Prima Pagina Apple Apple lanseaza un update pentru Mountain Lion Developer Preview 4, implementeaza PoweNap...

Apple lanseaza un update pentru Mountain Lion Developer Preview 4, implementeaza PoweNap si un nou meniu de notificari pentru Facebook

  In cursul serii trecute compania Apple a publicat un update pentru Mountain Lion Developer Preview 4, insa vorbim aici doar despre o modificare minora implementata in acelasi Preview 4. Prima modificare implementata in Mountain Lion are legatura cu FaceBook-ul deoarece Apple a implementat suport pentru Notifications Center, astfel ca acum veti fi atentionati printr-un mesaj de notificare in legatura cu aproape orice se intampla pe contul vostru. In meniul de setari al Notifications Center-ului aveti optiunea de a alege care actiuni pe Facebook sa va fie afisate in Notifications Center si modul in care apar ele.

  Cea de-a doua modificare implica implementarea functiei PowerNap in Mac-urile anumitor utilizatori. Folosind functia PowerNap un Mac isi poate actualiza email-urile, conturile iCloud plus multe altele atunci cand are capacul inchis si teoretic ar trebui sa fie sleep mode. Acest mod este implementat de catre Apple in ideea de a oferi utilizatorilor optiunea de a avea Mac-urile permanent actualizate, insa pastrand autonomia bateriei aproape intacta. OS X Mountain Lion ar putea fi lansat pe data de 19 iulie in Mac App Store si va contine nativ aceste functii pentru toti posesorii de Mac-uri.

 • Andrei

  Pana la urma powernap o sa fie pe toate macurile??

 • Alexander

  pe ce macuri o sa mearga ? Merge ai pe MacBook Air Mid-2011 11″??

 • Timisorean

  Powernap functioneaza probabil pe orice Mac cu SSD.

 • Andrei

  Pacat… Poate in viitoare updateuri o sa il
  Implementeze pe toate

 • Hybrid

  Pe macbook-uri mai mult ca sigur ca merge mai ales pe astea noi

 • Daniel

  Power Nap va funcționa doar pe MacBook Pro Retina și pe MacBook Air începând cu late 2010. El nu funcționează decât pe modelele cu acel SSD implementat de Apple (găsiți destule informați și imagini pe Google dacă nu le cunoașteți). Nu funcționează cu restul modelelor, chiar dacă v-ați montat voi SSD sau a venit cu el preinstalat.

 • Chiar crezic a un tweak nu poate face orice Mac compatibil?

 • Daniel

  @zaone: nu va funcționa pe toate Mac-urile. Ceea ce e ciudat este că am vrut chiar ieri să îți spun de aceast mic detaliu. PowerNap va funcționa doar pe Mac-urile cu acel SSD proiectat de Apple. Chiar dacă îți montezi SSD pe Mac, nu va funcționa pentru că acele SSD-uri au controlerul pentru flash (când spun flash mă refer la nand flash – acele cip-uri de memorie) făcut de Apple.

 • Andrei

  Zaone exista tweakuri pt mac?

 • OFC, lol. Exista multe tweak-uri si mod-uri.

 • Daniel

  @zaone: e posibil cu un tweak să îl rulezi pe alte Mac-uri, dar vor fi compromisuri, iar SSD de pe piață nu sunt foarte fiabile, iar în anumite situați există riscul să se blocheze. Nu sunt 100% sigur, dar am impresia că nu le poți pune pe sleep cum poți pune un HDD tocmai din acest motiv.

 • Andrei

  Vom astepta si vom vedea. Cine stie ce suprize pregateste apple . Daca o sa apara tweakul ala poate ne facem zaone un tutorial cum doar el stie:))

 • Alin Cristian

  Update de 1 GB pentru 2 optiuni ?
  Eu din cate vad a mai facut mici modificari…