vreunul dintre terminale castigator la testele privind camera si in viata reala nu veti observa vreo diferenta mare intre poze, fiecare dintre dispozitive descurcandu-se bine in anumite conditii. Dau totusi puncte MARI celor de la Samsung pentru aplicatia Camera care ofera posibilitatea de a modifica felul in care sunt captate pozele, lucru care lipseste cu desavarsire la aplicatia nativa a iPhone-ului. Pozele de mai jos au fost facute folosind setarile implicite si aplicatiile native, asta pentru a nu denatura rezultatele. In stanga aveti poza facuta cu Samsung Galaxy S III si in dreapta cea facuta cu iPhone 4S.

  De la camera trec la unul dintre punctele forte ale Samsung-ului, autonomia. In perioada in care l-am utilizat, acesta a avut o autonomie mult mai buna decat a iPhone-ului, insa bateria de 2100 mAh si-a spus din plin cuvantul. Diferentele sunt mari chiar si fata de HTC One X, dar era de asteptat avand in vedere ca bateria Samsung-ului este cu 30% mai mare decat cea a respectivului terminal si cu 50% mai mare decat a iPhone-ului. Diferenta in autonomie nu a fost chiar de 50%, insa sigur s-a apropiat si din acest punct de vedere declar Samsung-ul castigator fara drept de apel. Probabil viitorul procesor al iPhone 5 va mai reduce o parte din diferenta, insa mi-e greu sa cred ca Apple poate scoate un terminal care sa egaleze Samsung-ul in ceea ce priveste autonomia bateriei.

  Am discutat despre lucrurile importante, acum sa trece la cele mai putin importante, adica laudatele “functii” ale Samsung Galaxy S III. Samsung a prezentat cateva dintre ele cand a aratat lumii intregi si Galaxy S III-ul pentru prima oara, insa din pacate 90% dintre ele exista doar pentru a oferi celor de la marketing un motiv de a umple fluturase si bannere publicitare. Samsung listeaza destule pe site-ul lor, voi vorbi doar despre cele mai populare si va voi explica, cat de utile au fost ele pentru mine si de ce:

  • SmartStay – functia care tine ecranul deschis atunci tu citesti ceva dar nu il atingi. Android-ul din Samsung Galaxy S III nu ofera, in mod stupid, optiunea de a nu inchide automat ecranul atunci cand nu interactionam cu el pentru o anumita perioada de timp, iar functia SmartStay ar trebui sa rezolve aceasta problema. Ei bine din pacate terminalul recunoaste in 10% din cazuri momentele in care utilizatorul chiar se uita la el si daca aveti setata inchiderea la 10 secunde atunci veti observa ca dispozitivul va lasa rapid sa priviti un ecran negru. Pentru mine functia s-a dovedit inutila pentru ca ea nu functioneaza asa cum ar trebui si am facut cateva teste cu diverse persoane iar rezultatele au fost aceleasi.
  • Pop up Play – optiunea de a afisa un clip video intr-un chenar peste orice aplicatie din Android OS. Ca si idee functia este grozava, insa in viata reala ea este absolut inutila. Puteti folosi functia DOAR pentru clipurile video din galerie, deci nu si pentru cele deschise pe web, iar chenarul in care este afisat clipul este atat de mic incat devine inutil. Pop up Play este o functie cu care poti sa te lauzi, insa nu o poti prezenta ca o functie importanta a Samsung Galaxy S III.
  • Direct Call – este o functie care va permite sa sunati automat cand duceti terminalul la ureche si aveti aplicatia Messages deschisa. Functia este destul de utila, am folosit-o de cateva ori si nu m-ar deranja sa o am in iPhone.
  • Smart Alert – de departe cea mai utila functie dintre cele “populare” si m-as bucura sa o “fure” cei de la Apple. Practic ea va atentioneaza prin vibratii atunci cand aveti un apel/SMS pierdut/necitit. Alerta apare in situatiile in care nu ati utilizat terminalul si ati primit acele mesaje/apeluri. Mi-a placut sa fiu atnetionat atunci cand lasam terminalul pe masa, imi vedeam de treaba si nu auzeam cand am primit un mesaj, dupa o anumita perioada de timp m-am si obisnuit sa nu mai deblochez ecranul ci doar sa il ridic pentru a vedea daca ma “asteapta” ceva.
  • S-Voice – un fel de asistent personal asemanator cu Siri, insa care functioneaza mult mai prost. S-Voice recunoaste mai putine cuvinte, proceseaza mai greu informatiile, insa are cateva functii in plus pe care probabil putini le vor putea utiliza in Romania deoarece comenzile trebuie rostite in limba engleza. In realitate S-Voice este la fel de inutil precum Siri in Romania, insa in cazul S-Voice vorbim despre un sistem care nici macar nu te lasa sa termini de vorbit si iti afiseaza rezultatele. Pot spune ca S-Voice este net inferior primei versiuni a Siri, insa probabil in viitor Samsung il va imbunatati semnificativ.

