Prima Pagina Apple iPad 2 este cel mai mare competitor al iPad 3

iPad 2 este cel mai mare competitor al iPad 3

  In luna martie a acestui an Apple a lansat doua modele noi ale iPad, tableta iPad 3 cu Retina Display, procesor A5X, camera mai buna, etc, si o versiune actualizata a iPad 2 Wi-Fi Only 16 GB care are un procesor construit folosind un proces de fabricatie diferit. Dupa lansarea iPad 3, noua versiune a iPad 2 Wi-Fi Only 16 Gb s-a ieftinit cu 100$ in SUA, cateva zeci de euro in rest, si se pare ca ea inca genereaza vanzari foarte bune, conform Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

The lower price of the iPad 2 seems to be attracting many new buyers, and bringing thriftier customers into the fold. In contrast with how customers behave when Apple launches new iPhone models, our data suggests that a lot of iPad buyers bought iPad 2s right up to and after the launch of the new iPad.

  Noul pret al iPad 2 este atat de atractiv pentru clienti incat acest produs a insumat 41% dintre tabletele vandute de Apple intre 16 martie si 30 aprilie. Practic iPad 2 inca reprezinta o foarte mare parte din vanzarile generate de Apple si facand o comparatie cu vanzarile globale de tablete, putem trage concluzia ca in momentul de fata iPad 3 concureaza cu iPad 2 si abia apoi cu alte tablete Android. Prin iPad 2 Apple a reusit sa atraga o parte dintre consumatorii care nu aveau bani de o tableta iPad de 500$ si exista sanse mari ca in Q2 2012 cota de piata a iPad sa creasca multumita acestei strategii.

 • Aurelian

  Si cum se distinge modelul vechi de ipad2 de cel care a fost lansat in martie?

 • Aurelian

  Ce recomandati: ipad 2 sau ipad 3?

 • Andrei

  3 normal…retina display face toti banii

 • sony4uandrei

  ce intrebare e asta frate? IPAD 3 normal !!
  cum spune si zaone in articol : “tableta iPad 3 cu Retina Display, procesor A5X, camera mai buna, etc”.
  Du-te intrun magazin, la Flanco de exemplu si pune-le una langa cealalta si o sa iti dai seama care e mai buna.

 • Ionel

  Personal, sunt mai multumit de iPad 2. Nu am avut absolut niciun fel de problema cu iPad 2. La iPadul 3 am probleme mari cu bateria si cu incalzirea componentelor. Viteza internetului pe 3G nu difera prea mult, iar daca nu va intereseaza displayul si camera merita iPad 2.

 • Aurelian

  Camera nu ma intereseaza prea mult ca doar nu o sa ma apuc sa fac poze cu o tableta. Mi se pare ridicol. Pentru poze folosesc i4s. Deci singurul lucru care il vad eu in plus ar fi display-ul retina si procesorul grafic. Aici am dubii: se merita sa dau cu 100€ mai mult doar pentru astea?

 • cosmin

  @ Aurelian
  Da se merita, pentru 100 de euro iti ei un produs total diferit. Ne o vorba de inbunatatirea camerei, este vorba de ecranul la care te uiti tot timpul.

 • Aurelian

  Mersi baieti!

 • Flop

  Pentru tine alegerea e simpla si necesara:
  Cumpara ipad2. Cu restul de bani ramasi vezi daca “se merita” sa mergi la cateva ore de meditatii la romana, vad ca singur ai dat-o in bara.
  Cosmin, “se merita” sa mergeti impreuna ii arati cum e cu ipad 3-ul …

 • ©laudiu

  @zaone
  “Noul pret al iPad 2 este atat de atractiv pentru clienti incat acest produs a insumat 41% dintre tabletele vandute de Apple…”
  Din grafic reiese exact invers, adică New iPad 41% si 59% iPad 2. Corect?

 • ©laudiu

  Scuze, ai dreptate, au pus culorile invers.

 • Da, la un moment dat ma pierdusem si eu :))) Au pozitionat aiurea alea.

 • Julian

  In final: cum descoperim dferenta dintre iPad2 si noul iPad2 ? Cel putin in magazinele noastre… Sau nu a aparut inca la noi? … Cu toate ca nici in Apple Store US nu vad decat pretul modificat, mai mic …

 • Aurelian

  Domnule profesor Flop, de ce nu ne dai tu niste lectii de limba romana? Daca tu crezi ca ai constatat o greseala de ortografie sau de exprimare in postarile mele e bine sa le si corestezi si sa imi spui ce nu iti convine si ce te deranjeaza asa de tare.

 • Flop

  🙂 macar esti simpatic, asa ca meriti un indiciu.
  Am folosit ghilimele crezand ca asa va voi trezi niste suspiciuni.
  Cauta “se merita” pe net, citeste putin cum e cu meritatul asta, apoi te rog frumos renunta la exprimarea asta de acum incolo.

  PS
  Nu te lasa pacalit de ceilalti, procentul celor care o comit grav pe romaneste este mai mare de 70%.

  PSS
  “Decat” atat am avut de comentat …
  Asta cu “decat” ai prins-o?

 • Ionel

  Singurele diferente de hardware intre cele doua tablete sunt camera mai mare la ipad3 si dysplayul (se observa diferenta la pixelii de la procentajul bateriei).

 • cosmin_oss

  Destept mai e flop asta…

 • catamorariu

  @Flop, corecte obesrvatiile tale, doar ca vezi tu:

  1. Aici vorbim despre apple si va trebui sa faci dovada ca ai macar ceva in comun cu idevice.
  2. Fie vorba intre noi, sunt si alte metode sa corectezi pe cineva. Eu cred ca te inteleg, ai o zi mai proasta, insa din nou: asta nu e problema noastra…deci…ce vant te aduce pe aici?

 • Florin

  Alta intrebare, merita Ipad cu wifi Vs cel cu 3G? Avand in vedere ca se poate conecta oricum la internet prin mobil?

 • Razvan

  Nu se merita 3 g dacă poti conecta prin mobil la o adica