iPhone 5 ar urma sa aiba un dock conector de 19 pini

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8XY841RAY4Y[/youtube]

  De cateva luni de zile ni se prezina o idee conform careia Apple va renunta in sfarsit la portul conector de 30 de pini al iPhone-ului cu unul mai mic, care ar urma sa aiba doar 19 pini. In imaginea de mai jos aveti prezentata o potentiala carcasa a iPhone 5 care are un locas nou pentru portul conector si dispozitivul final ar urma sa arate exact la fel. La lunga serie de zvonuri contribuie si cei de la TechCrunch care sustin ca trei surse diferite din interiorul companiei Apple confirma ca noul terminal ar urma sa aiba intr-adevar acest model de conector si vorbim aici despre o schimbare importanta, avand in vedere ca pana recent toate iDevice-urile au avut acelasi model de conector USB.

Although the form factor and actual size are still unknown, TechCrunch has independently verified that Apple is working on adding a 19-pin port, replacing the current 30-pin port, to the new iPhone. It is a move that will surely send shocks through the iPhone accessory ecosystem. The new port, partially shown in this Mobilefun post as well as in this video, is similar in size to the Thunderbolt port available on many MacBook devices but I’ve been told by three independent manufacturers that the pin-out will be different.

  Noul conector seamana cu cele Thunderbolt implementate de catre Apple in Mac-uri, insa configuratia efectiva a componentelor interne este diferita, deci un cablu Thunderbolt nu va putea fi utilizat pentru a face conectarea unui iDevice la un Mac. In concluzie, acest port conector va fi prezentat drept un feature nou, si probabil important, al iPhone 5, insa sper ca Apple sa aiba pregatite si alte schimbari importante.