  Si iata-ne ajunsi la final. Per total am ramas placut impresionat de ceea ce a facut Samsung cu acest Galaxy S III, insa inainte de a achizitiona un asemenea terminal trebuie sa il testati pentru ca e greu de utilizat cu o singura mana si ecranul afiseaza culori denaturate. Din punct de vedere al performantelor Samsung Galaxy S III este peste iPhone 4S si HTC One X, insa cu putin. Design-ul nu il consider ca fiind superior iPhone-ului sau HTC One X-ului, insa fata de iPhone ambele sunt mai usoare si mai subtiri. Subiectiv vorbind Samsung Galaxy S III este mai bun decat iPhone-ul prin prisma performantelor si a autonomiei, insa autonomia este cea care a contat cel mai mult pentru mine.

  Obiectiv vorbind, lucrurile nu se schimba prea mult si achizitionarea terminalului tine practic de felul in care considera fiecare ca trebuie sa arate/functioneze un smartphone. Unii vor alege ecranele mari si Android-ul, altii vor alege ecranele mai mici si iOS-ul, totul reducandu-se la preferintele persoanele si la “the cool factor”. In momentul de fata Samsung Galaxy S III este unul dintre cele mai populare smartphone-uri, va inregistra vanzari foarte bune si va atrage cativa posesori rataciti de terminale iPhone. Samsung investeste sume enorme in marketing acum, promoveaza functiile listate de mine mai sus, insa atunci cand ajungeti sa le folositi realizati ca ele sunt complet inutile si la baza sta tot Android-ul cu al sau Google Play, ROM-uri personalizate si multe altele.

  Daca ar fi sa recomand cuiva sa cumpere orice altceva in afara de iPhone, atunci Samsung Galaxy S III ar fi cu siguranta terminalul potrivit, insa nu recomand posesorilor de iPhone sa il cumpere decat dupa ce il testeaza in prealabil pentru ca s-ar putea sa descopere ca nu gasesc in el tot ceea ce aveau in iPhone. Va spun ca eram tentat sa cumpar Galaxy S III-ul ca si terminal secundar, insa saptamana petrecuta utilizandu-l mi-a demonstrat ca investitia nu merita facuta acum.

  La final tin sa le multumesc din nou celor de la Orange Romania si daca sunteti interesati sa achizitionati un Samsung Galaxy S III, atunci Orange vi-l ofera la preturi care incep de la 299€.

UPDATE: Va pun la dispozitie si un drop test intre cele doua dispozitive. Testul demosntreaza ca niciunul nu rezista in fata unei cazaturi, deci din acest punct de vedere nu exista vreun castigator.

[youtube]http://youtu.be/K7e9ebi41Wc[/youtube]

77 COMENTARII

  1. Optiunea Smart Alert este si la iphone la mesaje 🙂 ce e drept nu stiu cum e la s3 dar stiu ca iphoneul ma atentioneaza de doua ori sigur pentru un mesaj primit si necitit

  2. bv zaone, sper sa fie bun SGS3,sa aiba vanzare,poate pune si apple ceva bun bun in iphone 😉 sa poata fi cel mai bun smartphone prin toamna 😀

  3. Review’urile tale sunt foarte complete si apreciez acest lucru. Continua munca buna! ^_^ Cred ca am ajuns sa accesez iDevice mai mult ca Facebook.

