OS X Mountain Lion – Notifications Center, Dictation si Messages

  OS X Mountain Lion, noua versiune a sistemului de operare pentr Mac-uri a fost prezentata in aceasta seara de catre Apple in cadrul WWDC-ului. Compania a pregatit cateva SDK-uri care permit dezvoltatorilor sa imbunatateasca aplicatiile Pages, Numbers, Keynote. Preview si TextEdit, ei putand adauga doar functii disponibile in API-urile Apple. Mergand mai departe va spun ca Apple a prezentat aplicatia Messages ca fiind cea mai buna metoda de a conversa cu prieteni folosind diverse sisteme de IM sau chiar iMessage-ul lansat anul trecut de companie.

  Mergand mai departe cei de la Apple prezinta noul Notifications Center care a fost disponibil in toate versiunile beta ale OS X Mountain Lion. Acesta functioneaza intr-un mod asemanator cu Notifications Center-ul din iOS, insa toate notificarile primite de noi sunt prezente intr-o laterala a ecranului si nu in centrul acestuia. Desigur ca bannerele de notificari apar in partea centrala a ecranului, insa daca doriti puteti bloca complet Notifications Center-ului cu ajutorul unui simplu buton, functie despre care am vorbit deja.

  Nu, ceea ce vedeti in imaginea de mai sus nu este Siri ci sistemul Dictation care permite utilizatorilor sa dicteze text ce va fi reprodus de catre Mac. Sistemul este disponibil in iDevice-uri de cateva luni, el functioneaza in baza unui sistem care exista deja in Siri, insa nu este Siri. Dictation este disponibil oriunde in OS X Mountain Lion, utilizatorii putandu-l folosi pentru a dicta text in cateva limbi de pe glob, romana nefiind inclusa printre ele.