WWDC 2012 – previziunile mele

  Peste doar cateva ore Apple va incepe oficial WWDC 2012 printr-un keynote care ar urma sa ne aduca o serie intreaga de actualizari pentru produse noi, o prezentare a iOS 6 plus multe, multe altele. Pana acum au fost publicate pe internet foarte multe zvonuri legate de WWDC 2012 si de tot ceea ce urmeaza sa vedem, insa deocamdata nu stim sigur ce vom vedea sau nu. Chiar si asa, in cele ce urmeaza va voi spune ceea ce astept eu sa vad in cadrul acestei conferinte bazandu-ma pe zvonuri dar si pe istoria anilor trecuti.

Prezentarea iOS 6 – 100%

  Bannerele amplasate in cadrul Moscone Center din San Francisco confirma fara indoiala faptul ca vom vedea noul iOS 6 peste doar cateva ore, insa vom vedea doar anumite functii ale sale si nu o prezentare completa. La scurt timp dupa incheierea keynote-ului ar trebui sa avem si prima versiune beta a sistemului de operare, iar din ea vom afla o buna parte dintre noutatile pe care Apple urmeaza sa le lanseze.

Prezentarea OS X Mountain Lion – 100%

  La fel ca si anul trecut, WWDC-ul va fi in principal axat pe sistemul de operare OS X, Apple schimband modul de organizare a keynote-ului si preferand sa lanseze iPhone-urile in toamna pentru a acorda mai multa atentie Mac-urilor sale. La keynote vom vedea o prezentare detaliata a OS X Mountain Lion si o versiune GM/developer preview ar trebui sa fie lansata la scurt timp dupa incheierea evenimentului.

Prezentarea unor functii noi pentru iCloud – 100%

  Anul trecut “one more thing-ul” keynote-ului a constat in prezentarea iCloud-ului si nu a unui nou model al iPhone, iar anul acesta sistemul va fi din nou prezent in conferinta, dar nu intr-o pozitie atat de importanta. Ma astept ca Apple sa implementeze noi functii pentru utilizatori, insa deocamdata nu stim care sunt ele.

Prezentarea unor versiuni actualizate hardware ale actualelor Mac-uri – 80%

  Auzim de cateva luni de zile ca Apple urmeaza sa prezinte noi modele ale actualelor Mac-uri, iar WWDC 2012 ar fi locatia perfecta in care le-am putea vedea. Vorbesc despre Mac-uri care au doar modificari hardware, nu modificari la design, deci in esenta ar fi vorba doar despre implementarea Ivy Bridge, a unor placi grafice mai bune, a USB 3.0 etc.

Prezentarea unor MacBook-uri cu Retina Display si design schimbat – 50%

  Chiar si inainte de inceputul WWDC 2012 se zvoneste ca Apple urmeaza sa prezinte doua noi modele ale MacBook Pro care ar avea Retina Display si un design modificat. Nu stiu daca exista sanse ca MacBook Pro-uri cu design modificat sa fie prezentate acum, insa exista 50% sanse sa vedem MacBook Air/Pro-uri si un iMac cu Retina Display-uri. Implementarea unei asemenea tehnologii ar oferi celor de la Apple un avantaj enorm in fata concurentilor directi, OS X-ul ne-a demonstrat ca acest lucru este posibil, asa ca putem spera la prezentarea unor asemenea produse.

 Prezentarea unui SDK care ar permite dezvoltarea si rularea de aplicatii pe Apple TV – 50%

  Dintr-un simplu hobby, Apple TV-ul s-a transformat intr-unul dintre produsele atractive ale Apple, generand sute de milioane de dolari anual. Se zvoneste ca Apple ar urma sa permita dezvoltatorilor sa produca aplicatii pentru acest produs, lucru pe care eu il vad ca fiind destul de posibil. O asemenea optiune ar extinde functionalitatea televizorului si ar convinge mult mai multe persoane sa faca o achizitie, insa nu trebuie sa uitam ca platforma ar permite si o mult mai usoara lansare a unui televizor Apple.

Prezentarea unui televizor produs de Apple – 20%

  Stiti deja cu totii ca in momentul de fata Apple dezvolta un televizor pe care ar urma sa il lanseze pana la sfarsitul anului. Se zvoneste ca el ar urma sa fie prezentat la WWDC 2012, insa eu cred ca sansele infaptuirii acestui zvon sunt destul de mici. Daca Apple va dori sa prezinte un televizor cred ca vom vedea o conferinta speciala si o lansare la foarte scurt timp dupa ea, produsul fiind unul “revolutionar” pe care compania il va promova cum trebuie.

Prezentarea iPhone 5 – 0%

  Desi anul trecut am sperat pana in ultima clipa ca Apple va prezenta iPhone 5, anul acesta sansele ca produsul sa apara sunt nule. Apple nu poate prezenta iPhone 5 acum deoarece nu il poate lansa pe piata pentru ca iOS 6 inca nu a fost testat de dezvoltatori si utilizatori. Cred cu tarie ca iPhone 5 va fi prezentat in toamna acestui an si va fi lansat tot in acea perioada.

    Nu uitati ca diseara incepand cu ora 19:30 va astept pe iDevice.ro sa discutam/urmarim tot ceea ce se va prezenta la WWDC 2012.