  4. Foarte reusit review-ul , despre telefon pot sa zic ca nu este asa de mare (parerea asta este dupa ce m-am jucat 5 min cu el)

  5. “Va spun ca eram tentat sa cumpar Galaxy S III-ul ca si terminal secundar, insa saptamana petrecuta utilizandu-l mi-a demonstrat ca investitia nu merita facuta acum.”
    Ultimul cuvant “face toti banii” acestui review 😉
    Bravos !
    Dar apropos de recomandarea ta de a-l testa inainte, ce spui de initiativa celor de la eMag care ne permit sa-l testam 30 zile ?!

  6. Zaone referitor la culori prea saturate. Ai vazut ca in settings are setari pt display. Verifici te rog dca displayul este setat pe culori naturale? Diferenta dintre displayuri mi se pare f mare. Eu l-am testat tot cu iphone 4 si nu erau diferente asa mari pe “natural”.
    Mersi

  7. M-am uitat si eu si mi s-a parut mai ok pe natural, neexistand diferentele mari descrise in articol. Oricum multumim pt minireview.

  8. E normal ca opinia ta sa fie una subiectiva pentru ca raportarea se face la iphone care este cel mai bun telefon pana in momentul de fata.
    Noi cei care citim review ul pe blogul tau asta asteptam subiectivism raportat la iphone pt ca avem iphone si odata cu el si asteptari inalte de la contracanditat pentru a face schimbarea(presupun ca asta urmareste samsung sa cumparam de la ei).
    Nu vrem o parere exaltata de parca descoperim acum smart-ul.

  9. @Razvan: diferentele exista si nu in bine. Ele sunt importante pentru ca vorbim de ecran. Sgs 2 avea peobleme similare, doar ca acolo ecranele aveau culorile in diverse tente.
    @cosmin_oss: Am raportat la doua terminale de fapt, am vorbit aproape peste tot si de HTC One X, deci nu e vorba doar de iPhone 4S. Practic nu ai ce sa descoperi, nu e nimic revolutionar la el.

  10. @Razvan- nu exista setari, asa sunt ecranele AMOLED. Aceeasi problema o are si SGS2, mai ales la nuantele de rosu si verde.

  11. Good job zaone! As allways, e o placere sa citesc un review scris de tine. Eu am avut mai multe iphoane, m-am plictisit si am trecut momentan la androizi sa nu-mi mai poata spune nimeni ca laud iphone-ul si ios-ul in necunostinta de cauza.
    Am acum un Galaxy Nexus. Pot spune cu mana pe inima ca la capitolul ecran e bestial insa restul lasa de dorit. Sistem de operare, camera, autonomie, nivel calitativ al materialelor… all a big dissapointment.

    Apple rules!

  12. Este un terminal reusit dar parca nu pot renunta la iphone4 in favoarea lui, mai ales ca in cateva luni va sosi ” noul iphone”, ce va spulbera concurenta zic eu.

  13. Leo, sa ne arati unde vezi “slava tie Apple, slava tie ” pentru ca a punctat f. bine punctele forte al S. 🙂 Daca era un Apple boy sau cum va mai duce pe voi mintea sa spuneti, parerea lui SUBIECTIVA suna altfel si ridica in toate randurile Apple-ul in slavi. Casca ochii, citeste totul si citeste bine de poti face acest efort. Si daca revii pentru a-mi spune ca ii tin partea si alte bazaconii puerile, mai bine te abtii!

    Zaone, eu am Samsung si aceasta parere a ta m-a mirat, intr-un sens bun. Ma bucura faptul ca nu mergi, ca altii, precum calul.

  14. @Leo, nu-ti convine, schimba blogul. Te forțeaza cineva sa citesti si sa fii de acord cu ce e pe-aici?
    E foarte bun review-ul, si nu aveam nevoie de el ca sa descopar ca Samsungul nu trece nici acum in fața Apple. L-am testat, l-am butonat…dar sincer nu merita investitia. Incă. Poate data viitoare, la urmatorul model. Asta depinde si de ce va scoate Apple in toamna.

