Cydia apare in App Store, nu functioneaza asa cum crezi

  De aproape un an de zile se spune ca Apple a “scapat controlul” asupra App Store-ului sau si publicarea unei aplicatii numite Cydia este o noua dovada a acestui lucru. In App Store a aparut acum cateva zile o aplicatie care este prezentata ca fiind celebra aplicatie Cydia pe care o aveti instalata dupa ce faceti jailbreak. In ciuda aparentelor, aplicatia nu functioneaza precum Cydia pe care o stiti voi si pretul de 0.79€ este pus doar in ideea a lua fara rost banii utilizatorilor care cred ca prin intermediul ei pot instala tweak-uri si aplicatii fara a face jailbreak.

  Nu cumparati aplicatia Cydia din App Store, ea este doar o teapa.

Thanks to A.

32 COMENTARII

  1. zici ca e Google Play, appstore-ul. acum ceva ani in urma as fi luat o aplicatie cu ochii inchisi pt ca aveam incredere in Apple. acum trebuie sa dau search pe net inainte sa downloadez ceva cu bani, din store.
    iti dai seama cati ţugulani vor cumpara aplicatia asta? mai ales din SUA.

  2. Gresit,in google play nu ai sa vezi tepe de genul,acolo au un sistem foarte strict care verifica fiecare aplicatie in parte,si daca vreuna este teapa este automat inlaturata,asa ca nu merge comparatia,ci mai degraba astia sunt apple,tepari,sa ne ia cat mai multi bani,chiar daca sunt luati chiar si cu forta,think different….

  3. Nu inteleg ce vina are apple daca cineva face o app cu un nume asemanator, la care vad ca are si descriere si ss, deci de ce nu ai deschide app, teapa este poate doar asocierea numelui, nu si daca esti un pic atent. Tepe sint app care nu ofera ceea ce au in descriere iar acelea ar trebui taxate de catre apple, gen block calls

  4. pai numeste una zaone vreau sa vad ca exista in google play asa aplicatii,de 2 ani sunt zi de zi pe blogul tau,citesc orice articol,chiar nu am vazut sa fi scris ceva inlegatura cu asta.
    Ai spus doar lucruri vagi ca,niciodata nu ai afirmat ca aplicatia xxxx care este in market fura bani,si daca a furat,mai este in continuare?
    A fost inlaturata %%%% dar pe cand la noi la IOS aplicatiile de genul block call,change themes,etc sunt cu sutele si stau binemerci in appstore,fraieri la cumpara dar apple nu misca un deget…

  5. sa dea dracii am avut 3 androiduri, iphone 4, l-am dat si acum am un motorola razr, am cumparat aplicatii si pe ios si pe google….DAR nici macar o singura data nu am dat de mallware nici pe android si nici pe ios asa ca balariile astea….ca acolo e malware sau tepe nu sunt bune.

    Realitatea este alta, aici cumpar ‘cydia’ vad ca nu e aplicatia la care m-am asteptat si am luat`o in mana.
    Pe play, cu scuzele de rigoare, downloadez ‘Flash Player’, il platesc, vad ca nu e bun de nimic si dau refund….unde sunt teparii defapt?

  6. Si la App Store poti cere banii inapoi. DIferenta e ca malware-ul ala te suge de bani pe care nu ii mai vezi inapoi. Chestiile astea cu malware-ul nu sunt inventate de mine, au fost discutii foarte ample pe forumurile din strainatate, Google a recunoscut de cateva ori ca a curatat play-ul de malware si o va face in continuare pentru ca EI NU VERIFICA aplicatiile asa cum o face Apple. La App Store problema e alta, dezvoltatorii trimit aplicatiile cu un nume, inginerii Apple o verifica in ceea ce priveste functionalitatea si cand vine vorba publicarii dezvoltatorii aleg o descriere si niste wallpaper-uri care nu au legatura cu realitatea, dar Apple nu ii mai verifica iar.

  7. Asa zaone si cam ce aplicatie ar putea fi block call sau change themes de apple le aproba???Tu spui ca ei schimba dupa aia pozele si descrierea,dar ele cand sunt trimise la apple sunt cu aceasi functionalitate,adica ZERO,aceste aplicatii nu fac nimic,atunci intrebare:
    – Apple cum le aproba??????

  8. In cazul Cydia e simplu: e un joc, inginerul a vazut jocul, el functioneaza ,nu are API-uri terte, l-a aprobat ca joc. Dezvoltatorul i-a pus poza Cydia, i-a pus descrierea aia si gata.

  9. Daca te uiti la poza si la descriere, cum ar fi normal cand cumperi ceva, te lamuresti, e doar un joc, nu vad unde e teapa, daca il cumperi crezand ca e chiar Cydia atunci chiar nu are rost sa mai iesi din casa.

  10. Dimineata nu era nicio descriere, iar ca wallpaper era doar ce vedeti in iconita aplicatiei.
    Nu zicea nici ca e joc si nu dadea alt detaliu.
    Normal ca te uiti la descrierere, dar daca EXISTA. Daca nu e, si pe deasupra nu esti informat bine, iei teapa.

  11. pai bine dar inginerul ala cand vede ca nume “Call Block” , “Call Blacklist”

    de ce le aproba cand CLAR nu exista api-ul necesar ca sa faca ceea ce numele spune ca ar face?

    Asa de ce nu fac o aplicatie Flash Player, si sa fie un omulet care da cu blitu ? Ca doar e ok, e un joculet?

    eu vreau sa subliniez ca desii pe appstore exista acea verificare, nu e asa de riguroasa, sau se trece cu ochii ispre ca sa se ia procent.
    de ex daca sunt 100 de aplicatii tepe, si au vanzari de 500.000 EUR apple isi ia 50.000 ?

    pe android canci nu exista nici o verificare macar acolo putem spune ca developeru respectiv a profitat si a urcat, iar cei care downloadeaza de acolo verifica de 10 mii de ori daca e reala sau nu.

    Inca o chestie cu care nu sunt lamurit, de ce pe appstore nu apar decat comentariile din tara mea…poate au fost din germania care au downloadat si au zis 100 ca e fake iar eu nu le vad.

  12. Daca iti cumperi aplicatia asta crezand ca e Cydia si ca iti face jailbreak, nu meriti sa ai iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul….

  13. Din descriere:
    “Pay attention that this application is not related to Cydia Store. If someone has bought this application by mistake please get a refund.”
    Punct