OS X Mountain Lion – Power Nap, Sharing, Game Center si Safari 6

Continuand prezentarea functiilor de aici, Apple a demonstrat tuturor celor prezenti la WWDC 2012 un sistem numit Power Nap. Acest sistem permite Mac-urilor sa functioneze chiar si atunci cand utilizatorii le inchid capacele, adica in loc sa se inchida sau sa intre in sleep mode, ele vor functiona in continuare si vor actualiza toate aplicatiile deschise, email-ul, vor face backup prin Time Capsule, totul fara a porni ventilatoarele si fara a consuma prea multa energie.

Mergand mai departe, Apple a anuntat implementarea Game Center-ului pe Mac si oferirea posibilitatii de a juca jocuri intre Mac-uri si iDevice-uri. Cei de la Apple l-au invitat pe The Stig, da cel de la Top Gear, si au demonstrat modul in care utilizatorii pot juca acelasi joc in multiplayer pe un Mac si un iDevice. Folosind un Apple TV compania va permite posesorilor de Mac-uri sa faca video mirroring de pe un MacBook Air in format Full HD si cred ca aceasta functie va fi una extrem de interesanta.

  Trecand la Safari 6 va spun ca Apple a imbunatatit vitezele de icnarcare a paginilor, a adaugat noi animatii pentru navigarea prin pagina si a implementat sistemul Safari iCloud Tabs care ne permite sa sincronizam tab-urile deschise pe Mac cu Safari-ul ce ruleaza pe un iDevice, insa numai daca ambele dispozitive sunt logate la acelasi cont iCloud. Safari poate face cautari unificate pe web, are un nou sistem de afisare a tab-urilor si are implementate noi gesturi multitouch care va permit sa deschideti tab-uri, sa reincarcati pagini, sa partajati link-uri sau sa treceti de la o pagina la alta. In aceeasi idee a fost implementat un sistem care ne permite utilizatorilor sa partajeze link-uri pe retele sociale din orice aplicatie s-ar afla.

  Acestea fiind spuse, va anunt ca OS X Mountain Lion urmeaza sa fie lansat in luna iulie in Mac App Store la pretul de doar 19$.

3 COMENTARII