  15. Stiu ca sunt culorile mai saturate dar in toate reviewurile externe spuneau ca nu mai sunt la fel de saturate precum in sgs2 pe modul natural. Eu l-am testat si ecranul mi s-a parut ok. Oricum cel mai simplu este sa il testezi fiecare inainte sa isi formeze o opinie. Pe mine unu, m-au convins sa trec la androizi.

  16. @zaone F frumos reviewul. sa stii ca sunt de aceasi parere cu tine.zeci de functii dar unele inutile si chiar nu merita trecerea de la iphone la samsung doar daca simti ca androidul are ceva ce utilizezi zilnic si ios -ul nu are.desi ma indoiesc sa fie asa. zi-mi te rog cum de ti-ai scris “idevice” langa bara de semnal? multumesc

  17. Zaone fain review apple 10plus _samsung 3minus
    pentru alex razvan foleseste Springtomise2 si poti sa personalizezi numele retelei in orce doresti tu

  18. @220: Da, dar design-ul e acelasi ca la iPhone 4S. Nu exista diferente in grosime/latime si neavand DSLR-ul la mine am preferat sa folosesc camera din 4S ca sa fac acele poze.

  19. Frumos review ZAONE !
    La fel ca si tine , vroiam sa cumpar acest SIII …. norocul meu ca am avut ocazia sa ma “joc” cu el timp de o zi !…. surpriza : Nu mi-a placut ! NU RENUNT LA iPHONE 4 ! Chiar daca a devenit un telefon vechi , ramane “febletea mea” 😀 ! ” Mic da’ bun ” !!!

    In continuare , astept iPhone 5 ( sau “The New iPhone” ) naiba stie cum se va mai numi !!!

  20. Foarte bun review-ul. Nu m-a impresionat s3. Nu-mi place la el: cum arata pozele, butonul home. Cat despre cele 5 atuuri care nu prea merg se pot rezolva cu aplicatii third party din market ( vezi screebl, etc). Nu mi l-as lua. Sincer imi place mai mult galaxy note vs s3.

  21. Vorba lui @Boom Prods … accesez idevice mai des ca facebook si daca ar fi vreodata sa renunt la vre-una din ele, cu siguranta n-as renunta la idevice.ro care ma tine la curent cu toate noutatile care ma intereseaza pe mine. Buna treaba Zaone!!!

  22. In primul rând ar trebui sa modifici titlul: “ce nu-mi place la SGS3”
    Al doilea rând: folosesc ideviceuri am folosit si Android si WP7 dar nu as renunța la iPhone.
    Părerea mea unicule: ești dezamagitor de subiectiv si dacă ai un blog si o aplicație care merge numai pe un OS asta nu te califica sa le dai indicatii celor de la Google cum sa-si folosească aplicația settings, notification center sau altele.
    Nu știu câte telefoane îți va mai da Orange sa le faci anti-reclamă…
    Acesta e cam singurul site românesc pe care mai intru si e păcat ca vad lucruri dinastea. Restul articolelor le citesc cu placere dar acesta m-a ofensat un pic din cauza multor critici care uneori nu-si au rostul.
    Cred ca poți face eforturi de a nu fi incapațânat si sa-ți dai seama ce am vrut sa spun. Te susțin in toate celelalte mai puțin acest articol. God bless you

  23. Mama, daca ai face o critica fara sa arunci niste ironii pe acolo ar fi mult mai bine primita si inteleasa, am explicat de 100 de ori chestiile astea. Ma rog, ce vezi in articol e parerea mea. De ce? Pentru ca e blogul meu si pentru ca de asta il am, ca sa scriu parerea mea, sau a altuia daca vreau. In cazul asta am detaliat experienta mea cu terminalul. De ce? Pentru ca am spus de la bun inceput ca NU va fi un review in toata regula. Mai mult de atat, eu respect parerea fiecaruia atat timp cat si-o exprima corect, el o respecta pe a mea si nu ma jigneste. Si da, pot sa spun oricui ce vreau si cum vreau. De ce? Pentru ca pot, doar nu era sa laud acum SGS 3-ul pentru ca Samsung arunca cu bani in el de nu mai stii unde sa te uiti ca sa nu vezi o reclama.
    Da, e bun, dar e si prost, cine intelege ca lucrurile nu sunt perfecte intelege ce am scris eu in articol. In mod paradoxal asta e cel mai popular review al meu, sa fie oare pentru ca l-am scris atat de prost, asa cum spui tu?

  24. ….apropo de culori bine redate, din cate se vede, 4s-ul tau, e unul din cele “setate” pe tenta de verde :)….SIII-ul nu lasa albul sa “arda” imaginea, nu stiu daca e o caracteristica a ecranului sau, dar pare mai ok…..

  25. Nu e verde, e mai inchis, insa chiar si asa, afiseaza culorile mult mai naturale si daca faci o comparatie intre ce vezi pe ele si ce vezi pe un monitor ajungi la aceeasi concluzie. Daca incerci sa faci poze observi cel mai bine diferenta intre ce afiseaza Galaxy-ul si ce afiseaza iPhone-ul pentru ca ai posibilitatea de a vedea tu obiectul si ce redau terminalele.

  26. Fie ca se merita fie ca nu sa treci la S3 concluzia e simpla: Samsung Galaxy SIII e smartphone-ul numarul 1 in lume la acest moment. Punct.
    Bineinteles ca pentru unii nu este cel mai potrivit asa cum pentru altii IP 4S nu este cel mai potrivit, dar asta nu ii poate fura locul in top.
    Se vede clar ca de la “hai sa vedem daca e mai bun ca 4S” discutiile s-au mutat la “hai sa vedem daca se merita sa schimbam 4S pe el”. Iar punctul meu de vedere, subiectiv asa cum e al lui zaone, este ca daca vrei sa ai ce e mai bun in lume la ora actuala nu ai decat o singura alegere: SIII.
    Pe criteriile aduse in discutie aici nici iPhone 4 nu si-a meritat inlocuirea cu iPhone 4S dar totusi s-a vandut in numar record de exemplare.
    Iar legat de commentul 43 faptul ca acest review este citit de multa lume nu reflecta neaparat calitatea sa.

  27. @PDV: Nu m-am referit la faptul ca ar fi cel mai citit, nu este, are cele mai multe share-uri pe retele de socializare, deci vorbim de alte pasari.
    Eu nu ma astept ca vreun fan Android sau vreun fan/angajat al Samsung sa-mi sustina/laude punctul de vedere, doar sa il critice si sa ma faca prost, depinde ce au unii in spatele ochilor. E normal ca unui fan Android sa nu ii convinga unele lucruri spuse in review, insa cei care au capul pe umeri si il citesc tot vor vedea ca am spus lucruri bune si rele despre ambele. Fiecare ia ce vrea de aici, fiecare are parerea lui, eu am spus-o pe a mea.

  28. Bravo! Frumos review. 🙁 imi pare rau de butonul de home si de ecranul su sgs3, mi-ar fi placut sa schimb candva cu el, insa ma seaca suficient de mult butonul din 3gs, sa mai am unu care sa nu fie ergonimic din start…..

  29. Am avut ocazia sa ma joc si eu cu S3.
    Intradevar ecranul e prea mare, dar altfel arata, se misca incredibil. Referitor la aplicatiile noi, proprii S3, doar cateva folositoare, dar restul, sunt inovatie!
    Si ecranul e foarte foarte bun, inauntru nota 11, afara in soare… 8-9.

    Verdict? Incredibil! – Nota 9,8, un minus din partea mea pentru ecranul superb dar mult prea mare. Pot sa zic ca-i vad utilitatea, filmele, jocurile sunt incredibile, dar… e prea mare pentru mine

  30. @zaone: Nu sunt nici angajat Samsung nici fan Android in adevaratul sens al cuvantului.
    De fiecare data cand am achizitionat ceva am analizat foarte bine piata si chiar daca simpatiile mele se inclinau spre alte produse de fiecare data am gandit obiectiv si am cumparat ce a fost mai bun pentru mine din segmentul respectiv.
    Asa am ales seria Galaxy peste iPhone, BMW peste Mercedes, Dell XPS peste MacBook etc.
    Pentru mine cand un succesor al unui produs nu mai pastreasa stafeta sus l-am inlocuit imediat cu concurenta. Mi se pare cel mai corect din punctul de vedere al consumatorului. Asa castig de fiecare data.
    Ceea ce mi se pare ca faci tu e sa cauti “scuze” de fiecare data pentru a sta de partea Apple orice ar fi – iar din cauza asta mi se pare ca exagerezi foarte mult la unele articole. Intr-un fel te inteleg din punctul de vedere al blogului dar chiar daca un blog e prin definitie subiectiv tu ai foarte multi cititori care se asteapta la mai mult decat o parere subiectiva. Pentru multi cititori care nu au experienta Andoidului e de ajuns sa citeasca parerile tale si nici sa nu mai testeze “concurenta”, cand in realitate poate concurenta este mai potrivita pentru ei.
    Cam atat deocamdata:)

  31. Ca sa fiu sincer, doar fanii android imi spun ca sunt “subiectiv” si nu obiectiv. Daca vrei obiectivitate despre Android, ia de-aici:
    Aplicatiile functioneaza la fel de bine precum pe iOS, dar au o interfata care nuse apropie ca si calitate. Unele aplicatii se vad aiurea din cauza rezolutiei, altele functioneaza greu. Meniurile din Android arata de parca ar fi facute in anii ’90 si ar fi destinate unor oameni care nu au simt estetic si nu le pasa felul in care sunt afisate informatiile. Poti pune wallpaper-uri “vii”, poti schimba fonturi, poti personaliza anumite lucruri, dar nu poti seta ca aplicatia Mail sa nu iti incarce email-uri vechid e 2 ani sau ca cea gmail sa actualizeze cum trebuie mail-urile. Lockscreen-ul din iOS cu notificarile sale este magnific, in Android nu vezi asa ceva decat poate daca ii faci root. Daca vrei pot sa continui toata ziua cu obiectivitatea asta. Fiecare are plusuri si minusuri, asta am scris si in review. Si eu am alex XPS peste MacBook si am avut multe momente cand am regretat, inca o fac. O sa aleg Galaxy, sau orice alt terminal Android, peste iPhone in ziua in care ecranul nu va fi prea mare, Android-ul nu va arata ca un sistem de operare facut numai pentru programatori si vor exista functii inovative in el.

  32. Stai ca mi-am amintit 2 minusuri, camera – nu m-a impresionat deloc (meniul frumos, dar pozele/video nu), si butoanele alea fizice sau cum le zice. Urat. De ce nu le-au lasat pe ecran nu inteleg.

    => Nota finala 9.5 , dar absolut incredibil, mie imi place mai mult decat one x. Iphone… e in spate… probabil iphone 5 o sa vina cu ceva mai bun, apoi peste 6 luni samsung… Perfect asa. Concurenta adevarata, inovatie, plusuri pentru noi, cumparatorii.

  33. Unde anume e inovatia ca eu am pierdut-o? 9.5 e o nota fortata ca sa fiu sincer. Un 8.5/9 poate, dar mai mult de atat nu merita, din punctul meu de vedere. Diferenta fata de iPhone e mica.

  34. @zaone: Nu mai comentez ca nu am cu cine sa ma inteleg:)
    Te-ai contrazis inca o data in comentariu asa cum te-ai contrazis de n ori. Acum tu o sa intrebi uimit cand a fost asta, eu ar trebui sa iti raspund, tu ai lua-o iar pe aratura si n-am termina niciodata. Am vazut asta in n comentarii.
    Nu am de demonstrat nimic asa ca o sa termin discutia aici. Unii se bucura de tehnologie iar altii prefera sa o atace daca nu vine de la cine trebuie.
    Eu am incercat sa-ti explic un punct de vedere si tu iar te-ai atacat din nou.
    Iti doresc o seara placuta.

  35. Ai incercat sa explici ceva atacandu-ma pe mine si dand niste exemple care nu au legatura unele cu altele. Ti-am zis eu sa nu te bucuri de tehnologie? Bucura-te de ea, dar hai sa n-o prezentam ca fiind ceva extraordiar cand in realitate nu este.

  36. @Zaone … dai prea multe atentie unora 🙂 sincer vorbesc …..
    Daca stai sa iei fiecare persoana din tara asta sau din lume … unii vor fi “SAMSUNG > iPhone” , altii vor fi “iPhone > SAMSUNG” … nu ai cum sa-i schimbi , fiecare este cu gustul sau !

    Si am o intrebare pentru tine care ma seaca din ziua in care am aflat de acest site : de ce se aduce in discutie ANDROID / SAMSUNG / HTC / NOKIA ( etc .. ) pe acest site ? … prima data cand am pus site-ul in bookmark-ul Chrome-ului am citit ” Cel mai citit blog romanesc despre iPhone, iPad si Mac! iDevice.ro ” …. raman la parerea ca aici ar trebui STRICT sa se discute despre asa ceva 😐 !

  37. Pentru ca nu suntem precum caii sa vedem doar Apple. Exista multe altele pe langa Apple si acele companii concureaza cu Apple. Eu nu traiesc intr-un ecosistem inchis si nu scriu doar despre Apple.
    @TyT: Ar trebui sa fie prin magazinele Orange.

  38. Eu nu stiu cate persoane folosesc telefonul mobil la peste 50% din capacitatile lui.
    Dupa prima luna de utilizare(butonare intensiva + instalat tot felul de aplicatii care mai de care inutila) totul se reduce la interactiuni minimale : mesaje ,mail ,browsing usor la nevoie ,un joc pe buda si poze ocazionale.Nu cred ca face cineva poze profesionale cu telefonul mobil de 12000 MP , nu sta sa navigheze pe internet cand o poate face de pe un pc sau sa se uite la filme.
    Important e ca atunci cand faci aceste lucruri sa nu ai probleme(avantaj iOS) SI poate cel mai important (pentru multi) DESIGN …intai vezi apoi pui mana sa umbli prin meniu,trebuie sa iti placa ce vezi.

  39. zaone, am primit pana la urma S3 si am putut experiementa pe pielea mea ceea ce scrii si tu, dar am un mare DAR, legat de comparatia intre ecrane si saturatia prea mare a culorilor la Samsung, daca ai fi intrat in setari la Mod ecran vedeai ca se poate regla in 4 feluri, Dinamic care are culori si el prea saturate, Sandard cel care vine din fabrica si care are intradevar culorile mult prea saturate, Natural care este cam la fel cu imaginile afisate pe un iPhone 4S si Film la care saturatia se reduce chiar mai mult decat la Natural… deci toata povestea asta in loc sa devina un dezavantaj fata de 4S se pare ca e un avantaj

  40. zaoneee bag p*** in el S3, e imposibil sa il folosesti cand conduci sau faci orice altceva cu o mana, nu poti sa formezi un numar, nu poti sa cauti un numar in fine nu poti face mai nimic din ceea ce ai nevoie de la un telefon folosind o singura mana (si nu sunt unu’ cu maini mici, sunt ditamai matahala), e frumos, e rapid, e super sa vizionezi filme… e un fel de tableta mica mica dar la capitolul telefon e varza, astept toamna si i5 sa scap de el

  41. iOS 6 face din iphone cel mai beton telefon pe departe.Si cu iOS 6 poti sa il folosesti si in romania pentru ca va citi harti si locuri publice si din romania.Si sa nu va zic de Maps cu Siri rupe.Si samsung a scos doua S2 si S3 ,apple doar 4s ,5 va rupe dupa parerea mea.

  42. Androidul e laggy chiar si pe quad core si plin de buguri …. Asa ca nu mai plangeti si cumparati ios daca vreti rapiditate si functionare ireprosabila.

  43. cum nu exista castigator la ‘drop test’?
    iphone’ul merge si dupa ce e spart tot, pe cand samsungul, e gata.
    am un iphone de prima generatie, si dupa 4 ani, e crepat tot ecranul, dar functioneaza perfect, asa crepat cum e. il pot folosi, pe cand un s3 il poti arunca la gunoi…

  44. …ce nu pot sa inteleg,este prezenta atator fandroizi pe un site de apple.Chiar,ce cautati aici?Omul(zaone!),si-a prezentat in mod subiectiv parerea,si in mod normal considera ca samsungul nu merita…Vand telefoane,am testat ambele modele,si trebuie sa recunosc ca,la promovarea pe care a avut-o s3 m-am asteptat sa fie ceva wow!Dar sa recunoastem telefonul nu merita.Multi bani pentru prea putine chestii inovatoare.Si am sa il citez pe un prieten MEGAFANANDROID-Mai bine imi pastram Note-ul!Din pacate faptul ca telefonul nu se mai incalzeste ca celelalte modele samsung,si ca bateria poate tine un pic mai mult(ma rog…),nimeni nu a ramas impresionat de s3.Acum sariti roboteilor pe mine!P.S.Si poate cineva sa imi spuna de ce am nevoie de quadcore pe un telefon?Si de ce inca nici un telefon cu touchscreen,nu are acea fluiditate pe care o are un Iphone?

  45. Zaone, eu sunt gamer si detin doua telefoane:Galaxy SIII si un iPhone 3GS neverlocked de 32GB cu jailbreak.Galaxy SIII il folosesc doar in gaming,mai dau doua-trei apeluri de pe el, dar in rest folosesc iPhone-ul.Vreau sa spun ca jocuri gen Asphalt 6, Fifa 12 sau N.O.V.A ruleaza mai bine pe SIII datorita procesorului quad-core si nu spun asta pentru ca detin un 3GS(am avut si un 4S care a fost furat), nu spun ca nu apreciez iPhone-ul.Apreciez ambele telefoane si nu sunt vreun Apple fan boy sau fandroid cum zice alxtm, dar datorita ecranului si procesorului, Samsung Galaxy SIII bate iPhone-ul cand vine vorba de gaming si il recomand pentru asta.Mi se pare incomod in timpul apelului datorita dimensiunilor.Dupa parerea mea Galaxy SIII este un Galaxy Note mai mic si cu imbunatatiri ale performantelor si design-ului.Eu il consider mai mult o mini tableta decat un telefon pe care sa il folosesti in viata de zi cu zi si de-asta prefer iPhone-ul cand vine vorba de apeluri, ascultat muzica etc.Telefonul, de obicei, se tine in buzunar, ei bine, cand am Galaxy SIII in buzunar am impresia ca pur si simplu se va rupe in doua, cu iPhone-ul nu am impresia asta deloc.Stiu ca topic-ul asta are o luna, dar am vrut sa imi spun parerea.

  46. am si eu o intrebare: de ce la samsung galaxy s1 cand suna cineva si vrei sa iei telefonul de pe masa sa il duci la ureche nu mai suna?am luat telefonul e la cineva si nu ii dau de cap daca este o aplicatie sau altceva.

  47. Iphonelu iphonelu … Marf vad ca se mere pre-cum calu.daca ai avut toată viața iPhone cu ecran de 3.5 cum vrei sa umbli pe unu de 4.8?

  48. Toate telefoanele astea sunt bune si frumoase .. Eu m-am saturat de iphone-ul meu 4s .. Mi se pare cel mai bun .. Dar m am saturat .. Daca samsung ul sau htc ul aveau si ei putina sticla sau aluminiu in carcasa sunt 100% convins ca mi schimbam telefonul .. .. Mi a oferit cineva un htc one x pe iph meu .. Si nush ce sa fac .. As face schimbul sa vad cum e .. Dar apoi mi e sa nu regret .. Ce credeti ? O sa regret ?